G4Media.ro

Dosar penal în cazul focarului de coronavirus cu muncitori nepalezi și indieni…

Dosar penal în cazul focarului de coronavirus cu muncitori nepalezi și indieni pe şantierul din Berceni, unde 34 de muncitori din totalul de 108 au fost testați pozitiv

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a anunţat, marţi, că a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul celor 34 de angajaţi de la şantierul din cartierul Berceni, din Capitală, confirmaţi pozitiv cu COVID-19. Majoritatea munictorilor erau cetățeni nepalezi și indieni iar presa a relatat despre condițiile improprii în care ar fi fost cazați, zece într-o baracă.

Potrivit surselor G4Media.ro, ancheta vizează atât angajatorul, care susține că ar fi testat muncitorii încă de acum trei săptămâni, cât și pe funcționarii Direcției de Sănătate Publică.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat în ziua de luni dosarul penal 5941/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„În fapt, la data de 22.08.2020, în jurul orelor 17,15, organele de poliţie din cadrul Secţiei 26 Poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitate să se deplaseze la adresa din municipiul Bucureşti Sector 4, şos. Berceni nr. 94, locaţie la care se află un şantier, spre a însoţi organele abilitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, în vederea efectuării unei anchete epidemiologice în zona locurilor în care sunt cazaţi muncitorii unei societăţi comerciale. În urma efectuării anchetei epidemiologice s-a descoperit un număr de 34 de angajaţi confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, din totalul de 108, şantierul în discuţie fiind supus măsurilor de carantinare”, se precizează în comunicat.

Urmare a sesizării înregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate, menţionează sursa citată.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Numele firmei, al administratorului?

 2. pare ca e vorba de metropolitan residence ca proiect si dezvoltator; constructorul sigur e pe placuta de santier; mai au pe sos m bravu, in sos viilor, se pare ca si in aviatiei….cumparati, cumparati, cumparati !

 3. Este adevarat !
  Este vorba de Metropolitan Residence ( Robertino Georgescu şi Daniel Ionel Drăgulin) care nu s-au invatat minte pentru ca au scapat mereu. Blocurile unde au muncit cei care au fost depistati cu COVID 19 sunt Sos. Berceni nr. 94 care are receptia gata dar el nu este in realitate (daca se face o ancheta sigur vor fii si alte dosare penale deoarece ISC-ul a receptionat ceva nefinalizat si Bld. Metalurgiei nr. 81 unde s-au vandut apartamentele fara a fii gata blocul si bransat la toate utilitatile (contuare definitive) cum prevede legea de anul acesta (pe ultimul etaj inca exista contoare pasante), taxa de mentenanta introdusa abuziv, semnari la notariat ale clientilor fara sa vada la fata notarita sau imputernicitul dezvoltatorului … nenumerate incalcari ale legilor la care institutiile statului inchid ochii.
  Aloooo !!! (Domnilor ziaristi, politisti, procurori … si alte institutii ale statului, cum ne protejati dvs ?!)

  https://cetateanul.net/articol-principal/turnul-de-apartamente-pe-care-un-condamnat-robertino-georgescu-robert-negoita/

  (linkul este cu o stire din trecut unde au legat canalizarea blocului lor la apa potabila si ei au baut apa cu dejectii- condamnare de 4 ani micsorata la recus la 2 ani ca sa scape de executarea ei). Trist dar adevarat !

 4. Este vorba de Metropolitan Residence ( Robertino Georgescu şi Daniel Ionel Drăgulin) care nu s-au invatat minte pentru ca au scapat mereu. Blocurile unde au muncit cei care au fost depistati cu COVID 19 sunt Sos. Berceni nr. 94 care are receptia gata dar el nu este in realitate (daca se face o ancheta sigur vor fii si alte dosare penale deoarece ISC-ul a receptionat ceva nefinalizat si Bld. Metalurgiei nr. 81 unde s-au vandut apartamentele fara a fii gata blocul si bransat la toate utilitatile (contuare definitive) cum prevede legea de anul acesta (pe ultimul etaj inca exista contoare pasante), taxa de mentenanta introdusa abuziv, semnari la notariat ale clientilor fara sa vada la fata notarita sau imputernicitul dezvoltatorului … nenumerate incalcari ale legilor la care institutiile statului inchid ochii. Trist dar adevarat.

  Aloooo !!! (Domnilor ziaristi, politisti, procurori … si alte institutii ale statului, cum ne protejati dvs ?!)