G4Media.ro

DNA cere din nou redeschiderea bucății din dosarul Tel Drum care privește…

DNA cere din nou redeschiderea bucății din dosarul Tel Drum care privește asocierea cu Euroconstruct, afacerea oamenilor lui Dragnea cu cei ai lui Băsescu-Udrea

DNA cere din nou redeschiderea părții din dosarul Tel Drum privind asocierea dintre compania de construcţii Tel Drum (despre care procurorii susţin că este controlată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea) şi Euroconstruct Trading, firma controlată de gruparea de la Golden Blitz, apropiată de Traian Băsescu şi Elena Udrea. Vezi aici.

DNA a cerut redeschiderea acestei bucăți și anul trecut, dar Tribunalul Teleorman a respins cererea, ceea ce ar fi condus la situația în care una dintre cele 5 acuzații aduse lui Liviu Dragnea în dosarul de fraudă cu fonduri europene să pice.

Hotnews.ro a scris pe larg despre această afacere încă din 2017.

Este vorba de asfaltarea cu fonduri europene a drumului judeţean 701, care trece şi prin localitatea de baştină a lui Liviu Dragnea, Gratia.

Fragment din comunicatul DNA: În scopul pentru care a fost constituit grupul infracțional organizat, în cursul anului 2008, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Nicolae Dragnea, cu ajutorul lui Mugur Bățăuș și Victor Piperea (care au asigurat falsificarea și înlocuirea documentelor), a folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false și inexacte, astfel încât firma Tel Drum SA să câștige un contract de reabilitare a 55 km de drum județean DJ 701 (limita – Dâmbovița Gratia – Poeni – Siliștea – Scurtu Mare – Slăvești – Ciolănești – Zabreasca – Dobrotești), în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene.

Au fost falsificate și înlocuite date din proiectul tehnic ( memoriu tehnic, estimare cantitativă, verificări de structură), documentele fiind denaturate prin falsificarea semnăturii unui proiectant pe estimările cantitative și inserarea în cuprinsul proiectului (după predarea de către proiectant beneficiarului Consiliu Județean Teleorman) a cerinței ca metoda obligatorie de stabilizare a balastului să fie varianta la rece in situ, condiție care îi asigura firmei Tel Drum câștigarea licitației.

Înainte de publicarea anunțului privind atribuirea contractului, Mugur Bățăus a furnizat reprezentanților Tel Drum SA informații nedestinate publicității, respectiv detalii cu privire la cerințele de calificare și ofertanții care și-au exprimat interesul să participe la licitația publică.

În legătură cu același proiect de reabilitare a drumului județean DJ 701, suspectul Liviu Nicolae Dragnea, prin încălcarea dispozițiilor legale privind exercitarea funcției, a emis hotărâri de contractare a unui credit intern și dispoziții privind demararea procedurilor de achiziții publice și numirea comisiilor de evaluare a ofertelor. Prin furnizarea de informații confidențiale și prin modificarea proiectului tehnic și depunerea acestuia în vederea avizării și obținerii finanțării, Liviu Nicolae Dragnea și Mugur Bățăuș, cu intenție, în scopul obținerii unui folos necuvenit pentru Tel Drum SA și implicit pentru membrii grupului infracțional organizat, și-au încălcat atribuțiile legale și au determinat membrii comisiei de întocmire a documentației pentru licitația lucrărilor de construcții și membrii comisiei de evaluare a ofertelor să încalce, fără vinovăție, dispozițiile OUG 34/2006 prin inserarea unor condiții restrictive și încălcarea principiului tratamentului egal, desemnând câștigător al licitației publice firma Tel Drum SA.

Prejudiciul creat în dauna bugetului public este de 25.600.927 lei (diferența dintre prețul ofertat de Tel Drum SA și prețul cel mai mic ofertat), această sumă constituind un beneficiu necuvenit pentru firma câștigătoare. La aceste activități au participat în calitate de complici suspecții Neda Florea și Pitiș Petre, persoane care administrau Tel Drum SA”, arata DNA într-un comunicat din 13 noiembrie 2017.

Foto: Liviu Dragnea și Traian Băsescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Sa-l lase pe chior, ca a facut numai bine si a ajuns pe merit in Europa, sa-l infunde pe coruptu de Dracnea, care a distrus viitorul copilasilor nostri!

  • degeaba postezi, ca bani nu mai iei. TEAPA FRAIERE!

  • Andrei si alti natangi, isi imagineaza, ca si PMP-ul a platit slugi amarate pt a posta favorabiil partidului, asa cum au facut PSD&ALDE. Ei nu au cum intelege, ca sunt si altfel de romani: cei care nu pot fi manipulati si au demnitatea de a nu-si vide „intelectul”, intr-un mod ieftin, inutil si pagubos pt ei insisi.

 2. Poate l-o ajunge si pe gusterele asta demagog dreptatea. Poate.

 3. Cu o stăruință demnă de o cauză mai bună Tăpălagă & Co. spumegă în continuare împotriva lui Traian Băsescu.
  „Udrea”, „gruparea de la Golden Blitz, apropiată de Traian Băsescu”… ?? Bun, și?? Unde sunt DOVEZILE?
  Păi sînteți ziariști sau vreți să faceți compuneri de ”fake news”?

  • La dosar sunt.

  • Subscriu! Pe toti „vandutii” ii mananca in …trei litere de Base! Oricat de BESTII sunt, este sigur 100%, ca in sinea lor, recunosc ca din cei patru presedinti de dupa ’89, el a fost cel mai bun si cel mai patriot, ca a luptat singur impotriva tuturor si NU a pierdut nicio batalie. Ii invidieaza curajul, discursul exceptional si abilitatile de MARE politician! Multora le infrunzesc deja morcovii pt ca odata ajuns in PE, Basescu este de neoprit!

 4. Nu o să se facă nimic deoarece cele 2 firme ca și Asesoftul lui Ghița sunt firme acoperite ale SRI

 5. Legea sa se aplice, indiferent despre cine-i vorba! Ajunge cu amanarile, gata!
  Partidele au corupti, ei bine atunci fie protejeaza coruptii si dispar (vezi lectia recenta), fie exclud membrii respectivi si lasa justitia sa-si faca treaba!
  Iar noi, oamenii care votam, stati linistiti ca nu uitam asa usor. Abia astept urmatoarele alegeri!

 6. Aoleuuuu! Nu stiam de ce Base (l-am votat mereu pana la pmp) a varsat o lacrima la tvr cand l-a vazut pe satana dus la rahova cu hartie igienica la fund. Se leaga…

  • Vasalie, ori ai orbul gainii, ori iti declini neputintele si frustrarile incercand sa manipulezi ieftin, ca orice natang. Basescu n-a varsat nicio lacrima pt Dragnea nicicand. Am vazut si auzit cu totii, nu doar criticile lui taioase si bine tintite, dar si dezgustul pt acest ticalos arogant care-si dorea teleormanizarea tarii prin hotii de calibru si minciuni destinate imbecililor dispusi sa-l creada. Tu nu ai fost capabil sa-l intelegi pe Presedintele Basescu si nu cred ca „l-ai votat mereu pana la PMP”, pt ca te arati a fi duplicitar si marunt.

 7. „Este vorba de asfaltarea cu fonduri europene a drumului judeţean 701, care trece şi prin localitatea de baştină a lui Liviu Dragnea, Gratia”

  …Gratia?!?

  Si in tot acest timp mi-a fost frica ca o sa scape?!?

 8. Infractorul pe care nu-l arestezi nu te va lasa sa traiesti.

 9. Oh ho , cate nu sau facut in era basescu/udrea……… se stie….
  Trebuie scos tot pe masa si judecati, sa dea inapoi toti banii furati , indiferent din ce clica
  ” politica” au facut parte !!!

  • Vasalie, ceea ce „se stie” SIGUR, este ca faci greseli elementare de gramatica scriind „SAU FACUT”, ceea ce este lamuritor…sau esti rus?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.