G4Media.ro

Director regional UNICEF: „Aproape două treimi dintre copiii din Ucraina sunt strămutați”

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Director regional UNICEF: „Aproape două treimi dintre copiii din Ucraina sunt strămutați”

Invazia rusă a forțat marea majoritate a copiilor ucraineni să își părăsească locuințele, a declarat un director regional al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) într-o conferință de presă la New York, potrivit CNN.

„Aproape două treimi dintre copiii ucraineni sunt strămutați – fie că sunt strămutați în interiorul țării, fie că sunt cei care au fugit peste granițe ca refugiați”, a declarat Afshan Khan, director regional pentru Europa și Asia Centrală, potrivit declarațiilor pregătite pentru difuzare.

„Copiii sunt forțați să își părăsească casele, prietenii, jucăriile și bunurile prețioase, membrii familiei și se confruntă cu incertitudinea cu privire la viitor.”

Khan a spus că, potrivit cifrelor ONU, 277 de copii au fost uciși și 456 răniți pe parcursul războiului, iar luptele au avariat sau distrus una din șase „școli sigure” sprijinite de UNICEF în estul țării.

Guvernul ucrainean citează o cifră și mai mare: Procurorul general spune că 313 copii au fost uciși și 579 răniți.

După cum arată aceste cifre, războiul din Ucraina este o criză a drepturilor copilului, iar UNICEF lucrează pentru a sprijini copiii și familiile oriunde s-ar afla în țară”, a adăugat Khan.

Reprezentantul UNICEF a spus că atacurile asupra zonelor populate și a infrastructurii civile „trebuie în mod clar să înceteze”.

„UNICEF continuă să ceară o încetare imediată a focului în Ucraina și să protejeze toți copiii de rele. Fiecare zi în care acest război continuă, sporește impactul devastator și de lungă durată asupra copiilor, în Ucraina, în regiune și în întreaga lume”, mai afirmă Khan.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. sper ca nu o Provincie Mafiota Italiana ..