G4Media.ro

Elveția deschide stațiunile de schi și caută instructori italieni / Autobuzele electrice…

Sursa Foto: Facebook/ Zermatt

Elveția deschide stațiunile de schi și caută instructori italieni / Autobuzele electrice care duc la baza pârtiei sunt arhipline, la orele de vârf ușile se închid greu din cauza aglomerației

În Zermatt, ușile autobuzelor electrice, puse la dispoziție de municipalitate pentru deplasările în centru și la baza pârtiilor de schi, abia se închid din cauza numărului mare de persoane care încearcă să urce. Astfel, în timp ce Europa îi cere Austriei să nu deschidă teleschiurile, Elveția a început să contacteze instructori de schi italieni pentru sezonul care de-abia a început, transmite Rainews, citată de Rador.

În Arosa puteți schia cu ușurință, precum și în Zermatt, o destinație mondială de schi, unde regulile de bază ale măsurilor anti-contagiune, cum ar fi cea a distanței, de exemplu, sunt cu greu respectate. Cel puţin asta relatează jurnaliștii trimiși la faţa locului, care mai povestesc și că autobuzele electrice care duc la stațiunile de schi sunt arhipline, iar în orele de vârf, ușile se închid cu greu din cauza aglomeraţiei. O situație extremă care ar putea exploda în următoarele weekend-uri, având în vedere că, oficial, sezonul de schi se va deschide pe 5 decembrie.

„’Toată lumea ar trebui să-și țină stațiunile de schi închise și sper că acele țări, precum Elveția, care nu fac parte din Uniunea Europeană, vor face același lucru ”, a declarat profesorul Franco Locatelli, președintele Consiliului Superior al Sănătății, vorbind la emisiunea ‘Che tempo che fa’ de pe canalul Rai3. „Este o strategie pentru sănătate, ducem o bătălie pentru a ne recâștiga spațiile de dinainte”, a adăugat Locatelli. Numai că Elveţia a deschis deja staţiunile, iar Austria e pe cale să o facă.

În Italia, consilierii din regiunile Piemont, Valle d’Aosta, Lombardia, din provincia Bolzano, provincia Trento, Veneto și Friuli Venezia Giulia, inspiraţi de exemplul elvețian, au semnat o misivă în care cer guvernului Conte să permită începerea graduală a sezonului de iarnă.

„Guvernul trebuie să ne asculte și să permită mobilitatea regională”, un punct considerat fundamental pentru începerea sezonului: „Dacă intenționați să interziceți deschiderea pârtiilor pentru a evita petreceri, trebuie să fie permisă măcar mobilitatea între regiuni, pentru cei care au rezervat cel puțin o noapte într-o unitate de cazare”.

„Propunerea noastră – scriu consilierii regionali – nu este legată de aspectele ludice ale schiului și agrementului, ci, dimpotrivă, derivă dintr-o atenție specială acordată lumii muncii și ocupării forței de muncă pe care industria sporturilor de iarnă o generează pe teritoriile noastre. Găsirea unui compromis este o necesitate care afectează supraviețuirea muntelui, a lucrătorilor săi și a veniturilor asociate a peste 20 miliarde de euro”, specifică semnatarii documentului.

Sursa: Rainews/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...