G4Media.ro

Doar 12% din suprafața județului Timiș este împădurită. Subprefectul face apel la…

Sursa Foto: World Wide Fund

Doar 12% din suprafața județului Timiș este împădurită. Subprefectul face apel la primari să găsească terenuri care pot fi împădurite

Doar 12% din suprafața județului Timiș este împădurită, iar ținta este să ajungă la 30% pentru a combate deficitul de pădure. Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, le-a cerut primarilor din județ să identifice acele terenuri care sunt deteriorate și care ar putea fi transformate în pădure, transmite Rador.

O altă variantă pentru creșterea zonelor verzi ar fi și înființarea perdelelor forestiere. Timișul are una singură în tot județul, în zona Hergheliei de la Izvin, realizată în urmă cu mai bine de 7 ani, mai spune Ovidiu Drăgănescu.

Perdelele forestiere trebuie realizate, potrivit legii, mai ales acolo unde există trafic intens. Ele protejează șoselele de înzăpeziri, funcționează ca o barieră împotriva poluării și atenuează zgomotul produs de mașini.

Sursa foto: World Wide Fund

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. Vin bani din impaduriri la Fondul de Cascaval?
  Niciun Primar nu nu misca!
  Daca furaciune nu e nimic nu e!

 2. Trebuie desfiintate comunele si satele sa se faca loc padurii. Populatia sa emigreze. Trebuie sa fie relocati si ursi in Timis. Ca asa e ecologic.

  • Ei, nici chiar asa. Eu zic sa desfiinteze gropile de gunoi ecologice. Si sa se arunce totul pe garla, e foarte traditional, se practica din mosi stramosi. Practic ne defineste, ce mai. Deja milioane de romani sunt pe val (de peturi). S-a vazut si la televizor cum arata lacurile de acumulare.

 3. :)))) în urma unor analize ample se va descoperi că de fapt nu au fost niciodată păduri și nici nu există terenuri de împădurit.

 4. Inca mai e 12% padure? Mult prea mult, ma ocup imediat.

 5. Apelaţi la Clanul Cârpaci şi la Clanul Pensii Speciale Notari! Vă scot terenuri şi din piatră seacă!