G4Media.ro

Un procuror american a dispus percheziționarea contului de Twitter al lui Donald…

Sursa foto: © Ginettigino | Dreamstime.com

Un procuror american a dispus percheziționarea contului de Twitter al lui Donald Trump, în dosarul legat de evenimentele de la Capitoliu/ Rețeaua de socializare, amendată pentru că nu s-a conformat

Procurorul special american Jack Smith, care-l investighează pe fostul preşedinte Donald Trump, a obţinut în ianuarie un mandat de percheziţie pentru contul de Twitter al acestuia, dar reţeaua de socializare a refuzat să se conformeze dispoziţiei, a anunţat miercuri o curte de apel din SUA, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Curtea de Apel din districtul Columbia a confirmat astfel o hotărâre judecătorească prin care, în urma acestei neconformări, reţeaua de socializare Twitter, redenumită între timp X, a fost sancţionată cu o amendă de 350.000 de dolari.

Deşi tweet-urile lui Trump sunt publice, contul său stochează şi alte informaţii şi mesaje care pot fi de interes pentru anchetă. Potrivit aceleiaşi instanţe, este vorba despre dosarul legat de evenimentele din 6 ianuarie 2021, când simpatizanţi ai fostului preşedinte republican au luat cu asalt Capitoliul.

Acest dosar este unul din cele trei mari dosare deschise împotriva lui, celelalte două fiind legate de cumpărarea tăcerii unei foste starlete porno şi de păstrarea unor documente confidenţiale după plecarea sa de la Casa Albă. Trump consideră toate acestea încercări de instrumentalizare a justiţiei împotriva sa de către democraţii actualului preşedinte Joe Biden pentru a-l împiedica să candideze anul viitor împotriva acestuia din urmă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...