G4Media.ro

Elveția: Poliția a amendat aproape 10.000 de șoferi din greșeală pentru depășirea…

Sursa foto: pixabay.com

Elveția: Poliția a amendat aproape 10.000 de șoferi din greșeală pentru depășirea vitezei/ Radarele greșit calibrate arătau viteze mari

Poliţia elveţiană a fost nevoită să admită luni o eroare jenantă, comisă într-o ţară recunoscută pentru precizia sa proverbială. Patru radare greşit calibrate au condus la sancţionarea eronată a aproape 10.000 de şoferi în aproximativ o lună, transmite AFP, citată de Agerpres.

Din cauza unei erori de programare a software-ului, cele patru noi radare de viteză au semnalat un număr atât de mare de abateri încât poliţia cantonală din Berna s-a sesizat.

„În total, în perioada 12 septembrie 2023 – 19 octombrie 2023 au fost înregistrate 9.604 de măsurători eronate. Toţi cei în cauză vor primi o scrisoare în următoarele zile şi vor fi rambursate în jur de 6.000 de amenzi achitate”, se arată într-un comunicat în care nu sunt precizate sumele încasate în mod necuvenit.

Agenţii au constatat un număr peste medie de încălcări ale limitei de viteză în toate cele patru locaţii în care erau plasate aparatele incriminate şi „tot mai multe persoane vizate s-au prezentat” la poliţie.

Prin urmare, autorităţile au apelat din nou, pentru verificări, la Institutul Federal de Metrologie – care validase prima configuraţie. Potrivit rezultatelor, viteza măsurată era prea mare.

„Aceste patru dispozitive sunt singurele utilizate în Elveţia în această configuraţie şi, prin urmare, singurele afectate de această eroare”, a indicat poliţia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...