G4Media.ro

Directorul pentru Europa al OMS a avertizat asupra pericolului delăsării în lupta…

Directorul pentru Europa al OMS a avertizat asupra pericolului delăsării în lupta cu noul coronavirus

Directorul biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a lăudat marţi progresul făcut pe continent în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, dar a avertizat şi asupra pericolului delăsării în lupta cu noul coronavirus, informează DPA, citată de Agerpres.

Declanşarea pandemiei la începutul primăverii a scos la iveală punctele forte şi pe cele slabe ale continentului, din care pot fi învăţate deja lecţii pentru iarna care se apropie, a declarat Kluge pentru DPA la Copenhaga.

Acesta a avertizat însă şi asupra ”oboselii COVID”, în special în rândul tinerilor, de a căror participare este nevoie în lupta împotriva virusului.

”Mulţi tineri cred că această pandemie are un risc scăzut, dar un preţ ridicat”, a spus Kluge.

Soluţiile vor trebui identificate alături de generaţia mai tânără pentru a permite socializarea în siguranţă.

”Interacţiunea socială este atât de importantă pentru a evita singurătatea. Este un motiv important de îngrijorare pentru cei tineri”, a spus Kluge.

Acesta a avertizat că pandemia s-ar putea agrava în lunile de iarnă, deşi este optimist că se pot evita alte perioade de izolare la domiciliu întrucât ar putea fi învăţate lecţiile oferite de strategiile aplicate în trecut.

Acest lucru a fost, spre exemplu, vizibil într-o rată a mortalităţii în scădere în comparaţie cu luna februarie şi în felul în care s-a manifestat solidaritatea în societate, a spus Kluge.

”În februarie, am vizat societatea, am vizat şcolile, acum vizăm virusul. Aceasta este vestea bună”, a spus Kluge.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mesaje confuze. Cum adică ati vizat societatea? In ce sens vizați virusul acum? Pasati responsabilitatea catre tineri. Toata lumea trebuie sa fie responsabilă, nu doar tinerii.

  2. „Interacţiunea socială este atât de importantă pentru a evita singurătatea. Este un motiv important de îngrijorare pentru cei tineri”
    Adica dobitocul asta spune ca tinerii trebuie sa renunte, pur-si-simplu la interactiune sociale pentru ca asa crede el ca-i bine. Daca asa gandesc adultii, nu stiu de ce s-ar obosi tinerii sa-i salveze sau, macar, sa-i protejeze.

  3. Si în epicentrul pandemiei cum mai sta treaba? Ce măsuri de insingurare se mai iau?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.