G4Media.ro

Emanuel Ungureanu (USR) cere Agenției Naționale de Integritate să verifice averea șefului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Emanuel Ungureanu (USR) cere Agenției Naționale de Integritate să verifice averea șefului DNA, Marius Voineag

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, luni, la Agenția Națională de Integritate o sesizare care îl vizează pe șeful DNA, Marius Voineag. Ungureanu susține că declarațiile de avere ale procurorului-șef al DNA ridică mari semne de întrebare care trebuie clarificate de ANI.

„În declarația de avere, pe lângă multe terenuri, multe apartamente, multe conturi, domnul Voineag a declarat o petrecere de botez cu daruri de 500.000 de lei, asta înseamnă 100.000 de euro. Trebuie să vedem cine a dat darul și dacă acele daruri n-au fost un fel de taxă de protecție. Eu cred că, în această declarație de avere, ANI poate găsi lucruri foarte interesante care trebuie oricum verificate foarte atent. Domnul Voineag trebuie să fie un exemplu de integritate, un exemplu de moralitate. Deocamdată, din declarațiile lui nu este foarte clar care este sursa unor sume de bani din această declarație de avere impresionată și pentru un bugetar de lux”, a declarat Emanuel Ungureanu, citat într-un comunicat USR.

Deputatul USR a amintit că procurorul Marius Voineag a clasat un dosar de corupție care viza doi generali SRI, suspecți că ar fi semnat în fals niște achiziții în pandemie, care nu intraseră în patrimoniul Serviciului Român de Informații.

„De ce ne ridică suspiciuni această declarație de avere? Pe lângă faptul că domnul Voineag poartă ceasuri la fel de scumpe ca Rareș Bogdan, este bizară activitatea domnului Voineag, de când a fost pus de Iohannis la șefia DNA. Domnul Voineag pare să acopere niște generali SRI, niște pești mari. Suspiciunea mea e că la acea petrecere de botez de 100.000 de euro e posibil să fi fost pe listă și niște generali SRI. Rog ANI să-și facă datoria”, a mai declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR a solicitat ANI să rezolve cât mai repede această sesizare.

Sesizare depusă la ANI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. ANI e o mizerie politizată până -n măduva; funcționează la ORDIN ,așa că cine l-a pus pe Voineag ăsta, care e pus politic, n-are nici o pregătire în spate, s-a prezentat jalnic în fața CSM….si e ORDIN PE UNITATE CA ACEASTA CARICATURĂ SĂ RĂMÂNĂ ACOLO ȘI SĂ FACĂ. ….NIMIC!

  2. Îmi pare rău pentru sesizarea dumneavoastră. ANI nu se bagă. E unul pus șef acolo, un fricos…