G4Media.ro

Directorul DSP Sibiu propune trecerea școlilor în sistem online. Rata de incidență…

Directorul DSP Sibiu propune trecerea școlilor în sistem online. Rata de incidență în municipiul Sibiu este de 10,73

Directorul DSP Sibiu, Lucian Blăguțiu, va propune vineri dimineață, în cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgențe trecerea școlilor din municipiul Sibiu în sistem online, scrie Turnul Sfatului.

”Trebuie luate niște măsuri, iar principala măsură la care ne gândim noi este închiderea școlilor. Asta se va discuta mâine, la ședință. Acest val patru de la început arată o altă formă a bolii. Am o situație pe 14 zile și aproape 500 de școlari și preșcolari sunt pozitivi și 143 de cadre didactice și personal auxiliar. Este foarte mult în 14 zile”, a declarat Blăguțiu pentru Turnul Sfatului.

El explică această decizie prin faptul că școlarii nu sunt vaccinați și în lipsa respectării normelor de securitate sanitară contribuie substanțial la propagarea virusului în societate.

”Copiii circulă mult mai mult, au acest tip de alimentație de tip fast-food, nu poartă mască și așa cum a spus și colonelul Gheorghiță, un copil infectat infectează la rândul lui alți 10. Aici chiar este o situație”, a mai spus Blăguțiu.

Incidența în municipiul Sibiu crește alarmant de la o zi la alta, ajungând joi la 10,73 la mie, cu 1.826 de cazuri active. Joi, rata de infectare era de 9,81 la mie, iar în urmă cu exact o lună, în 14 septembrie, incidența în Sibiu era de 1,28 la mie.

Evoluția pandemiei la nivelul județului Sibiu:

Sursa foto: g4media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ați terminat cu vârstnicii și dați vina pe copii?Îi îngrădiți,îi limitați,să-i puteți conduce mai ușor!

    • Ia dati voi liste cu cei bolnavi mai mincinosilor sa vedem cine si cand sa inbolnavit…o dati in vrajeala cu copii dupa ce ati nenorocit batranii?

  2. Numai conspirații sunt in jurul nostru. Directorul DSP o fi mare general un Oculta Universala. Ne este frica de un vaccin dar nu ne e frica de boală.

  3. Unii profesori, mare parte, nu vor nici în ruptul capului, (deși vad clar ca se infectează tot mai mulți) trecerea în online. În frunte cu unii directori de scoli și o parte din părinți care au impresia ca Covid e o gripa, sau ca nu exista sau ca pur și simplu vor o bona gratis. Știați ca exista directori care dau decizii de întrare în online la o data anterioara confirmării cazurilor? Da, exista. Caz real confirmat DSP în 4, școala da decizie în 4, de intrarea clasei în online începând cu 01 pana în 14. Atenție, din 1, deci de dinainte de data semnării deciziei. Pai cum naiba tu, ca director decizi în 4 ca să fie clasa carantinata din 1, cu toate ca tu ai avut copiii respectivi fizic în școală în 1 si 4?