G4Media.ro

Doi ucraineni, printre cele cinci persoane ucise în atacul de marți, de…

sursa foto: Dana Kopel/ ynetnews.com/ Twitter

Doi ucraineni, printre cele cinci persoane ucise în atacul de marți, de lângă Tel Aviv / Atacul ar fi fost comis de un palestinian din Cisiordania

Doi ucraineni se află printre victimele atacului comis marţi seara la Bnei Brak, o suburbie ultrareligioasă a metropolei israeliene Tel Aviv, a anunţat miercuri poliţia israeliană, potrivit Agerpres, care citează AFP.

“Doi cetăţeni ucraineni de 23 şi 32 de ani” figurează printre victimele atacului soldat cu cinci morţi, printre care un poliţist, marţi seară la Bnei Brak, a informat poliţia israeliană într-un comunicat.

Atacul a fost al treilea comis în ultima săptămână în Israel. Poliţia a precizat că l-a ucis pe atacator, fără a-i dezvălui identitatea.

Potrivit media locale, atacatorul ar fi Dia Hamarshah, un palestinian originar din Yaabad (Cisiordania) care a fost închis timp de patru ani în penitenciare israeliene.

“Asemenea acte de violenţă nu pot fi justificate şi trebuie să fie condamnate de toată lumea”, a afirmat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, potrivit unui comunicat al purtătorului său de cuvânt.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a condamnat violenţele. “Moartea civililor palestinieni şi israelieni nu face decât să agraveze şi mai mult situaţia, în contextul în care noi facem eforturi pentru a ajunge la stabilitate”, a declarat liderul palestinian.

Premierul israelian Naftali Bennett a convocat marţi seară o reuniune cu principalii responsabili din domeniul securităţii. Poliţistul decedat este Amir Khoury (32 de ani), un arab israelian care a participat la operaţiunea de neutralizare a atacatorului şi pe care poliţia l-a numit “erou”.

“Vom combate terorismul cu mână de fier. Israelul se confruntă cu un val de terorism arab mortal”, a spus Bennett.

Precedentele două atacuri, din 22 şi 27 martie, au fost comise de arabi israelieni legaţi de mişcarea jihadistă.

Poliţia israeliană a anunţat că a intrat în modul ‘antiterorism’, iar armata a desfăşurat întăriri în Cisiordania.

Reacţionând după atacurile de marţi seară, mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a afirmat: “Această operaţiune a fost un răspuns natural la crimele ocupaţiei contra drepturilor poporului nostru, pământului nostru şi locurilor noastre sfinte”.

Duminică, la Hadera (nordul Israelului), doi poliţişti au fost ucişi într-o acţiune revendicată de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Poliţia israeliană i-a identificat pe atacatori, care au fost lichidaţi, ca fiind agenţi arabi israelieni ai SI veniţi din Umm al-Fahm, oraş arab din nordul Israelului.

În 22 martie, un palestinian a ucis cu un cuţit patru persoane în oraşul Beer Sheva, din sudul Israelului, după care a fost împuşcat mortal de un trecător, fiind vorba despre unul dintre cele mai grave atacuri de acest fel comise în Israel în ultimii ani.

Tensiunile sunt în creştere în Israel şi teritoriile palestiniene în contextul apropierii lunii sfinte musulmane a Ramadanului (care în acest an cade în aprilie), perioadă în care violenţele au erupt în trecut.

În ultimele săptămâni, în Ierusalimul de Est şi Cisiordania au avut loc mai multe atacuri cu cuţitul comise de către palestinieni, unii dintre aceştia fiind împuşcaţi mortal de forţe israeliene.

Raportul anual al armatei israeliene a consemnat anul trecut 100 de atacuri asupra israelienilor în Cisiordania ocupată, faţă de 60 în anul precedent. La acestea se adaugă 5.532 de atacuri cu pietre, faţă de 4.000 comise în anul 2020. În Cisiordania trăiesc, pe lângă cei circa 2,9 milioane de palestinieni, aproximativ 475.000 de colonişti evrei.

sursa foto: Dana Kopel/ ynetnews.com/ Twitter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. @G4Media „cele cinci persoane” nu „cei cinci persoane”!

  2. Erau din sangele lui David, ca presedintele.

  3. cr3tinule!

  4. nici nu-ți dai seama cât de cr3tin ești.

  5. Bai asta motz de pe koiotz nu erai tu ala care solicita servicii sexuale pe aici pe forumuri? What a fcuking cocksucker loser! Am pus mesajele alea si pe tiktok sa rada lumea de tine si acolo ma tembelulle