Efectul pagerelor explodate în Liban: ”Acum ne este frică de telefoane și laptopuri”
După ce pager-ele și walkie-talkie-urile au explodat în Liban, oamenii din capitala Beirut țării sunt precauți când vine vorba de cumpărarea de noi aparate electronice, arată un reportaj The Times. Proprietarul unui magazin spune că e puțin probabil să vândă vreun telefon prea curând: ”săptămâna aceasta, a ține în mână unele dispozitive electronice e ca și cum ai ține în mână o bombă. Sunt libanez, sunt obișnuit cu asta, dar ceea ce s-a întâmplat a fost ieșit din comun”.
În tot orașul, viața revine la normal, deși locuitorii săi sunt precauți. Acest lucru se agravează atunci când în Beirut se aud ceea ce par a fi două bubuituri sonice ale avioanelor de luptă.
Ziad Tabbara, 61 de ani, care conduce un magazin de îmbrăcăminte pentru bărbați, nu intenționează să închidă. El este mai îngrijorat de profiturile stagnante în contextul crizei economice de cinci ani din Liban. „Acum ne temem de lucruri care nu ar trebui să ne sperie, cum ar fi telefoanele și laptopurile”, spune el.
Mulți dintre cei uciși în luptele din octombrie provin din zonele cu populație majoritar șiită din sudul țării, inclusiv cei care au murit marți și miercuri.
Chiar în afara suburbiilor controlate de Hezbollah, în zona cu majoritate creștină Furn El Chebbak, Nicolas, proprietarul în vârstă de 47 de ani al unui magazin de radiouri auto, nu se teme de explozia altor dispozitive, dar crede că războiul a devenit inevitabil.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank