G4Media.ro

După gazul din Polonia, Republica Moldova va primi un milion de metri…

După gazul din Polonia, Republica Moldova va primi un milion de metri cubi și de la olandezi

Compania olandeză Vitol, unul dintre cei mai mari transportatori de produse petroliere din lume, a semnat, marți, un contract cu Energocom, compania de stat a Republicii Moldova, privind livrarea gazelor naturale, transmite Agora.md.

Potrivit Agenției Proprietății Publice, compania Vitol, unul dintre primii trei transportatori mondiali de produse petroliere, a câștigat apelul lansat de Energocom. Asta înseamnă că, potrivit contractului, pe parcursul zilei de mâine (miercuri n.red.), compania va livra un milion de metri cub de gaze naturale Republicii Moldova.

Amintim că, pe 25 octombrie, Moldova a efectuat prima achiziție de gaze naturale din surse alternative. Guvernul R. Moldova a semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG.

Sursa foto: Moldovagaz

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

  1. La pungi de plastic?

  2. Noi visăm să luăm Moldova înapoi, dar ar trebui să ne rugăm să ne ia Moldova pe noi

  3. Si toate acestea spre marea disperare a piticului crăcănat de la EST ! :)))

  4. Romania consuma aprox 6 milioane m3 gaz metan pe zi. 1 milion de m3 e nesemnificativ chiar si pentru o tara ca Moldova. Iar 1000 $/1000 m3 e un vis umed.

    • RO consuma mai mult de 6 mn m3 pe zi dar ai dreptate, MD are nevoie cam de 1.3bn/an fata de 10bn/an cat consuma romania. totisi, chiar si romania importa vreo 2-3bn in vremurile astea.

  5. Incet incet, ramane Putin cu gazul si petrolul scump, sa si l tina fericit. Jalea va fi mare la pro rusi, statele de plata vor avea sume mici 😀

  6. Schroeder, tu esti?

  7. in perspectiva: MD are nevoie in oct cam de 80mn metrii cubi. milionul de mc cumparat alaltaieri din PL a costat cam 1mn EUR – la EUR 1,000 per 1,000 mc – fata d ecam 124 $ platiti in Q1 pt gazul rusesc si $790 platit in Ooct tot la gazul rusesc. problema e ca trebuie sa-si plateasca datoriile (foarte incurcate) cetre gazprom ca sa mai primeasca la pret cat de cat normal. ironic e ca EU zice ca va ajuta MD cu gazul – dar nua decis inca cum se va ajuta pe sina insasi