G4Media.ro

Dragnea l-a întrebat pe Iohannis de ce nu a luat poziție în…

Dragnea l-a întrebat pe Iohannis de ce nu a luat poziție în cazul SIPA / Dosarul SIPA a fost clasat de DIICOT pe motiv că ”fapta nu există”, iar procurorii pun sub semnul întrebării raportul comisiei parlamentare

Una din cele 7 întrebări lăsate miercuri de liderul PSD, Liviu Dragnea, la Cotroceni, se referă la pretinsa sustragere ilegală de documente din arhiva SIPA, însă procurorii DIICOT au clasat acest dosar în data de 10 octombrie pe motiv că ”fapta nu există”. Mai mult, în ordonanța de clasare sunt puse sub semnul întrebării acuzațiile din raportul comisiei parlamentare. Dosarul SIPA a fost deschis de DIICOT în urma unei sesizări făcute anul trecut de judecătorul Cristi Dănileț, acuzat și el de acces ilegal în arhiva SIPA într-o serie de articole publicate în EVZ și semnate de Dan Andronic.

Întrebarea numărul 4 din lista celor șapte lăsată la Cotroceni de Liviu Dragnea: ”De ce nu ați avut nici măcar o poziție publică atunci când într-un raport al unei comisii parlamentare de anchetă s-a stabilit că anumite persoane din mediul politic și jurnalistic au multiplicat și sustras ilegal documente din arhiva SIPA – documente ce ar fi putut fi folosite pentru șantajarea magistraților, afectând astfel buna funcționarea unor instituții pe care aveți datoria de a le apăra?”, îl întreabă Liviu Dragnea la punctul 4 din lista de 7 întrebări lăsate la Cotroceni

Constatarea procurorului în ordonanța de clasare: ”(…) Prezumția că asemena informații ar fi putut fi ulterior utilizate de către Monica Luisa Macovei <<să șantajeze magistrații sau persoanele publice>> apare ca fiind surprizătoare în contextul raportului parlamentar, întrucât nu este susținută de elemente de fapt”, se arată în ordonanța de clasare.

Din ordonanța de clasare mai rezultă că Ovidiu Stoian, fost șef al SIPA în 2005, numit în funcție de Guvernul Năstase după debarcarea fostului șef, acuzat de implicare în acte de poliție politică, a negat că jurnalistul Dan Tăpălagă și fostul ministru al Justiției Monica Macovei ar fi studiat documentul și a precizat că spațiul în care își desfășura activitatea Direcția Generală de Protecție Internă nu era marcat ca zonă de securitate.

În consecință, procurorul a clasat dosarul pe motiv că fapta nu există. Judecătorul Cristi Dănileț a explicat pe Facebook ce înseamnă clasarea dosarului pe motiv că ”fapta nu există”: ”înseamnă că nu a fost comis nimic în realitatea obiectivă care să justifice o afirmație despre încălcarea legii de către o anumită persoană. Absolut NIMIC. Ca urmare, cel care a făcut afirmația în public se face vinovat nu că a spus doar o minciună ordinară, ci că a comis o CALOMNIE, faptă în stare să distrugă persoana și cariera sa”.

Judecătorul Cristi Dănileț a mai explicat că președintele țării nu a reacționat la asemenea informații ”pentru că ele erau neadevărate”

”Parlamentul a sesizat DIICOT. Cauza a fost reunită la sesizarea mea cu privire la afirmațiile făcute în ziar cum că cei care au intrat în arhivă ar fi comis infracțiuni. Iar în urma cercetării penale efectuate procurorii DIICOT au stabilit că afirmațiile din Raportul comisiei de anchetă nu se adeveresc și, în orice caz, faptele reclamate nu constituie ilegalități penale. Cu alte cuvinte, comisia de anchetă a Parlamentului s-a constituit și a funcționat degeaba.

Adică….ceea ce s-a spus despre în EvZ despre documente sustrase și acces ilegal la documentele din arhiva SIPA a fost neadevărat. Iar printre cei care au căzut în plasă a fost însuși Parlamentul țării. Că este așa o arată și documentul lăsat ieri de PSD la Președintele țării prin care i se reproșează la pct 4 că nu a răspuns alegațiilor publice referitoare la faptul că o comisie parlamentară a stabilit că persoane politice și jurnaliști au sustras documente din arhiva SIPA pentru a fi șantajați magistrații. Păi…Președintele țării nu a reacționat la asemenea informații pentru că ele erau neadevărate”, a explicat judecătorul într-un text pe blogul său.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Dragnea se mira și acum de ce nu poate sa fure și el liniștit, că în anii trecuți, iar toată lumea e cu ochii pe el!
  Pai, mai omule, banii noștri sunt pe mana voastră, ar trebui sa închidem ochii??
  Apropo, nu poate verifica nimeni legalitatea protocoalelor astora sa închidem și noi capitolul asta?? Poate se apuca și PSDul de muncă pt noi, in sfârșit, după doi ani….

 2. Asa se intampla cand se vehiculeaza minciuni menite sa destabilizeze institutii si persoane indezirabile pt raspandacii lor precum sunt EVz apud Adrian Andronic, Latrina 3, Luju,etc !

  PS. Nu s-au astept raspandacii la o reactie ca a lui Danilet !

  PPS. Bravo, Cristi Danilet !

  • Apropo de Dănileț, foștii magistrați (presupunând că se retrag) au sau nu au voie să facă politică ? Nu are chiar față de „carismatic” dar nu cred ca i-ar sta rău spre exemplu în funcția de vicepreședinte de partid…
   Dar stai, de ce tot întreb eu, nu-l avem exemplu pe Tudorel? Deci se poate

  • Pot, bineinteles, dar un magistrat (judecator) care se retrage din profesie, care isi paraseste cariera, demonstreaza dupa parerea mea ca ii lipseste vocatia de impartitor al dreptatii !
   Lucrul acesta nu este neaparat blamabil, (in fond fiecare om alege in viata de cateori considera ca e necesar , in functie de aspiratiile lui) !

   PS. Sunt convins ca Danilet ar fi tacut si ar fi scris doar pe site-urile de profil daca nu ar fi simtit ca este nevoie sa-si spuna parerea.

   PPS. Eu insumi am inceput sa scriu pe un site generalist (HN) abia incepand din septembrie 2015, pt ca am simtit ca incepem sa schimbam macazul, ca incepem sa trecem pe o alta linie de cale ferata care (aparent) merge in paralel cu cea care te duce la destinatie, dar care in realitate se indeparteaza lent dar vizibil de directia cea buna.

  • Susufler0
   Dar dupa ce iesi la pensie poti? Te intreb fiindca vad ca stii raspunsul?
   Adidas Torsion!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.