G4Media.ro

EMA a autorizat utilizarea vaccinului Novavax ca doză booster, înaintea creșterii numărului…

sursa foto: Facebook/ European Commission

EMA a autorizat utilizarea vaccinului Novavax ca doză booster, înaintea creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus în această iarnă

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat joi utilizarea vaccinului anti-COVID-19 Novavax ca doză booster pentru persoanele adulte, înaintea unei creşteri anticipate a numărului de infectări cu noul coronavirus în această iarnă, relatează Agerpres.

Acest vaccin, denumit Nuvaxovid, a fost dezvoltat pentru a combate tulpina originală a noului coronavirus, ce a fost detectată pentru prima dată în China la sfârşitul anului 2019. EMA recomandă ca acest ser booster să fie utilizat de persoane care au fost inoculate anterior fie cu o doză a vaccinului produs de Novavax, fie cu un alt vaccin anti-COVID-19.

Într-o decizie separată, EMA a autorizat joi alte două vaccinuri booster, actualizate pentru a ţinti varianta Omicron a noului coronavirus. Dezvoltate de Moderna şi Pfizer-BioNTech, aceste vaccinuri bivalente vizează atât subvarianta BA.1 de Omicron, cât şi tulpina originală depistată prima dată în China.

Vaccinul Nuvaxovid a primit autorizarea agenţiilor de reglementare medicală la mult timp după ce primele vaccinuri împotriva COVID-19 – produse de Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson – au fost aprobate în diverse ţări şi regiuni ale lumii.

Producătorii săi sperau că serul Nuvaxovid le va convinge pe persoanele care au fost sceptice faţă de vaccinurile cu noua tehnologie ARN mesager să se vaccineze totuşi în cele din urmă, în condiţiile în care Nuvaxovid are la bază o tehnologie cu proteine recombinate, care este utilizată deja de mai multe decenii împotriva unor boli cunoscute, precum hepatita B şi gripa.

Cu toate acestea, cererea pentru vaccinul produs de Novavax a rămas mică. Luna trecută, producătorul Novavax şi-a revizuit la jumătate estimările privind veniturile sale anuale, în principal din cauza cererii limitate pentru vaccinul său utilizat într-o schemă primară de imunizare.

Însă, dacă este utilizat ca booster pentru persoane care au primit anterior alte vaccinuri anti-COVID-19, Nuvaxovid are în continuare potenţialul de a oferi un spectru mai larg de protecţie, au sugerat anumiţi cercetători. AGERPRES/(AS – autor: Florin Bădescu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Adrian Dădârlat)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Pregătiți vena, vine busterul.

  2. Adica pe cei ca tine?

  3. #Țepeș….stai în continuare și pupa icoane,ca atât poți tu,aurar cu 8 clase! Educația ta e făcută în vreun birt,cu tuica din pufoaica….!

  4. #Țepeș..și Monica,doi votanți aur..stati în continuare și pupatia icoane,ca atât puteti voi,aurai r cu 8 clase! Educația ta e făcută în vreun birt,cu tuica din pufoaica….! Nu va obliga nimeni sa va vaccinați! Noroc ca au fost obligatorii 8 clase,ca altfel nu puteați sa scrieți nici măcar o propoziție! Putiti de la o posta a postați aurari bolșevici!

  5. Gicu’ sculeru’ nu se dezminte, un go l an agr esiv cu taratze intre urechi…

    • #parere….ce te a deranjat? Ca ți am spus ca ești educat intr un birt,sau ca noroc cu 8 clase obligatorii??? Tot un impotent educational ramai! Nu vrei sa te vaccinezi,nu te vaccina! Dar nu mai scoate excremente din creierul ala tău de haurar!

  6. #parere….apropo….esti atât de prost,încât si un elev citit își da seama ca ești un rebut de troll cu multe porecle! Nu I asa,asm,Eugen,etc,Mihai,….??? Încă odată,ar fi bine ca jigodii ca tine sa nu aibă drept de vot! obligatoriu,bacalaureat!