G4Media.ro

Elena Udrea face o ultimă încercare printr-o cale extraordinară de atac de…

Elena Udrea face o ultimă încercare printr-o cale extraordinară de atac de a scăpa de condamnare în dosarul Gala Bute, dar nu vrea să fie audiată de judecătorii români

Elena Udrea a transmis luni, prin intermediul avocaţilor săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria, în cadrul procesului în care încearcă printr-o cale extraordinară de atac să scape de condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul „Gala Bute”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi trebuit luni să ia în dezbatere recursul în casaţie introdus de Elena Udrea, ultima cale extraordinară de atac la care poate apela fostul ministru al Turismului pentru a obţine rejudecarea dosarului.

Trei avocaţi angajaţi de Udrea au explicat instanţei că fostul ministru a dat o declaraţie în Bulgaria şi nu mai doreşte să fie audiată prin videoconferinţă.

Preşedintele completului de judecată a stabilit, însă, că Udrea trebuie citată în Bulgaria, astfel încât procesul a fost amânat, fiind stabilit termen pentru data de 23 mai.

Tot acum, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care execută o condamnare de cinci ani primită în acelaşi dosar, a solicitat să-i fie suspendată pedeapsa şi să fie eliberat până la judecarea pe fond a recursului în casaţie. Magistraţii au rămas în pronunţare pe această cerere.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. decizia aia nu se cheama definitiva chiar degeaba. auzi la ei tupeu, sa se suspende pana…..cand au ei chef.

 2. Va place Romania ?
  Va mai f₩te grija ce fac orban in ungaria ? :))))

  • In Ungaria nu exista cazuri de coruptie nici anchetate, nici judecate, nimic. Acolo Udrea nu lua nici amenda de circulatie.
   Ba in Ungaria sunt gazduiti si unii definitivi de prin RO. Acolo nu exista notiunea de coruptie.

 3. Ce dracului de smecherii mai sunt si astea?
  Pai ea de la statul bulgar a furat sau de la statul roman ?

 4. Oricum nu scapa udrea de puscarie poate sa faca 10 cai de atac ca sunt egale cu zero

 5. Șpagă de 5 milioane de dolari ptr Udrea. Înainte de gala bute. Asta trebuie să afle judecători din Bulgaria. Mai are un dosar mult mai periculos decât bute. Oprescu 10ani prt 20000euro,scarba asta penala ptr 5.000.000 euro cât trebuie sa ia? Moldoveanca?.