G4Media.ro

Două ONG-uri au construit prima Secție de Terapie Intensivă pentru nou-născuți din…

Două ONG-uri au construit prima Secție de Terapie Intensivă pentru nou-născuți din Constanța. Lucrările au durat doi ani și jumătate și au costat 2 milioane de euro

Două ONG-uri au construit prima Secție de Terapie Intensivă pentru Nou-născuți din județul Constanța. Lucrările au început în aprilie 2017, iar inaugurarea secției, care a costat 2 milioane de euro, a avut loc marți, la Spitalul Județean din Constanța, transmite Info Sud-Est.

Ideea a aparținut constănțencei Alina Pătrăhău, fondatoarea ”Dăruiește Aripi”, după ce copilul unei prietene, născut prematur, a murit la scurt timp de la naștere din cauza condițiilor insalubre și a lipsei echipamentelor necesare din Spitalul Județean Constanța.

La proiect i s-au alăturat Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie Intensivă Nou-născuți de la Spitalul de Copii ”Marie Curie” din capitală, și Alex Popa, președintele Asociației ”Inima Copiilor”, care au asigurat managementul și logistica necesare investiției.

Anual, la Spitalul Județean Constanța ajung peste 1000 de copii născuți cu afecțiuni medicale sau prematur. Ei vin din Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila și Galați, iar 8,2% dintre ei mor, o arată o statistică din 2018 a Organizației Salvați Copiii.

Județul Constanța ocupă, astfel, locul 4 în țară la numărul nou-născuților care mor din cauza condițiilor din spital sau a lipsei echipamentelor medicale necesare.

Citește articolul integral aici.

foto: Alina Pătrăhău, ”Dăruiește Aripi”/ Alex Popa, ”Inima Copiilor”; sursa foto: Info Sud-Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Cristoiu: dar de unde au avut banii?

 2. Alin, vezi link articol integral.
  Acolo găsești mai mult decât „de unde au avut banii”…dacă ai timp pentru detalii 😉

 3. Noi pentru ce mai dam 45% din salariu la stat? … ah binenteles pentru ca bugetarii sa aiba salarii cu 50% mai mari ca ale celor care contribuie la plata lor.

 4. Normal ar fi fost banii sa fi venit de la Mazare,Stroe,Martin,Fagadau

 5. Cretinii care asteapta ca guvernul , consiliile judetene sau primariile sa faca asa ceva au luat-o in freza . Dobitocii obisnuiti sa voteze pe ,, cei care da ” au piedut obiectul ,,muncii ”.
  Votati ONG-uri imbecililor .

  Rostul unui guvern este sa lase initiativa privata sa zburde intr-un cadru legal stabilit pe principii morale . Nu sa imparta bani ( luati cu japca legala ) in mod discretionar pentru a primi voturile cretinilor .

  Mediul privat trebuie sa puna umarul , sa ia initiativa . Guvernul sa consume PIB produs de mediul privat ; dar nu pe salarii ci pe bunastare pentru cetatean .