G4Media.ro

Angajaţii concediaţi ai Twitter trebuie să dea în judecată compania individual, nu…

Sursa foto: Pixabay

Angajaţii concediaţi ai Twitter trebuie să dea în judecată compania individual, nu colectiv, potrivit deciziei unui judecător american

Twitter a obţinut o hotărâre judecătorească potrivit căreia angajaţii concediaţi trebuie să participe la arbitraj individual şi nu colectiv, în cazul în care vor să solicite compensaţii, transmite Reuters, citată de News.ro.

Judecătorul de district american James Donato a hotărât vineri că cinci foşti angajaţi Twitter care urmăresc o acţiune colectivă propusă, în care acuză compania că nu a dat o notificare adecvată înainte de a-i concedia după achiziţionarea acesteia de către Elon Musk, trebuie să îşi urmărească pretenţiile în arbitraj privat.

Donato a acceptat cererea Twitter de a-i forţa pe cei cinci foşti angajaţi să îşi urmărească revendicările în mod individual, invocând acordurile pe care le-au semnat cu compania.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Judecătorul din San Francisco urmează să decidă dacă procesul colectiv va fi respins în totalitate, având în vedere că alţi trei angajaţi care au refuzat să semneze acorduri de arbitraj cu Twitter s-au alăturat ulterior acestui proces.

Anul trecut, Donato a decis că Twitter trebuie să notifice miile de lucrători care au fost disponibilizaţi după achiziţionarea sa de către Musk, în urma unei acţiuni colective propuse, care acuză compania că nu a dat o notificare adecvată înainte de a-i concedia.

Judecătorul a spus că înainte de a cere lucrătorilor să semneze acorduri de compensaţii prin care să renunţe la capacitatea lor de a da în judecată compania, Twitter trebuie să le ofere ”o notificare succină şi clară”.

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajaţi la începutul lunii noiembrie, într-o măsură de reducere a costurilor de către Musk, iar alte sute au demisionat ulterior.

În decembrie anul trecut, Twitter a fost, de asemenea, acuzată de zeci de foşti angajaţi de diverse încălcări legale care decurg din preluarea companiei de către Musk, inclusiv vizarea femeilor pentru concedieri şi neplata compensaţiilor promise.

Twitter se confruntă, de asemenea, cu cel puţin trei plângeri depuse la un consiliu al muncii din SUA, care susţin că lucrătorii au fost concediaţi pentru că au criticat compania, au încercat să organizeze o grevă şi alte comportamente protejate de legea federală a muncii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Important de stiut. Ma bucur ca ne intereseaza.
    Maine voi convoca o sedinta la scara blocului cu vecinul de la patru sa vedem ce e de facut pentru ca nu mi se pare corect ca angajatii concediati de Twitter sa trebuiasca sa ii dea in judecata individual.

  2. Musk a concediat 3500 de they/thems și Twittr continua sa functioneze. Cum se explică?