G4Media.ro

Dosar de politician: Silviu Mănăstire, secretar general adjunct al PNL, și-a agresat…

Sursa Foto: Pagina de media

Dosar de politician: Silviu Mănăstire, secretar general adjunct al PNL, și-a agresat iubita acum doi ani / De ce a primit ordin de restricție: A lovit-o cu palmele peste față, a strâns-o de gât și a amenițat-o că o omoară / Reacția agresorului: ”Nu ai subiect. Ne-am certat și ne-am împăcat după 2 săptămâni”/ Violența împotriva femeilor, condamnată de liberali

În iulie 2020, prin decizie definitivă a Tribunalului București, actualul secretar general adjunct al PNL, fostul jurnalist Silviu Mănăstire, a fost obligat ca, timp de două luni, să nu se apropie de iubita sa la o distanță mai mică de 300 de metri. Măsura a fost luată după ce, în noaptea de 14 mai 2020, femeia fusese agresată de Mănăstire, pe atunci realizator al unei emisiuni de televiziune. De-a lungul timpului, mai mulți reprezentanți ai liberalilor, în frunte cu președintele formațiunii, Nicolae Ciucă, au condamnat, în mod public, fenomenul violenței împotriva femeilor, în România. Contactată printr-un mesaj privat pe contul de Facebook, victima nu a răspuns și l-a blocat pe jurnalistul G4Media.ro. La rândul său, Mănăstire s-a rezumat să declare că ”(…) din păcate de data asta nu ai subiect. Ne-am certat și ne-am împăcat după 2 săptămâni…👌”

 • UPDATE: Prietena lui Mănăstire a trimis redacției următorul punct de vedere: ”Nu am fost contactata de nimeni de la acest ziar așa cum se spune in articol. La un moment dat am văzut un mesaj in spam pe Facebook despre situația prezentată. Viața mea privată nu va privește. Nu va dau acceptul sa folositi numele meu sau imagini. Eu nu sunt o persoana publica. Incidentul care a avut loc îl regret și acum. Eram suparata in urma unor neintelegeri iar polițiștii au profitat de situația in care ma aflam și m-au îndemnat sa cer ordin de protecție pentru a nu mai avea contact cu partenerul meu. Între noi nu au avut loc violente așa cum se spune. Am deschis dosar penal așa cum mi-au sugerat polițiștii care probabil au încercat sa ii afecteze imaginea partenerului meu care este persoana publica. A fost o cearta care a degenerat, după care ne-am lămurit situația. Eu nu am fost in instanța și mi-am retras cererea, ca sa inchida dosarul pentru ca partenerul meu este un om minunat si ne-am si impacat avand in vedere ca si-a cerut iertare. Este o cearta si tine de noi. Silviu nu este un om violent precum scrieti voi si precum il acuzati. Va rog sa nu mai scrieti nimic pe acest subiect pentru ca ma simt agresata psihic”.

Conform deciziei definitive nr. 1609 din 29 iulie 2020 a Tribunalului București, ”din probatoriul administrat în cauză rezultă că în data de 14 mai 2020, apelanta-reclamantă (…) a fost victima actelor de violență psihologică și fizică ale intimatului-pârât (Silviu Mănăstire n.r.) care a devenit violent pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unei dispute casnice și a devenit agresiv față de concubina sa, având un limbaj agresiv inclusiv la adresa organelor de poliție, împrejurări care denotă un risc crescut de agresivitate din partea intimatului-pârât care, pe fondul consumului crescut de băuturi alcoolice își pierde cumpătul și devine impulsiv și agresiv chiar în prezența persoanelor apropiate și are manifestări antisociale chiar în prezența reprezentanților legii iar aceste împrejurări conturează convingerea instanței de apel că integritatea fizică și psihică a apelantei-reclamante a fost pusă în pericol prin actele de violență fizică și psihologică ale pârâtului-intimat în data de 14 mai 2020, starea de pericol fiind accentuată de faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, intimatul-pârât își pierde controlul și devine agresiv chiar în prezența ofițerilor de poliție (…)”.

Sursa Foto: Portalul instanțelor de judecată

Drept urmare, completul de judecată a decis instituirea unui ordin de protecţie împotriva lui Mănăstire, acesta fiind obligat să păstreze o distanţă minimă de 300 de metri faţă de femeie, reşedinţa acesteia şi locul ei de muncă. De asemenea, i s-a mai interzis să aibă vreun contact cu reclamanta, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod.

Inițial, în primă instanță, la Judecătoria Sectorului 1, cererea de instituire a ordinului de protecție, cerută de victimă, fusese respinsă.

Din datele disponibile în cele două sentințe, fond și apel, mai reiese că, după ce au fost chemați de victimă la fața locului printr-un apel la numărul de urgență 112, cei care instituiseră un ordin de protecție provizoriu împotriva lui Mănăstire au fost polițiștii. În acest ordin se menționa că ”la data de 14.05.2020, pârâtul Mănăstire Silviu a lovit-o pe intimată, în mod repetat cu palmele peste față, a strâns-o de gât, împiedicând-o să respire, a împins-o peste o masă și a amenințat-o că o omoară, în timp ce se aflau la locuința situată în București (…)” În aceleași sentințe mai este menționat că, în fața organelor de poliție, femeia a declarat că ”între părți au existat în mod constant neînțelegeri însă intimata nu a rupt relația deoarece pârâtul i-ar fi luat cartea de identitate și a șantajat-o emoțional.”

A doua zi, ordinul de protecție provizoriu a fost confirmat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1. În vederea instituirii unei măsuri pe o durată mai lungă, femeia a depus, apoi, o acțiune ce a ajuns pe masa instanței de judecată. La dosarul cauzei s-a aflat și un certificat medico-legal din care a rezultat că femeia ”a suferit leziuni traumatice care s-ar fi putut produce la data de 14.05.2020 prin lovirea cu un corp dur care nu necesită zile de îngrijire medicală.” (fragment din aceeași sentință a Tribunalului București). La procese, Mănăstire nu a fost prezent, fiind reprezentat de avocați din oficiu.

Absolvent al unui Liceu Teologic, Silviu Mănăstire a fost, inițial, jurnalist în Cluj-Napoca, iar apoi a venit în București, unde a devenit cunoscut ca realizator al emisiunii Dosar de politician de la postul B1TV. Un apropiat al actualului ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, Mănăstire a ieșit din presă, fiind numit, în august 2022, secretar general adjunct al PNL. Aici este subordonat direct, pe linie de partid, lui Bode, căruia i-a fost consilier în 2012. Contactat de G4Media.ro, Bode nu a oferit o reacție legată de existența acestui incident.

Jurnaliștii de la captura.ro au scris faptul că, în luna numirii din PNL, ”Fiind implicat într-o altercație nocturnă la un restaurant din centrul Capitalei și aflat sub influența alcoolului, Mănăstire a încercat astfel să intimideze câțiva polițiști.” În replică, Mănăstire declara despre că ”Polițistul a înțeles greșit. Eu i-am spus că sunt secretarul general adjunct al PNL Ilfov, asta era funcția acum două săptămâni. E și vina mea că, obosit fiind, am semnat actele fără să le verific atent. Vă dați seama, eram obosit. Incidentul a avut loc la 1 noaptea, iar noi ne-am întins cu poliția până la 4 dimineața.” La câteva zile după acest conflict, Mănăstire a fost avansat în PNL în funcția de secretar general adjunct la nivel național.

În ultimii ani, PNL și reprezentanți de la vârful acestei formațiuni politice au condamnat fenomenul violenței domestice și au propus măsuri care să împiedice agresiunile împotriva femeilor.
Astfel, anul trecut, premierul Nicolae Ciucă, președinte al PNL, a transmis opiniei publice, de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor: „Condamn cu fermitate violenţa împotriva femeilor şi comportamentul abuziv, discriminatoriu, intolerabile pentru o societate democratică, bazată pe respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.”

Zilele trecute, senatoarea Alina Gorghiu declara că ”violenţa domestică rămâne o realitate tristă pentru România anului 2022. (…) prin extinderea instrumentelor de prevenţie şi control eficiente, victimele violenţei domestice, aparţinătorii, societatea vor fi mai în siguranţă”.

Deputatul Raluca Turcan afirma, în 2021, că ”Violenţa domestică constituie una dintre cele mai grave probleme sociale la nivel global. În România, acest fenomen este puţin raportat, însă cifrele pe care le avem ne spun că 94% dintre victimele violurilor raportate în 2020 sunt femei şi fete şi 92% dintre victimele agresiunilor sexuale sunt tot femei şi fete.”

Întrebată de G4Media.ro cum comentează faptul că un membru din conducerea unui partid a fost agresiv față de iubita sa, Turcan a răspuns: ”Nicio astfel de faptă nu poate fi apărată. Din păcate, una dintre consecințele pandemiei a fost creșterea numărului de cazuri de violență domestică”. Referitor la posibila demisie/demitere a unui astfel de politician, Turcan a spus că ”Este un fapt reprobabil și este o chestiune de decizie la vârful partidelor”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

45 comentarii

 1. Pnl e doar un PSD mai spalat, nu mult

  • Eu nu il mai vad asa spalat! 🤣🤣🤣

  • Prietenii știu ce zic.

  • NU stiu de care PNL vorbiti, PNL nu mai exista demult. A fost inlaturati toti cei care nu au legatura cu fostul PD, PDL. Practic ambele partide PSD PNL formeaza fostul FSN.

  • Principii de mucava la peleu’

  • Degeaba stam noi si ne dam cu parerea prin subsolul paginilor …. romanii vor vota corupti si impostori inca 100 de ani . Daca mergi pe strada si iei un om la intamplare si il faci director la companie a statului , fac pariu cu oricine ca omul se apuca de furat mai devreme sau mai tarziu. Asta este Romania, oamenii accepta coruptia si impostura. Cei care nu mai suporta mizeria asta pleaca din tara si nu se mai intorc decat in vizita.

  • @ eroare 404
   +1 👏👏👏👏

  • uselistii se cred stapani pe plantatie in Romania, iar pe restul ii privesc ca sclavi, supusi, subiecti

 2. Adevarul nu intereseaza pe nimeni când miza e sa cheltuiesti mormanul de bani pe care stai.
  În liniste

  • Nu stiu ce femeie ar mai putea vota PNL in aceste conditii.

  • toapele alea care o iau sus ca sa prinda un job caldut la buget

 3. Și uite asa în adunătură asta de hoți și prosti iohanis visează la un tandem cu ciuca după modelul Putin- Medvedev!
  Votați PSD-PNL!

 4. Traditiile locului. Sa-i spuna cineva si Mezolei cum sta problema, de ce nu avem femei lideri. Avem prea multi barbati care au curaj sa se bata doar cu nevasta si sticla.

 5. Pai Manastire e de-al vostru antivaxxer, „conservator”. De ala cu idei ca femeia trebuie sa stea acasa si sa creasca copii. Sa stea acasa sclava si batuta de un b3tziv nenorocit ca mai toti „conservatorii romanesti” cu biserica in suflet.

 6. Nu ma, mai bine va lasam pe voi bolnavii sa umblati de capul vostru ca oricum nu dati 2 bani pe restul, voi sa fiti fericiti cand lingeti moastele.
  Si daca ma sui beat la volan ce? Si daca dau peste voi ce? Sunt liber sa fac ce vreau!
  Cand ii pui pe ceilalti in pericol meriti sa stai incuiat in casa si sa faci ce vrei in casa ta atat timp cat viata mea nu o pui in pericol si nu ma deranjezi. Asta inseamna civilizatie, nu vrei?
  Padure mai avem destula, stai cu ursii!

 7. Rareș Bogdan (batistuță, p.e.n.sii speciale desființate în 30 de zile), Bode (somnorosul de pe banchetă), Ciucu (istericul hoț de la s6), Ciucă (izmenar a.n.a.l.f.a.b.et), Mănăstire (abuzator), Predoiu (unealta care a îngropat justiția), și deasupra lor, Robotul, numai deșeuri în Pnl.

  • Ati uitat petarda de la Energie. Si lista poate continua la nesfarsit, pe astia ii poti ordona doar alfabetic, daca te iei dupa valoare sunt o apa si-un pamant. De flori.

 8. OiO,
  De ce hrănești trolul, a deviat discuția și te-ai dus după fentă ?
  Rămâi la subiect, secretarul general al partidului care conduce guvernul e un agresor de femei.

 9. După ce îşi tocesc limbile de la înjurat adversarii partidului mult iubit, „jurnaliştii” infiltraţi în presă îşi descoperă vocaţia de a face politică… gabriela firea, rareş bogdan sau silviu mănăstirea secu au descoperit că au şi vocaţie de ciocoi neosecurişti după ce s-au înrolat în junta militară pe post de curifei şi experţi în sportul curling. Acest parteneriat media penal împotriva naturii este unul din zecile de argumente pentru care Rrumânistanul a ajuns stat eşuat colonie bananieră.

 10. Silviu Mănăstire
  Silviu Cârciumă
  Silviu Pușcărie

  Trei intr-unul

 11. s-au certat pe telecomandă: Mănăstire voia să se uite la Latrina3 iar nevastă-sa la GhițăTV

 12. Bună seara! Sunt Silviu Mănăstire și sunt un T.E.R.O.R.I.S.T terorizez femei, telespectatori, etc..

 13. Numai baieti de baieti in acest partid zis Pnl.Bode tu ai trimis militia?

  • Doar 2 lucruri sunt mai nasoale decât să votezi Pnl-ul, să votezi Psd sau Aur. În ce categorie ești guștere ?

 14. Mda, pare-se că violența e de-un singur fel, bătaia.. da jignirile, trădarea, înșelăciunea discriminarea, hoția alea ce ‘e’? Parfumul dintre nurii lu Afrodita?

  Eu aș prefera sa vină guvernu să ne dea o mamă de bătaie la toți da să nu mai fure. Tare mi-e că ai noștrii lideri vor prefera în continuare tot să ne fure sub diverse pretexte caraghioase..Că virusu, că blackout, că foamete, că războiu, când că că când că că..

 15. PNL şi-a propus să ajungă cel mai interlop partid. Mai interlop chiar decât idolii lor de la P$D 😂 dacă cineva credea că aşa ceva ar putea fi posibil…

 16. De ce mai are pnl organizatie de tineret , membrii de partid daca aduc tot timpul la varf numai pleznitori de imagine sau de fapt nu au nimic si sunt nevoiti sa culeaga resturi , de pe atat de jos ?
  Asta era evident ce ”calitati”are de pe sticla . Nu ma mira ca e un apropiat al lui Bode…. Cateva divizii de impostori politici au luat de la psdalge la motiune , in 2019 punandu-i in motul trebii, chiar in functii de ministri ! Ce-or zice membrii si simpatizantii daca mai exista ? Pare firesc sa spere sa mearga in alegeri cu psd ca altfel, nici 12% , traditional, nu mai pupa-orice ar spune sondajele …..

 17. Manastire cata spaga ia luat de la Popoviciu ?
  Manastire esti sclavu lu Vantu?

 18. Cad ramane plusereul fara subiecte dezgroapa mortii altora

 19. Nu pricep cum s-au împăcat după două săptămâni dacă ordinul de restricție a fost pentru două luni.

  S-a renunțat la plângere (se poate?) sau a încălcat ordinul de restricție?

 20. Ofticosii mioritici, dar pofticosi la ciolan ca toti mioriticii.

 21. Ce caracter mizerabil are mănăstire!!!

 22. În 1907 România era condusă de pene.lei. în 1929-1933 era condusă tot de ei. La fel ca acum.

  • Mama, ce „raiul pe pamant” a fost cand ati condus voi, comunistii!
   … ca si penelistii astia de-acum sunt tot samanta din fostii comunisti, e alta tema…

 23. Asa era si cu dosarul de securitate a lui basescu. Cand e nevoie iese la inveala.

 24. Manastirosule, adica daca v-ati impacat nu exista subiectul ca ai strans-o de gat pe fraiera care te-a iertat, probabil de frica…?
  Ce hal de logica! Ce hal de mascul! Ce hal de poolitician! ULTIMUL HAL!

 25. cine nu stie sa faca nimic, intra in politica … e plina Romania de oameni care nu stiu sa faca nimic

 26. Nu ati cautat ce o fi facut la gradinita,liceu,armata,studio,nunta etc.!!!Mai trist pentru”specialistii” in atac la PNL este ca nu era inca nici membru nici sef la PNL,deci nesimtirea si/sau violenta nu este datorita PNL ci educatiei si caracterului propriu!

 27. 💩 asta sa se duca la manastire mai bine si sa se roage

 28. Am citit update-ul. Jalnic.
  Ma duce cu gandul la doamnele care lucreaA ls SGG

 29. Un derbedeu mărunt.

 30. Dubios tare individul. Un bărbat slab și violent.