G4Media.ro

Elon Musk ameninţă că va renunţa la oferta sa de 44 miliarde…

Wikipedia

Elon Musk ameninţă că va renunţa la oferta sa de 44 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter / Miliardarul acuză firmă că refuză să îi dea informații referitoare la conturile de spam

Elon Musk ameninţă că va renunţa la oferta sa de 44 miliarde de dolari pentru achiziţionarea platformei de socializare Twitter Inc, acuzând firma că refuză să-i dea informaţii referitoare la conturile de spam, transmite AP, citată de Agerpres.

Avocaţii Tesla şi directorul general al SpaceX au trimis luni o scrisoare Twitter în care ameninţă că vor renunţa la tranzacţie. Scrisoarea a fost inclusă într-o solicitare transmisă Autorităţii de supraveghere a pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC).

În document se arată că Musk a cerut în mod repetat informaţii începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziţionare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false.

În urma anunţului, acţiunile Twitter au scăzut cu peste 5% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York.

În scrisoare, avocaţii susţin că Twitter s-a oferit doar să furnizeze detalii privind metodele de testare ale companiei. Dar ei subliniază că răspunsul „ar echivala cu refuzul de a transmite datele solicitate de Elon Musk”. Şeful Tesla vrea datele pentru a face propriile sale verificări a ceea ce el susţine că ar fi metodologiile relaxate ale Twitter.

Pe baza celei mai recente corespondenţe cu Twitter, Musk crede că firma se opune şi zădărniceşte dreptul său la obţinerea de informaţii, conform acordului de fuziune din aprilie, susţin avocaţii.

„Aceasta reprezintă o încălcare flagrantă clară a obligaţiilor Twitter, conform acordului de fuziune din aprilie, iar Elon Musk îşi rezervă toate drepturile rezultând din aceasta, inclusiv dreptul de a nu finaliza tranzacţia şi de a încheia acordul de fuziune”, se arată în scrisoare.

Elon Musk s-a exprimat în favoarea curăţării conturilor de spam.

Recent, Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi.

Dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. suntem satui de wokeri.

  2. Ce ai nea ilie, vrei ca în toată lumea să fie dictatură ca în rusia unde se aud doar vocile lui putin și ale slugilor sale?

  3. Lol curcanu s-a umflat degeaba si acu cauta nod in papura. Sper sa-l beleasca SEC repejor.

  4. Bine ca recunoaste zabalosul asta de postac bidenist pedofil ca e stalinist si standardul zabalosului e Rusia. 🤣🤣🤣 Ilie, ignorati rahatul asta ciorditor si pedofil, e un bidenist din ala zabalos care merita flegmat intre ochi. Twitter a facut frauda, locul rahatilor de leftarzi e la puscarie. Si corupti, si pedofili. Pt pedofilie i-as executa pe leftarzi, violeaza copii haimanalele, niste silosenii zabaloase care nu merita sa traiasca.

  5. Daca am făcut vreo greșeală gramaticala e din pricina faptului ca nu am citit încă o data tot ce am scris. Inf