G4Media.ro

Discuție Macron – Lukașenko: Președintele Franței i-a cerut liderului de la Minsk…

Sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Discuție Macron – Lukașenko: Președintele Franței i-a cerut liderului de la Minsk să nu permită Rusiei amplasarea de arsenal nuclear în Belarus

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a purtat sâmbătă o discuție de o oră și 20 de minute cu președintele  Republicii Belarus, Alexander Lukașenko, convorbirea atingând teme legate de conflictul dintre Rusia și Ucraina, anunță Palatul Élysée.

”Președintele Republicii și-a propus să denunțe gravitatea unei decizii care ar autoriza Rusia să desfășoare arme nucleare pe pământul Belarus.

Președintele Republicii Franceze i-a cerut președintelui Belarusului să ceară retragerea trupelor ruse de pe pământul Belarus cât mai repede posibil, deoarece aceste trupe poartă un război unilateral și nedrept și a subliniat necesitatea cooperării cu comunitatea internațională în realizarea operațiuni umanitare pentru a veni în ajutorul poporului ucrainean.

Președintele Republicii Franceze a subliniat măsura în care fraternitatea dintre popoarele belarus și ucrainean ar trebui să facă Belarusul să refuze să fie vasalul și complice de facto al Rusiei în războiul împotriva Ucrainei”, precizează administrația prezidențială franceză.

De cealaltă parte, agenția oficială de știri din Belarus, BelTA, susține că președintele Lukașenko i-a replicat liderului francez că informația potrivit căreia Rusia ar urma să trimite armament nuclear în Belarus e falsă.

”În timpul convorbirii telefonice a fost abordată și chestiunea armelor, inclusiv armele nucleare și posibila desfășurare a acestora în Belarus. Ca răspuns la această întrebare, Aleksandr Lukașenko a menționat că sunt știri false. El a remarcat că dacă națiunea belarusă nu este constrânsă, atunci armele convenționale sunt excluse, ca să nu mai vorbim de armele nucleare.

În cadrul discuțiilor despre discuțiile de pace, Aleksandr Lukașenko și-a reafirmat poziția conform căreia Belarus este gata să ofere orice loc în orice moment pentru discuții”, anunță Agenția BelTA.

Sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Rușii ca rușii, sunt mai greu de distrus (dar nu imposibil). Lukașenko în schimb și-a distrus țara.

  2. Același circ prost si ieftin. Belarus trimite trupe în Ucraina. Sf Javelin să le arate calea spre lumină. :))

  3. Ma numesc fake Melania zis chizdalia si postez ca un bezmetic 😆 🤣

    • Eu cred ca ești doar o t.oan.ta pe aici….

    • Minciuni!Atunci de ce intra rusii cu tancurile prin Belarus?La fel și soldații rusi care aleargă cu tancurile pe străzile Kievului, NU SUNT EI ! Sunt congolezi, dar de fapt mongolezi! Și turnul acela rezidențial ,nu i-au tras-o ei cu rachetele?Pai sunt rachete cu raze de acțiune de 2500 km, se observa și pana în România! Cine pe cine prostește ?

  4. Nea Putin dacă ești curajos ia un glonț, o funie sau fa un zbor de la etajul 10 și gata scapi, bagi foc la cazan lângă frățiori tăi, ăia cu coarne și multe cozi

  5. Nu cred ca doar la comanda lui se declanseaza atac nuclear si sper ca daca o avea vreo idee din asta, sa firnoprit de cei care au putere sa o faca.