G4Media.ro

E firesc ca teza de doctorat să fie document public, pentru că…

E firesc ca teza de doctorat să fie document public, pentru că are consecințe publice: duce la creșterea salariului – Mircea Miclea

Condiționarea publicării tezelor de doctorat de acordul autorului este “o greșeală totală”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației Mircea Miclea. Explicațiile vin după ce ministrul Monica Anisie le-a transmis universităților că tezele de doctorat trebuie făcute publice doar dacă autorul e de acord, pe motiv de GDPR. La o zi după anunțul oficialului, Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor a comunicat că publicarea tezelor de doctorat se poate face fără “consimțământul” autorilor și a acuzat-o pe Anisie de “interpretare eronată” a dispozițiilor legale și de “neînțelegere” a punctului de vedere exprimat de Autoritate.

 • Amintim că Legea educației prevede din 2011, la articolul 168, că “teza de doctorat este document public” și că “se publică pe un site administrat de Ministerul Educației”

Contactat de Edupedu.ro, psihologul Mircea Miclea a declarat că “legea spune foarte clar: teza de doctorat este document public. Altfel spus, tu – ca doctorand – știi înainte de a-ți susține teza că vei avea un document public, teza va fi publică, și îți asumi toate consecințele acestea. Nu e o violare a unui drept pe care l-ai avut și îl pierzi“.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Probabil monica anisie aia e si ea vreo doctoranda din pix sau are interese sa nu fie publice niste documente care prin natura lor ar trebui sa fie publice.

  • Pamflet
   Nu se publica, deoarece rolul Anisiei este sa distruga invatamantul romanesc. Ea continua munca inceputa de Andronescu, Liviupop, Popa-pamblica etc.
   In plus, nu se publica deoarece PNL=PSD

 2. Miclea are dreptate, mai ales ca indemnizatia pentru titlul de doctor parca se plateste din fonduri publice!

 3. nu doar la cresterea salariului ci si la angajare.
  asta e paradoxul romaniei.

  si nu doar asta. Insasi esenta doctoratului consta in validarea concluziilor tezei inclusiv prin publicare. Nu publici, se cheama ca nu existi. n-ai facut nicio descoperire. N-ai adus nimic nou daca nu trebuie publicat.

  • Exact, cum poate influenta un domeniu o lucrare care nu a fost publicata, care nu exista.
   Cum am fi ajuns in cosmos daca teoriile lui Einstein ar fi fost secrete si nu le-ar fi citit nimeni, cum ar fi ajuns prostii astia sa conduca daca manualele erau secrete si nu erau destinate publicului?

 4. Numarul celor cu doctorate fiind atat de mare, este putin probabil ca se va lua vreo masura in privinta celor cu probleme . Verificarile ar fi cazul sa aiba in vedere si daca lucrarile au vreo valoare sau daca autorii au avut nivelul de cunostinte corespunzator titlului. Daca se constata nereguli, in discutie nu este numai sporul primit pt doctorat, ci poate fi si ocuparea unor posturi sau avansari in diverse functii.

 5. Pamflet
  Nu se publica, deoarece rolul Anisiei este sa distruga invatamantul romanesc. Ea continua munca inceputa de Andronescu, Liviupop, Popa-pamblica etc.
  In plus, nu se publica deoarece PNL=PSD

 6. Despre Spiru Haret , Academia de poliție sau Academia de informații s-au scris multe.
  Toți sefi au doctorat pe acolo.La polițiune cam 70% se zice c-ar fi plagiate .
  Restul de 30 % nu se pot verifica .
  Apropo DL Licu ar fi cam plagiat dar mnealui este procuror general .
  Cum vine trebușoara asta ??
  Pe elevul care copiază îl exmatriculăm dar pe dl procuror îl promovăm???
  Cum vine asta tov Predoiu???
  Sau ăsta este ordinul de zi pe unitate.

 7. Chestia e, dle Miclea, ca tot ce vor sa faca public doctoranzii astia de 2 lei de prin ROmania este salariul, dar mai ales nivelul de trai exorbitant pe care il capata odata cu ocuparea functiilor publice!
  Nu vor insa sa se vada aranjamentele, combinatiile si falsurile pe care la fac pentru a obtine acel doctorat!
  De aceea avem atat de multi milionari fara nici o sursa explicita a averii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.