G4Media.ro

Doisprezece soldați maghiari au fost transportați acasă din Kosovo cu avionul armatei…

sursa foto: captura MTI.hu

Doisprezece soldați maghiari au fost transportați acasă din Kosovo cu avionul armatei după ce au fost răniți în confruntările de luni din Zvecsán

Ministerul Apărării din Ungaria a informat că doisprezece soldați maghiari au ajuns acasaă din Kosovo cu avionul armatei după ce au fost răniți în confruntările de luni din Zvecsán. Soldații maghiari slujeau în misiunea de menținere a păcii KFOR condusă de NATO când au fost trimiși în stradă pentru că au izbucnit revolte între albanezii și sârbii locali. Demonstranții sârbi i-au atacat și pe militarii KFOR, astfel că peste 40 de persoane au fost rănite, printre care soldați italieni și maghiari, conform mti.hu.

În total, 27 de soldați maghiari au avut nevoie de îngrijire medicală, însă 12 au fost transportați acasă. Ministrul de Externe ungar, Péter Szijjártó a informat că toți soldații, inclusiv cei răniți mai grav, sunt într-o stare stabilă.

Ministrul Apărării Naționale, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, a precizat că soldații maghiari au rămas din nou pe poziție și și-au îndeplinit datoria.

Unități KFOR conduse de NATO au fost trimise în Zvecsán pentru a dispersa mulțimea furioasă și agresivă. Conform ordinului, s-au folosit gaze lacrimogene și grenade asomatoare.

Unii dintre protestatarii sârbi au atacat apoi trupele de menținere a păcii. I-au atacat pe soldați cu bastoane si le-au aruncat cu pietre si sticle. Au fost incendiate și mașini și au fost sparte geamuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Se vede ca ați tradus din presa maghiara pentru ca ați preluat pana și numele localității Zvečan (in sârbește) cu ortografia Zvecsán

  2. Ma mir ca ungurii in stilul caracteristic plin de curaj, nu-si retrag toti soldatii spunand ca ei sunt pentru pace.