G4Media.ro

Echipa feminină de baschet a României, învinsă de Ungaria cu 99-40, în…

sursa foto: Federatia Romana de Baschet

Echipa feminină de baschet a României, învinsă de Ungaria cu 99-40, în preliminariilor FIBA EuroBasket 2023

Naţionala feminină de baschet a României a fost surclasată de formaţia Ungariei, cu scorul de 99-40 (32-4, 24-10, 18-14, 25-12), joi seara, la Timişoara, în Grupa C a preliminariilor FIBA EuroBasket 2023.

Cu şase debutante în lot, echipa României nu a făcut faţă mult mai valoroasei adversare, diferenţa observându-se mai ales în primul sfert, în care tricolorele au marcat doar patru puncte, iar Ungaria 32.

Katy Armanu a marcat 9 puncte, iar Alina Podar şi Ana Vîrjoghe, câte 8. Au mai evoluat Ioana Ghizilă (2 p), Anamaria Pop, Delora Pricop, Laura Vaida (4 p), Dora Ardelean (2 p, 5 recuperări), Bianca Fota (2 p), Tunde Kilin , Bianca Nan, Miky Panait (5 p).

De la învingătoare s-au remarcat Virag Kiss (24 p, 9 rec), Reka Lelik (12 p, 3 rec, 5 pase decisive), Agnes Studer (10 p, 3 rec, 5 pd), Cyesha Goree (10 p, 12 rec).

”Din păcate, jucătoarele noastre sunt în marea lor majoritate lipsite de experienţă şi acest lucru cred că s-a văzut foarte mult. Sunt şase jucătoare tinere care au debutat în naţionala de senioare a României în aceasta seară. Aşa cum spuneam şi înainte de meci, în acest moment este o diferenţă foarte mare între noi şi naţionala Ungariei, dar dacă se are răbdare cu această generaţie de jucătoare tinere cred că în câţiva ani se poate construi ceva solid. Aşa a făcut şi adversara noastră din această seară, care se bazează pe o echipă construită şi omogenizată încă de la junioare. Aşadar, în ciuda faptului că am pierdut categoric în această seară, personal am încredere în aceste tinere. Deşi le-am spus înainte de joc că nu există niciun fel de presiune şi să aibă atitudine, să joace fără trac, fetele au început foarte timorate, lipsa lor de experienţă şi de meciuri internaţionale spunându-şi cuvântul”, a declarat după partidă antrenorul Dan Calancea, citat de site-ul Federaţiei Române de Baschet.

Spania întâlneşte Islanda în celălalt meci al grupei.

Ungaria ocupă primul loc, cu 5 puncte, urmată de Spania, 4 puncte, România, 4 puncte, Islanda, 2 puncte.

Duminică 27 noiembrie se vor disputa partidele Islanda – România şi Spania – Ungaria.

La turneul final se vor califica echipele care vor câştiga grupele preliminare, precum şi cele mai bune patru formaţii de pe locul secund.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Diferenta de scor nici nu e asa de mare 😄

  2. „invinsa” este noul eufemism pentru „desfiintata”, in cazul de fata? 🤔

  3. La scorul asta e cazul sa plece toti acasa, se cheltuiesc niste bani degeaba….

    • Pleaca tu in rusia!!!! Vezi cam care e diferenta de buget intre cele 2 echipe daca poti si apoi da cu ineptiile!! Vezi ca cu cat ti e mai frig la cur si cu cat noroiul e mai mare te apropii de fericitul tau stapan.

    • BOVINEX CATAVENCU dupa ce vezi o minge de baschet sa vii cu alte sugestii…

  4. A fost un joc. Cuvintele de exagerare sunt „specialitatile” presei autohtone pentru a genera interes (nemeritat)