G4Media.ro

După Biden și Macron, cancelarul german Olaf Scholz se întâlnește și el…

Sursa foto: House of Saud (houseofsaud.com)

După Biden și Macron, cancelarul german Olaf Scholz se întâlnește și el cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman

Cancelarul german Olaf Scholz va vizita Arabia Saudită și se va întâlni cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman în cadrul unui turneu în Golf, a declarat luni purtătorul său de cuvânt, în timp ce Germania se grăbește să își asigure aprovizionarea cu energie, potrivit The Guardian.

Scholz, a cărui călătorie de două zile îl va duce, de asemenea, în Qatar și în Emiratele Arabe Unite, va deveni cel mai recent lider occidental care se va întâlni cu prințul moștenitor.

Bin Salman a fost considerat un paria în Occident din cauza rolului pe care l-ar fi jucat în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi de la Washington Post în 2018.

Dar el este curtat din nou, deoarece Europa și aliații săi caută urgent noi surse de combustibili fosili după ce Rusia a tăiat livrările de gaze pe fondul creșterii tensiunilor legate de invazia din Ucraina.

Scholz, însoțit de o delegație de afaceri, va vizita Arabia Saudită sâmbătă, unde se va întâlni cu prințul moștenitor și – dacă starea sa de sănătate îi va permite – cu regele Salman, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit, citat de agenția AFP.

Acesta nu a intrat în detalii cu privire la motivele vizitei lui Scholz în Golf, dar a spus că ar fi „foarte surprins” dacă nu ar fi discutat subiectul energiei.

Purtătorul de cuvânt a oferit, de asemenea, asigurări că „uciderea dlui Khashoggi va figura cu siguranță în discuții”.

Acesta este cel mai recent semn al reabilitării internaționale a lui bin Salman – în iulie, președintele francez Emmanuel Macron a purtat discuții cu el la Paris, iar președintele american Joe Biden a vizitat regatul.

Duminică, Scholz se va îndrepta spre Emiratele Arabe Unite și se va întâlni cu președintele Sheikh Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, iar după-amiază va purta discuții cu emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al-Thani.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a vizitat deja Qatar și EAU în luna martie, în încercarea de a găsi alternative la gazul rusesc, de care Germania a depins în mod tradițional în mare măsură.

Decizia Rusiei de a întrerupe livrările a declanșat o criză energetică în Europa, consumatorii și întreprinderile confruntându-se cu facturi tot mai mari în apropierea iernii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Hopaaa, pelerinaj la nefrecventabil???!!
    Asa o sa fie si la Putina in 2 ani!!! Precedent exista!!!