G4Media.ro

Directorul Moderna crede că pandemia de coronavirus se va încheia peste un…

Directorul Moderna crede că pandemia de coronavirus se va încheia peste un an

Directorul general al grupului farmaceutic american Moderna Inc, Stephane Bancel, a declarat joi că, în opinia sa, pandemia de coronavirus ar putea să se încheie peste un an, în condiţiile în care creşterea producţiei de vaccinuri asigură o aprovizionare mondială, informează Reuters, citată de Agerpres.

„Dacă vă uitaţi la extinderea capacităţilor de producţie la nivelul întregii industrii în ultimele şase luni, suficiente doze ar trebui să fie disponibile la mijlocul anului următor astfel încât toţi locuitorii planetei să poată fi vaccinaţi. De asemenea, doze suplimentare vor fi posibile dacă va fi nevoie”, a declarat Stephane Bancel într-un interviu pentru cotidianul elveţian Neue Zuercher Zeitung.

Vaccinarea ar urma să fie în curând disponibilă chiar şi pentru copii, a spus Stephane Bancel.

„Cei care nu se vaccinează se vor imuniza natural, pentru că tulpina Delta este foarte contagioasă. În acest fel vom ajunge într-o situaţie similară cu cea a unei gripe. Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti şi posibil chiar să ajungi la spital”, a apreciat şeful Moderna.

Întrebat dacă asta înseamnă o revenire la normal în a doua jumătate a anului următor, Stephane Bancel a răspuns: „Peste un an începând de astăzi, cred că da”.

Bancel a mai spus că se aşteaptă ca guvernele să aprobe doze suplimentare pentru persoanele care au fost deja vaccinate pentru că pacienţii cu grad mare de risc care au fost vaccinaţi în toamna anului trecut vor avea nevoie, „fără îndoială”, de o nouă doză. Compoziţia dozei suplimentare va rămâne identică cu originalul în acest an pentru că Moderna nu a avut suficient timp pentru a o modifica.

„În prezent testăm variante de vaccin optimizate pentru tulpina Delta. Acestea vor forma baza pentru dozele suplimentare din 2022. Testăm de asemenea o variantă Delta plus Beta, următoarea mutaţie care potrivit cercetărilor este posibilă”, a spus Stephane Bancel.

Moderna poate utiliza actualele linii de producţie pentru noile variante ale vaccinului la fel ca şi pentru vaccinul iniţial iar preţul vaccinării va rămâne acelaşi, a declarat şeful grupului farmaceutic american.

Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a).

sursa foto: Moderna

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. In cazul asta putem rezista 1 an nevaccinati.

  • Unii da, unii nu, deja avem 130/zi care nu au avut noroc.

  • 010, e ok… aia 130/zi castigatori ai loteriei cerurilor sigur sunt haurari, pesedei sau oricum unii care traiesc degeaba. e trist ca fac astfel de comentarii pentru ca toata lumea are dreptul sa traiasca dar cand ti-o faci cu mana ta nu esti scutit de loterie …

  • tu andrei nu o sa rezisti prea mult daca iei virusul. iar ideea omului era ca se va termina DACA se vaccineaza lumea. dar nu ai prins esenta. ca de obicei.

 2. Problema cu iresponsabilii novax e deci clarificata.

 3. mda, se vaccineaza cei din tarile care pot sa plateasca miliarde de dolari si pandemia se termina si pentru saracii neinjectati de pe toata planeta.
  e stabilit de la inceput, pandemia tine pina in 2023, nu e niciun secret, comisia europeana a contractat vaccin pina atunci.

 4. „Cei care nu se vaccinează se vor imuniza natural, pentru că tulpina Delta este foarte contagioasă. În acest fel vom ajunge într-o situaţie similară cu cea a unei gripe. Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti şi posibil chiar să ajungi la spital” – QED

  • nu prea vad diferenta in cazul asta intre a avea vaccin si nu, daca e ca o gripa. dar nu prea e. gripa nu omoara atatia.

 5. ce bine suna `dozele suplimentare din 2022`.