G4Media.ro

DOCUMENT Ministerul Finanțelor le cere instituțiilor de stat să ia măsuri pentru…

DOCUMENT Ministerul Finanțelor le cere instituțiilor de stat să ia măsuri pentru că ”sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor” bugetarilor

Ministerul Finanțelor arată într-un document trimis mai multor instituții bugetare și consultat de G4Media.ro că, în privința cheltuielilor de personal, ”a aprobat repartizarea pe trimestre conform propunerilor transmise, chiar dacă, prin modul de repartizare a acestora, sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor”.

Ministerul condus de Eugen Teodorovici arată în documentul citat că a cerut instituțiilor bugetare ”să comunice măsurile ce urmează a fi dispuse, astfel încât să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin buget”, dar adaugă că ”în răspunsurile transmise până la această dată marea majoritate a ordonatorilor principali de credite au precizat că nu au identificat măsuri de reducere a cheltuielilor de personal”.

De remarcat că în documentul consultat de G4Media.ro Ministerul Finanțelor arată că instituțiile au transmis că ”vor solicita fonduri suplimentare cu ocazia rectificării bugetare”, dat fiind că nu au găsit soluții pentru reducerea cheltuielilor.

În aceeași adresă, Ministerul Finanțelor scrie că ”nu poate fi de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare” deoarece o asemenea creștere a fondului de salarii pentru bugetari ar duce la reducerea cheltuielilor de investiții.

În finalul documentului, instituția condusă de Eugen Teodorovici le cere instituțiilor să ”dispună măsurile pe care le considerați necesare pentru încadrarea în prevederile trimestriale aprobate”.

Adresa Ministerului Finanțelor vine pe fondul creșterii semnificative a cheltuielilor cu salariile bugetarilor în 2019 din cauza legii salarizării unitare (care prevede creșteri în trepte până în 2021), dar și a majorării salariului minim, indicator în funcție de care sunt stabilite alte salarii și indemnizații.

În plus, numărul de bugetari a crescut constant din 2012, de când PSD a ajuns la guvernare.

Cheltuiala cu salariile bugetare aprobată prin legea bugetului de stat a crescut cu 17 miliarde de lei în acest an față de 2018, dar opoziția a susținut în repetate rânduri că alocarea prin buget nu e suficientă pentru a acoperi creșterile.

De remarcat că o prevedere din OUG 114 / 2018 (ordonanța lăcomiei) îi dă ministrului Finanțelor dreptul să aprobe lunar credite bugetare și credite de angajament pentru instituțiile de stat. Prevederea, introdusă de articolul 47, prin derogare de la Legea finanțelor publice, îi dă lui Eugen Teodorovici dreptul de a decide arbitrar să aloce bugete suplimentare unor instituții de stat, singura bază legală cerută fiind o ”fundamentare justificată”.

Foto: Eugen Teodorovici și Darius Vâlcov, artizanii bugetului de stat (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

37 comentarii

 1. Ta-daaaammm !!

 2. Ce surpriza, nu se astepta nimeni, deoarece „cu cifrele pe masă” „viitorul arată bine” ! :)))

 3. Propaganda de G4. Mi-a spus șefa mea de la trezorerie ca ne da și stimulente și bonuri de vacanța ca vreau sa ma duc la felix. Domnul Dragnea are grija de noi, nu ca patronii aia rai de la multinaționale care iau pielea de pe popor și ne otrăvesc copii cu chimicale și vaccinuri. Am analizat noi cu atenție.

  • Te somez s-o lasi in pace pe @Gabriela troll zanatic ! Stim bine ca imbolnavirea Ciuma Rosie conduce la efecte secundare diverse, dar nici in halul acesta…!

  • Te rog sa ma lași tu pe mine in pace. M-am mutat cu serviciul la PSD pentru ca am nevoie de miel de paste și trebuie sa ma duc la felix cu sindicatul de la trezorerie.

  • Ai putea sa te muti cu serviciul si la mine, doar platesc bine, detalii putin mai jos…

  • Gabi dragă, dacă ai vrei un miel, am eu unul, cu o singură nară și puțină lână creață pe lângă bază(pardon,coadă), în rest e chel,moale și fin. Dacă vrei, poți să-l duci și la Felix, da’nu la Haznale că are alergie la ku.ruri.
   Lasă-ne adresa ta, poate strângi de-o turmă.

  • Moale? Pai nu e bine. Noua aici la trezorerie ne place tare. Moale doar fularul. Așa sunteți toți ăștia cu rezist. Va dați mari ca ce virili sunteți și când colo…. nema puterință. Lasă ca ma duc la felix

  • Deaca umblati cu ironii fine pe-aici. Nu numai printre sustinatorii PSD gasiti neamuri proaste si idioti. Mie mi-a placut, v-am aplaudat, mai ales dupa reactia „desteptilor” care v-au injurat!

 4. Scapa cine poate…
  ”Anunt Publicitar:
  Angajez fochist si debarasator la cazane. Salariul atracti, platibil in dolari zimbabweni + bonuri de carbuni. „

  • ”Salariu atractiv”

  • Cât? Ca ma rupe foamea! Nație de pRosti, aveți ce ați votat!

  • Primesti și un biet trol dezgustător? Ma îndoaie foamea și dolarii aia din Zimbabwe sunt preferații mei.

  • Au turbat trolii. Muhahahahaaaaaa. Ziceam eu că-s idioți ca să-i intimidez, dar chiar sunt. Ce-au mai pus botul, dobitocii. Ce se atacă :)))) fură, clonează profile, sunt disperați. Înseamnă că facem treabă bună.

 5. Oups,nasol. Măsuri necesare pentru încadrarea în sumele bugetate. Hmmm…mie îmi sună a concedieri ! Să fie oare posibil să facă psd-alde-udmr-pambuccian , așa ceva ?
  Oricum, se vede că legea salarizării unitare (sic) a fost făcută de un ministru competent alias madam Marș de Tramvai VaxSilescu, mare ministressă mare,duduind de competențe, care se dorea numită și la…dezvoltare.
  Mai zilele trecute Livache se bătea cu …ce avea, în piept, cum că românii o duc mai bine. O duc, de mână sau în mână, nu a spus.
  Eh…să vedem de acu încolo. Oricum banii împrumutati cândva tot vor trebui restituiți, carevasăzică am cam belit-o.Pardon, bulit-o.

  • Da, domne, eu, de cand o ducem mai bine, nu mai ies din restaurante, hic, abia ma mai țiu pa picioare……

 6. Asta aţi ales, naţie de cretini.

  Luaţi suprataxe şi sărăcie de la PSD, ca să trăiască bine slugile de partid.

  • Vai…ai vrut să spui „nație de creȘtini” că doar am avut un referendum pentru „famelia tradițională” făcut iar nu asumat de Livache, tata peștilor.

 7. Concluzia : vor curge controalele si ne vor rupe cu amenzi pentru realizarea planului bugetar.

 8. totul pentru infractori. nimic pentru tara!

  sa fi blestemat taricene! sa-ti cada parul si dinitii. ochii sa-ti curga.

 9. Minciuni! Mi-a zis mămica mea pe care o țin in geam sa ii iau pensia ca a primit ea o scrisoare ca sunt bani! Minciuni hastagiste!

  • Ce tare ! Ăștia în loc să mai troleze pe Iohannis, pe ciolos, usr-ul, ne troleaza pe noi. Vai, cât de idioți sunt, de când așteptam să-i deturnez.

  • Bad@ cel ”original’,
   Sa nu-ti faci probleme, sunt ultimele zvagniri ale orcilor angajati pe banuti grei de pesedeu! Ai sa vezi ca in cateva saptamani vor ajunge sa cerseasca cotracte si cu banii la ”Sfantul Asteapta”, doar sa nu fie nevoiti sa puna osul pe te miri unde…

  • …la treaba…

 10. Imi place! Abia astept noile imprumuturi externe ca sa mai creasca dracu’ si ieuro asta ca a intepenit la 4,76! Si sa fie animatie, ca parca prea s-a pleostit lumea!

  • io am spus acum un an 5 lei.
   are tara prosti!

  • Rădulescule du-te nene la munca , ai umplut situl cu bașinile tale

  • Ce postac de prost gust, cara-te dreaq pe siturile prietene, ca aveti destule la dispozitie! Iti dau raport, de-acuma va dau raport indata, nu va mai suport nici sa ziceti m…psd, fir-ati ai dracului de postaci!

 11. E rupere la moluri. Se cumpara fara zagaz. sa bage mult la stomac.
  Sunt ieftini…
  Tari israelienii, catifelate consultante de la jurnalistii partidului.
  Praduim. Ce poate fi mai frumos ?
  Sa ne traiesti Felix, sa ne traiasca partenerii tai.

 12. popii ne-au vandut pentru arginti. talharii au scapat.

 13. psd arunca din cand in cand fitile d-astea ca apoi sa iasa daddy public si sa salveze situatia…bani are, alea 3 miliarde ca sa se puna presedinte prin orice mijloace