G4Media.ro

DOCUMENT David Sassoli i-a scris șefei Comisiei Europene să aplice „pe deplin…

DOCUMENT David Sassoli i-a scris șefei Comisiei Europene să aplice „pe deplin și imediat” mecanismul care leagă alocarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, altfel apelează la justiție / Ungaria și Polonia, indicate în scrisoare

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a scris șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicitând Comisiei să își îndeplinească obligațiile care decurg din tratatele UE de a asigura respectarea statului de drept în toate statele membre.

În textul scrisorii, David Sassoli face referire la rezoluția adoptată pe 10 iunie de Parlamentul European, în care „ își reiterează poziția cu privire la Regulamentul privind condiționalitatea legată de statul de drept, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021 și este direct aplicabil în toate elementele sale în Uniunea Europeană și în toate statele sale membre pentru toate fondurile din bugetul UE, inclusiv resursele alocate de atunci prin Instrumentul de redresare al UE”.

Referirile din document sunt la Ungaria și Polonia, pentru „amenințările la adresa valorilor europene comune”.

„(Parlamentul European, n.r.) regretă faptul că Comisia nu a răspuns la solicitările Parlamentului până la 1 iunie 2021 și nu a activat procedura prevăzută în Regulamentul privind condiționalitatea legată de statul de drept în cazurile cele mai evidente de încălcare a statului de drept în UE”, este un paragraf din rezoluție pe acre David Sasolli l-a inclus în scrisoarea către Ursula von der Leyen.

Citește integral scrisoarea lui David Sassoli

„Suntem convinși că au existat încălcări flagrante ale principiilor statului de drept de către anumite state membre, care trebuie sancționate. Dacă nu există nicio reacție din partea Comisiei în termenul specificat în tratate, vom lua măsuri în fața Curții de Justiție”, le-a spus David Sassoli europarlamentarilor, anunțându-i, miercuri, în ședința plenară de la Bruxelles, că i-a transmis scrisoarea șefei Comisiei Europene.

Pe 10 iunie, Parlamentul European a decis să îl însărcineze pe președintele Davis Sassoli să solicite Comisiei Europene, în termen de cel mult două săptămâni, „să își îndeplinească obligațiile” în temeiul Regulamentului privind statul de drept.

În același timp, Parlamentul va începe „imediat” pregătirile necesare pentru eventuale proceduri judiciare împotriva Comisiei Europene.

În opinia europarlamentarilor, statul de drept se deteriorează și este nevoie de măsuri imediate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Din pacate am cazut din lac in put , din uniunea sovietica in uniunea europeana care se comporta cu furie impotriva tarilor care nu accepta LGBT sau sclavismul in UE.

  • …….” sclavismul”….

  • Valorile europene nu se refera doar la LGBT, troll bolsevic! Mai sunt chestiuni de anticoruptie, protectia muncii, a consumatorului, independenta justitiei si a presei, etc… Chestiuni la care sovieticii tai nici macar nu visau. Auzi la el: „din lac in put…”

  • @ putin

   incerci prea tare

   discutia era despre stat de drept, nu despre protectia muncii (unde e protectia muncii pentru romanii la capsuni, sparanghel sau pe centura? pentru romanii inchisi in hambar si neplatiti cu lunile in Danemarca? pentru minorele est europene si africane drogate in blocuri de 3 etaje din vest? mda)

   daca vorbim de valori europene, cam toate tarile europene trebuiesc sanctionate…ori aici sunt sanctionate doar statele est europene

   cand premierul in exercitiu al unei tari din vest(nu spun ce tara, cine vrea sa afle, sa caute singur) se implica in mod direct in activitatea unui procuror, in dosar, nu a sarit nimeni si nimic sa il sanctioneze, nu si-a dat demisia, independenta justitiei nu a fost afectata(?) se pare

 2. Tovarasul d ne zice aici exact ce scria tovarasul s pe project-syndicate acum 8 luni…nu exista conspiratii dar nu exsta nici coincidente.

 3. Parlamentul European reprezintă voința majorității, că tot încercau trolii bolșevici și ultra-naționaliști să ne explice cum majoritatea are dreptul de a decide pentru minorități. Ei bine, de data asta evazioniștii, rasiștii, extremiștii, xenofobii au ocazia să practice ceea ce predică, anume supunerea la deciziile majorității.

  Degeaba se agită trolii, marea majoritate a românilor preferă principiile occidentale.

  • @ Alina M
   Prin ,, principii occidentale,, intelegi dragostea fara margini pentru cur-cubei ?
   😂

  • Vointa majoritatii ?Care majoritate ma rog?S-a organizat referendum si am mers la vot?Am fost noi macar odata la vot si sa decida majoritatea daca legea venita de la Bruxelles o adoptam?Ai votat cumva Green Deal de exemplu?Sa nu spui ca avem eurodeputati si santem reprezentati de ei la UE.Stim ca in momentul cand ajung acolo sant marionetele PPE sau alt grup parlamentar unde seful dicteaza si prostul trebuie sa ridice mana ca altfel ne ameninta cu ,,statul de drept,,.Da Da da UE e doar o alta dictatura.Ce a vrut Hitler prin forta a reusit Merkel si Macron economic.Trebuie sa ne gandim sa facem ca UK

 4. Dacă nici scrisoarea ăstuia, sassoki, nu își va face efectul, va dați seama scrisoarea lu ciomacu către ursoaica van Basten ce efect va avea…. România e pe ducă, virusul o va devora și vor supraviețui ca de obicei, doar prostii care trăiesc acolo. Ups…. Noroc ca nu sunt în romanica, dar savurez din plin eșecul ei…. Bafta neghiobilor