G4Media.ro

DNA: Un șef de la Domeniile Statului a recunoscut că a cerut…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

DNA: Un șef de la Domeniile Statului a recunoscut că a cerut mită de 350.000 de euro pentru trafic de influență / Omul de afaceri ar fi fostul deputat PNL Marin Anton

DNA susține că șeful Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (ADS), Marius Nuță, aflat în arest la domiciliu pentru trafic de influență, a cerut 350.000 de euro pentru el și alte persoane, de la un om de afaceri. Acesta ar fi fostul deputat PNL Marin Anton, potrivit unor surse G4Media.

În schimbul banilor, Marius Nuță trebuia să-l ajute pe fostul deputat să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu. Directorul ADS a primit doar prima tranșă de 90.000 de lei.

Cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană. Marius Nuță a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii și a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 4 luni.

Și Marin Anton a fost condamnat, anul trecut, la 5 ani de închisoare pentru o mită de 5,3 milioane de euro. El a ceut în luna ianuarie a acestui an încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripției. Fost deputat și secretar de stat la Transporturi și Mediu, Marin Anton este implicat în mai multe dosare de corupție, precum cel care privește devalizarea RAFO și deține zeci de firme.

Presa scrie că s-a aflat în anturajul unor politicieni ca Traian Băsescu și Elena Udrea, fiind totodată apropiat și de Gabriel Oprea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. a uitat pentru cine lucreaza … acum doar de la patronii parlamentari de la USR mai poate cere spaga