G4Media.ro

Elon Musk şi Twitter, daţi în judecată de un fond de pensii…

sursa foto: Captură video

Elon Musk şi Twitter, daţi în judecată de un fond de pensii din Florida pentru a împiedica preluarea companiei de către miliardar

Elon Musk şi Twitter au fost daţi în judecată, vineri, de un fond de pensii din Florida care încearcă să-l împiedice pe miliardar să finalizeze preluarea companiei de social media pentru valoare de 44 de miliarde de dolari înainte de 2025, transmite Reuters, citată de News.ro.

Într-o acţiune colectivă depusă la Curtea Cancelariei din Delaware, Fondul de pensii al poliţiei din Orlando a declarat că legea din Delaware interzice o fuziune rapidă, deoarece Musk a avut acorduri cu alţi mari acţionari Twitter, inclusiv consilierul său financiar Morgan Stanley şi fondatorul Twitter, Jack Dorsey, pentru a sprijini preluarea.

Fondul a spus că acele acorduri l-au făcut pe Musk, care deţine 9,6% din Twitter, ”proprietarul” efectiv a peste 15% din acţiunile companiei. Acesta a spus că fuziunea trebuie amânată cu trei ani, cu excepţia cazului în care două treimi din acţiunile care nu sunt ”deţinute” de el au primit aprobarea.

Morgan Stanley deţine aproximativ 8,8% din acţiunile Twitter, iar Dorsey deţine 2,4%. Musk speră să finalizeze preluarea Twitter de 54,20 dolari pe acţiune în acest an, aceasta fiind într-una dintre cele mai mari achiziţii cu efect de levier din lume.

De asemenea, Musk conduce compania de maşini electrice Tesla Inc (TSLA.O), conduce The Boring Co şi SpaceX şi este cea mai bogată persoană din lume, potrivit revistei Forbes.

Twitter şi consiliul său de administraţie, inclusiv Dorsey şi directorul general Parag Agrawal, au fost, de asemenea, numiţi drept pârâţi.

Twitter a refuzat să comenteze.

Avocaţii lui Musk şi fondul Florida nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Procesul urmăreşte, de asemenea, să declare că directorii Twitter şi-au încălcat obligaţiile fiduciare şi să recupereze taxele şi costurile legale. Reclamaţie nu clarifică modul în care acţionarii cred că ar putea fi prejudiciaţi dacă fuziunea s-ar încheia la termen.

Joi, Musk a declarat că a strâns aproximativ 7 miliarde de dolari, inclusiv de la fonduri suverane şi prieteni din Silicon Valley, pentru a ajuta la finanţarea unei preluări.

Musk nu avea nicio finanţare asigurată când a anunţat că intenţionează să cumpere Twitter luna trecută.

Unii dintre noii investitori par să aibă interese comune cu Musk, care este un absolutist auto-descris al libertăţii de exprimare, care ar putea schimba modul în care compania din San Francisco moderează conţinutul.

Fondul de pensii de stat din Florida investeşte şi în Twitter, iar guvernatorul Ron DeSantis a declarat săptămâna aceasta că ar putea obţine un profit de 15 până la 20 de milioane de dolari dacă Musk şi-ar finaliza achiziţia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Colcăie mișcarea progresisto-stangistă, jale mare!

    • Babaiete… tu măcar ai habar ce e aia mișcare progresista sau de stânga? Sau ai văzut mesajul asta oe undeva si ai zis ca suna bine, ceplm, îl preiau si eu?

    • Ăla mic la iq, știe ce înseamnă. Sunt niște nespălați de stânga, care vor morcovi oacheși în dos și vor să ne trimită înapoi în anul 3000 bc

    • Ala mic, asa vei rămâne! Te-ai născut ghinionist…

  2. Nu pricep. Politistii americani nu sunt platiti , la pensie, din bugetul statului. Sau cotizeaza la un fond privat de pensii ca toti ceilalti salariati din SUA. Dar, pensionarii din armata SUA, din serviciile secrete, FBI, CIA, tot la fonduri private de pensii cotizeaza ca politistii?

    • Polițiștii nu sunt angajați federali ca FBI sau atf, de exemplu.sunt angajați ai consiliilor locale, orașelor, counties(ținuturi) sau statelor. Nu primesc pensii de la stat așa cum nu primesc nici pompierii, medicii, asistentele… etc pensiile lor sunt administrate privat. Romanica și in general Europa nu are așa ceva… statul e tatuc.

    • Pana și angajații federali cotizează la fonduri private.

  3. @George @Tulth – Vai de capul vostru de postaci reta rdati! Tristi sunteti in viata, tristi o sa si muriti!

  4. wokerii sunt disperati ca le ia elon jucaria 🙂