G4Media.ro

Emmanuel Macron le cere aliaților Kievului să „treacă la acțiune”, în deschiderea…

Sursa foto: European Council

Emmanuel Macron le cere aliaților Kievului să „treacă la acțiune”, în deschiderea conferinței de susținere a Ucrainei de la Paris

„Ne aflăm fără îndoială într-un moment care ne cere tuturor să trecem la acțiune” și „implică decizii ferme” pentru a „face mai mult” în sprijinul Kievului împotriva Rusiei, a declarat președintele francez în deschiderea conferinței, care se desfășoară luni seara la Palatul Elysée, în prezența a douăzeci și cinci de șefi de stat sau reprezentanți ai guvernelor, în principal din Europa, relatează Le Monde.

El a repetat: ” Securitatea noastră a tuturor este în joc astăzi”. Emmanuel Macron a continuat: „Am asistat, în special în ultimele luni, la o înăsprire a Rusiei”, „care, din păcate, a fost ilustrată în mod crud de moartea lui Alexei Navalnîi”, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin.

El a avertizat apoi: „Pe frontul ucrainean, pozițiile devin din ce în ce mai dure și știm, de asemenea, că Rusia pregătește noi atacuri, în special pentru a clătina opinia publică ucraineană”.

„Rusia nu poate și nu trebuie să câștige acest război”, a reafirmat președintele francez, adăugând că această condiție este necesară nu doar pentru a permite Ucrainei să continue să existe, ci și pentru „a asigura [ securitatea] colectivă de astăzi și de mâine” în Europa și în Occident. În cele din urmă, el a reiterat determinarea tuturor statelor reprezentate la conferința de luni seara de a continua să „controleze escaladarea”.

Macron a profitat de asemenea de ocazie pentru a felicita Suedia, care va putea adera la NATO în urma unui vot favorabil din partea Parlamentului Ungariei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...