G4Media.ro

După Germania și Italia, Gazprom a redus livrările de gaze și către…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

După Germania și Italia, Gazprom a redus livrările de gaze și către Austria, care a primit cu o treime mai puțin

Gigantul rus Gazprom a redus livrările de gaze naturale şi în Austria, după Germania şi Italia, grupul OMV anunţând, joi noapte, că a primit cu o treime mai puţine gaze, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Gazprom nu a informat în legătură cu o reducere a furnizărilor. Reducerea pentru Austria este de o treime, mai mult sau mai puţin. Ca urma a scăderii cererii acesta nu are niciun efect asupra aprovizionării clienţilor noştri”, a semnalat OMV într-un mesaj pe Twitter.

„În caz de necesitate, cantităţile care lipsesc pot fi compensate din rezerve sau de pe piaţa spot”, au adăugat în mesaj reprezentanţii OMV, principala companie energetică din Europa, controlată de statul austriac şi de un fond de investiţii din Emiratele Arabe Unite.

Totodată, autoritatea austriacă de reglementare E-Control a dat asigurări vineri că ţara are în prezent rezerve înmagazinate de gaze ce echivalează cu 40% din consumul anual.

Reprezentanţi ai Ministerului Energiei din Austria au semnalat că autorităţile „urmăresc situaţia şi sunt în permanent în legătură cu OMV”.

„În aceste momente nu sunt indicii că ar putea avea loc o întrerupere a aprovizionării, dar suntem pregătiţi pentru toate scenariile”, a menţionat ministerul, joi noapte, într-un comunicat.

Circa 80% din gazele naturale importate de Austria provin din Rusia, motiv pentru care Guvernul austriac se numără printre cei mai reticenţi în aplicarea unui embargo asupra gazului rusesc, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, mai scrie EFE.

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Eu pentru Austria mă bucur maxim! Poate așa îi dă prin cap să pună OMV să crească producția în Românica!

  2. Europa a declarat ca nu respecta contractul si , ca sanctioneaza Rusia prin reducere la zero a achiziționa de gaze si petrol . Acum …de ce ne plangem ? De nebuni probabil ….Dar nu suntem toti de spitalul 9.

  3. Pai tocmai se laudau ca vor avea dependenta 0 de Rusia… Pai sunt pe drumul bun nu?…. Pt. Cine oare?…. Pt. Cetateni ?