G4Media.ro

Elevii care intră în clasa a IX-a în septembrie vor avea un…

Elevii care intră în clasa a IX-a în septembrie vor avea un curriculum tranzitoriu, spune ministrul Educației, după ce planurile-cadru pentru liceu au fost amânate

Elevii care intră în clasa a IX-a, în septembrie 2021, vor avea un curriculum tranzitoriu, după ce aprobarea planurilor-cadru pentru liceu a fost amânată, potrivit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu. Declarația a fost făcută la conferința „Educația digitală asimptomatică”, organizată de Edupedu.ro și World Vision România.

„Începând cu luna septembrie 2021, da, va fi un curriculum care poate fi apreciat ca tranzitoriu. Știut fiind faptul că la modificări de sub 25% este posibilă utilizarea manualelor pe care le avem, știut fiind faptul că importanța profesorului este mult mai mare decât importanța manualului, fără să neg importanța manualului, vom avea un an tranzitoriu din această perspectivă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Adica, Reforma in Educatiie, aia care urma sa IMPLEMENTEZE, cum scrie Programul de guvernare 2020-2024, Proiectul prezidential Romania Educata, e cam tranzitorie!!!
    Adica, mai NIMIC!!!!!!!
    Schimbari de la o zi la alta, de la o luna la alta, de la un An la altul… cam asa arata Reforma mareata a educatiei… dl Johannis s-a retras deja, Reforma Educatiei e „terminata”!!!!

  2. Reforma in educatie d-abia acum incepe cu adaptarea scolii la directiile de viitor din economie si societate si dotari corespunzatoare. Programa trebuie si ea adaptata la fel si manualele si sistemul de evaluare care e depasit. Digitalizarea trebuie sa ocupe un loc important si profesorii trebuie pregatiti pentru asta. Nu in ultimul rand trebuie reorganizate inspectoratele care sunt ineficiente si alesi directori de scoala pe competente de buni administratori nu neaparat buni profesori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.