G4Media.ro

Emilia Șercan a câștigat un proces cu România TV. Va primi daune…

Emilia Șercan a câștigat un proces cu România TV. Va primi daune de 10.000 de euro pentru că a fost atacată după ce a dezvăluit plagiatul lui Nicolae Ciucă

Jurnalista Emilia Șercan a câștigat un proces în apel împotriva televiziunii Romania TV şi a realizatorului Ioan Korpos, transmite Pagina de Media. Magistrații au decis că televiziunea a avut mai multe emisiuni denigratoare la adresa Emiliei Şercan imediat după dezvăluirile acesteia despre plagiatul fostului premier Nicolae Ciucă.

Dacă Tribunalul Bucureşti decisese că Romania TV trebuia să-i plătească Emiliei Şercan 2.000 de euro daune, plus cheltuieli de judecată, Curtea de Apel a modificat decizia. Astfel că Emilia Şercan trebuie să primească 10.000 de euro, plus cheltuieli de judecată. Deşi decizia poate fi atacată cu recurs, de data aceasta este executorie, Romania TV urmând să fie obligată să plătească daunele imediat după ce va apărea şi motivarea sentinţei.

Totodată, televiziunea trebuie să publice hotărârea instanţei pe site-ul RTV, să o prezinte în emisiunea România de poveste şi să publice, pe propria cheltuială, pe paginademedia.ro, spotmedia.ro, republica.ro.

Cazul a fost analizat şi de CNA, anul trecut, şi amendat cu 50.000 de lei (10.000 de euro), la pachet cu alte emisiuni, după cum Paginademedia.ro a relatat la momentul respectiv.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sentinta ar trebui sa contina urmatorul paragraf: Postul are termen de 15 zile sa faca plata, in caz contrar se suspenda emisia pana la efectuarea platii.