G4Media.ro

Doi membri ai Hezbollah, uciși în urma unui atac israelian în Siria

Sursa foto: MAHMUD HAMS / AFP

Doi membri ai Hezbollah, uciși în urma unui atac israelian în Siria

Doi membri ai mişcării libaneze Hezbollah au fost ucişi duminică în urma unui atac israelian care a vizat un camion în Siria, în apropiere de graniţa cu Libanul, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), conform Agerpres.

Israelul a lansat sute de lovituri în Siria de la izbucnirea războiului civil în 2011 în această ţară vecină, vizând în principal grupări apropiate Iranului, inclusiv Hezbollah, aliaţi ai regimului sirian, precum şi armata siriană.

Aceste lovituri s-au intensificat în contextul ostilităţilor din Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

„Israelul a tras o rachetă asupra unui camion (…) în apropierea graniţei dintre Siria şi Liban într-o zonă situată între provincia Homs şi suburbiile Damascului”, a precizat OSDO.

Lovitura a condus la „moartea a cel puţin doi membri ai Hezbollah”, a mai spus el.

Presa oficială siriană nu a raportat atacul, iar Hezbollah nu a făcut pentru moment nicio declaraţie despre incident.

Damascul şi suburbiile sale sunt cu regularitate ţinta atacurilor israeliene. Cea mai recentă dintre acestea a vizat miercuri un imobil rezidenţial din capitală, provocând moartea a trei persoane, un sirian şi doi cetăţeni străini, potrivit OSDO.

Pe 10 februarie, OSDO a raportat moartea a trei persoane în timpul unor lovituri israeliene care au vizat o clădire la vest de Damasc, într-o zonă în care „Hezbollah-ul libanez şi alte grupuri pro-iraniene sunt prezente”.

După 7 octombrie, de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, Hezbollah a anunţat moartea a cel puţin 14 combatanţi, ucişi de lovituri israeliene în Siria

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...