G4Media.ro

Donald Trump respinge planul de susținere economică de 900 de miliarde de…

Donald Trump respinge planul de susținere economică de 900 de miliarde de dolari adoptat de Congres

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a respins marţi seară pachetul de stimulare a economiei în valoare de 900 de miliarde de dolari adoptat de Congres, numindu-l „o ruşine” şi solicitând în special creşterea cuantumului în cazul cecurilor destinate familiilor, informează AFP, citată de Agerpres.

„Îi cer Congresului să amendeze acest proiect de lege şi să mărească ridicol de scăzuta sumă de 600 de dolari la 2.000 sau 4.000 de dolari pentru un cuplu. De asemenea, cer Congresului să scape de elementele inutile şi costisitoare ale acestei legi”, a cerut Donald Trump într-o înregistrare video postată pe Twitter.

Planul adoptat luni seara de congresmenii americani după luni de blocaj nu poate intra în vigoare fără semnătura preşedintelui.

Cu toate acestea, fără să spună în mod explicit că nu îl va semna, miliardarul american solicită să i se trimită un proiect de lege amendat în mod „adecvat”, altfel i-ar putea reveni „următoarei administraţii” sarcina de a adopta un plan de susţinere economică.

Pe lângă trimiterea de cecuri familiilor celor mai vulnerabile, într-un cuantum considerat insuficient de Donald Trump, planul adoptat luni de Congres prevede în special acordarea de asistenţă financiară întreprinderilor mici şi şcolilor, suplimentarea ajutoarelor de şomaj cu 300 de dolari pe săptămână, precum şi o sumă destinată distribuirii echitabile a vaccinurilor anti-COVID-19.

sursa foto: Facebook / The White House

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. „Orange man is bad!” Curaj g4 spuneți și care sânt elementele”inutile și costisitoare”.

    • Pai este! De cate luni a avut nevoie Trump sa-si asume public purtarea mastii? Cate mii de americani i-au urmat exemplul, pana in mormant? Cu masuri drastice, federale de impunere a masurilor de distantare, igienice si de limitare a contactelor nu ar fi fost de masuri de carantina drastice in primavara, nu ar fi fost o asa scadere economica, nu ar fi fost nevoie de cecuri generoase acordate populatiei.

  2. Felicitari romanilor care au votat dreapta extrema! Surplus si Ciuca vor trimite fiecarei familii Multa Uniune Europeana.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.