G4Media.ro

Economie circulară: bucureștenii pot dona electronice, jucării, îmbrăcăminte și mobilier pentru persoanele…

Sursa foto: Fundația FARA

Economie circulară: bucureștenii pot dona electronice, jucării, îmbrăcăminte și mobilier pentru persoanele vulnerabile

Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Eco Durabil, demarează la 1 iunie proiectul “RE – Centru de Economie Circulară”, prin care se deschide primul Centru Integrat de Economie Circulară, cu sprijin umanitar, din București destinat tuturor persoanelor aflate in situații vulnerabile.

Centrul Integrat de Economie Circulară este un centru umanitar de colectare, sortare, igienizare și distribuire a articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și adulți, jucării, electronice și electrocasnice, piese mobilier, toate acestea provenind din donații.

Astfel, bucureștenii care vor să doneze sunt asteptați la sediul centrului, situat pe Calea Plevnei, numărul 98, Sectorul 1, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 20.00. Tot aici pot veni si beneficiarii, persoane aflate in dificultate socio-economică care au nevoie de produsele donate.

Cine poate beneficia de aceste ajutoare? Familii monoparentale, copii lăsați în grija bunicilor sau a altor rude, tineri provenind din sistemul de ocrotire socială, persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane cu venituri reduse, persoane fără adăpost, persoane aparținând unor minorități, posibile victime ale discriminării, persoane aflate în situații de criză.

Economia circulară este un model de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil, oferindu-le o durată de viață mai mare. (Foto: Fundația FARA)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

 1. Mai bine restructurau Directia de Asistenta a Copilului si din economiile facute cumparau lucruri noi. Asa sunt mai multi functionari care nu au niciun randament ocupandu-se de cateva lucruri second.

  • Exista și un mod de a le ridica de la domiciliul celor ce vor sa doneze mobila și electronice mai mari?aștept un răspuns în 24 ore. După aceea le arunc la gunoi

 2. Exista freecycle Bucuresti. Pentru toti.

 3. As avea unele hainute cum le pot dona.

  • Calea Plevnei 98 .sect 1

  • va duceti la sediu. Pt mai multe detalii puteti suna si la 0774602188

 4. Am lucrat în comerț vreo 4 ani,un domeniu care sincer la noi e cam varză și anost deoarece ai dea face cu tot felul de oameni dificili, dar vreau sa ajung altundeva, se aruncau foarte multe produse cu unele defecțiuni mici sau mari la gunoi, (demarquri),îmi doream foarte mult ca la nivel de magazin sa se fi implementat un astfel proiect de reparații și recondiționare,dar na fost sa fie,probabil nu am știut cum sa îmi exprim ideile,oricum foarte frumos din partea voastră și ar fi frumos dacă și în Timișoara sar face un proiect de genul ăsta,as vrea sa scriu mai multe dar cel mai bine ar fi sa trecem la fapte 🙂

 5. Daca doresc sa donez obiecte de mobilier, carti etc. cine la ridica de la domiciliu donatorului?
  In rest donatiile in imbracaminte pot sa le aduc personal. Daca se poate mai multe relatii.
  Multumesc.

  • Eu am dus personal (cu taxi), carti, haine, jucarii voluminoase. Este de preferat sa fie toate hainele spălate, călcate, frumos împachetate și scris pe saci baiat/fată și vârsta sau femeie/bărbat dimensiuni aproximative. Am dus CD-uri cu desene animate (peste 50 buc) in cutie de plastic cu capac…
   Donația nu trebuie confundată cu o curățenie generală. Nu donăm toamna haine de vară ptr că ne golim șifonierul. Toamna și persoanele dezavantajate au nevoie de haine călduroase.

 6. Buna ziua,
  Vreau sa aduc la dvs vreo 6 cutii de carti (diverse colectii) si unul sau doua paturi de 1 persoana. Se poate va rog? Este nevoie de anuntat sau facut ceva inainte? Va intreb deoarece cartile sunt foarte grele si nu doresc sa le incarc/descarc de multe ori. Va multumesc

 7. Doresc sa donez doua paturi suprapuse cu saltele 90×200, un pat tip studio, haine si carti.
  Cum se procedeaza?
  Poate veni cineva sa le ridice de la domiciliu?

 8. Buna dimineața, as dori sa donez si eu mobila de bucătărie, decât sa o arunc, dar poate veni cineva sa o ridice de la locuința noastră? Aștept mesajul dvs. pe email, decât sa o arunc la gunoi mai bine beneficiază vreo familie de ea. Mulțumesc

 9. Pot dona un televizor , un șifonierr ,2 fotolii și un recamiere in buna stare.Cum se procedează? Poate cineva sa ridice obiectele? Aștept răspuns pe mailul indicat. Mulțumesc

 10. Buna ziua !
  As vrea sa donez un cadru de pat si o saltea de marimea 180×200 si vreau sa stiu daca se poate ridica de catre dumneavoastra. Locuim tot in sectorul 1 la Piata Romana.

 11. Am si eu cel putin 2 saci de haine si incaltaminte de dama unele nefolosite. Eu nu pot sa le aduc la dumneavoastra. Schimb locuinta s nu am nevoie de ele. Nu gasesc unde sa le donez in sectorul 4 . Va multumesc !