G4Media.ro

Două festivaluri de folclor în week-end: „Doina Covurluiului”, la Dunăre și ”Cântecele…

Sursa foto: Viața Liberă

Două festivaluri de folclor în week-end: „Doina Covurluiului”, la Dunăre și ”Cântecele Munților” în Ardeal / Cristian Pomohaci cântă la Sibiu

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează, în perioada 5-7 august 2022, Festivalul Internațional de Folclor „Doina Covurluiului”, ajuns anul acesta la a XV-a ediție, iar la Sibiu se desfășoară în această săptămână Festivalul Internațional de Folclor ”Cântecele Munților”.

Pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Galați vor evolua ansambluri folclorice din România, Serbia, Polonia, Ucraina, Turcia, Macedonia de Nord și Republica Moldova, informează Viața Liberă.

Fiecare seară de festival va aduce pe scenă artiști renumiți: Mioara Velicu, Nicolae Furdui Iancu, Cristina Turcu Preda, Viorica Macovei și Valentin Sanfira.

De asemenea, în fiecare zi, pe aleea pietonală de la Casa de Cultură a Sindicatelor publicul poate întâlni meșteri populari și artizani din zone etnofolclorice recunoscute: Argeș, Brașov, Brăila, Vrancea și Galați, care vin să prezinte vase din lut, țesături și mică industrie casnică (ii, ștergare, cămăși și costume populare etc.), artizanat, pictură naivă pe sticlă, lemn și alte suporturi naturale, figurine din ceramică, produse de piele și marochinărie și alimentație tradiționale.

În Sibiu, vineri debutează ediţia cu numărul 47 a Festivalul Internaţional de Folclor „Cântecele Munților”.  Festivalul este cel mai mare eveniment folcloric al județului Sibiul, fiind inclus în calendarul prestigiosului Consiliu Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice, scrie Turnul Sfatului.

Spectacolele de sâmbătă și duminică sunt transmise de TVR și vor apărea pe scenă mai mulți artiști cunoscuți, dintre care nu lipsește și fostul preot Cristian Pomohaci.

Consiliul Judeţean Braşov a anunțat la mijlocul lunii iulie că nu va plăti onorariul lui Cristian Pomohaci pentru un concert susţinut în comuna Hârseni, din cauza trecutului său, acesta fiind acuzat de pedofilie și evaziune fiscală.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pedofilul Pomohaci, arghilofil si simoniac, nu cantă doar la Sibiu, ci prin toate comunele și orașele de unde proveneau pupătorii de poala popii, cei care nici nu clipesc în fața fariseului, care nu au manifestat pic de empatie fata de suferința psihica a zeci de prunci nenorociți pe viață de „ciocanul” sau izbăvitor , în cumpănă nopții (minții sale).

  2. Râmaru era din Galați ?