G4Media.ro

Emmanuel Macron a ales o clădire dintr-o suburbie a Parisului unde va…

Emmanuel Macron a ales o clădire dintr-o suburbie a Parisului unde va amenaja primul muzeu al terorismului

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales o clădire din Suresnes, o suburbie la vest de Paris, ca amplasament al primului muzeu memorial al terorismului, a cărui construcţie ar putea începe în martie 2022, a anunţat marţi Palatul Elysee, informează AFP.

Este o clădire inaugurată în anul 1935 şi destinată atunci copiilor bolnavi de tuberculoză, care a mai găzduit şi Institutul naţional superior de formare şi cercetare pentru educaţia tinerilor cu handicap şi cursuri adaptate (INSHEA).

Acest proiect inedit a fost anunţat de preşedintele Emmanuel Macron în septembrie 2018. Responsabilul proiectului, istoricul Henry Rousso, a declarat în luna martie că inaugurarea muzeului memorial este prevăzută pentru anul 2027.

Există în lume mai puţin de zece astfel de monumente comemorative ce evocă atacuri teroriste, printre care se numără cele de la Oklahoma City (atentatul din 1995), Oslo (masacrul de pe insula Utoya în anul 2011) şi New York (atacurile de la 11 septembrie 2001).

Proiectul de la Suresnes va evoca toate victimele şi atacurile teroriste comise în Franţa din 1974, anul atentatului asupra Drugstore Publicis la Paris, şi până în zilele noastre.

Muzeul va oferi un loc important victimelor, supravieţuitorilor, răniţilor cu traume fizice şi psihice, salvatorilor şi celor care au oferit primul ajutor. Vor fi înscrise acolo numele tuturor victimelor franceze ale atacurilor teroriste comise în Franţa şi în străinătate.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Teroristii doresc sa produca in dusman panica asociata unui atac nuclear iminent, folosind doi tinerei nefe si doua pusti.

    Un muzeu la terorismului inseamna permanentizarea fricii de cei doi tinerei nefe. Este victoria definitiva a teroristilor.

    Macron asta e atat de prost ca nu l-as dori nici macar Frantei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.