G4Media.ro

Directoarea Colegiului de Muzică „George Enescu“, demisă după ce a înființat o…

Colegiul Național de Muzică George Enescu din București / Foto: toe.proedus.ro

Directoarea Colegiului de Muzică „George Enescu“, demisă după ce a înființat o clasă de a V-a fără aprobarea Inspectoratului Școlar București

Directoarea Colegiului Național de Muzică ”George Enescu” (CNMGE) din București a fost demisă, potrivit deciziei Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), obținută de Edupedu.ro. Eliberarea din funcție vine după ce ar fi înființat o clasă de a V-a luna aceasta, inițial fără aprobarea inspectoratului școlar și după ce au fost descoperite în urma unui control al ISMB în liceu mai multe probleme la transferuri și examenele de diferențe. Corpul de control al Ministerului Educației face verificări acum atât la liceu, cât și la inspectoratul școlar București, potrivit surselor Edupedu.ro.

„În ședința din 25.09.2023, ca urmare a constatării încălcării dispozițiilor legale în vigoare referitoare la constituirea efectivelor de elevi la clasă și la transferul elevilor în clasa a V-a, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar al Municipiului București hotărât ca doamna Sebastian Cristina Ana Maria să fie eliberată din funcția de director al Colegiului Național de Muzică „George Enescu””, se arată în răspunsul Inspectoratului Școlar București pentru Edupedu.ro, document mai jos în articol.

Directoarea Cristina Sebastian a fost demisă luni, 25 septembrie, după o ședință a Consiliului de Administrație (CA) al Inspectoratului școlar București, potrivit surselor Edupedu.ro, informație confirmată miercuri, 27 septembrie, de un răspuns primit de la inspectorat, la solicitarea Edupedu.

Potrivit documentelor consultate de Edupedu.ro, conducerea liceului ar fi solicitat inspectoratului școlar al Sectorului 1, de care aparține, să mai înființeze o clasă de a V-a la începutul lunii septembrie și ar fi primit un aviz de la inspectorul de sector, după care a continuat demersurile pentru înființarea clasei la ISMB. Instituția nu ar fi dat niciun răspuns scris solicitării până la 11 septembrie, prima zi de cursuri, iar elevii au început școala la Colegiul Enescu, chiar dacă clasa nu era aprobată de ISMB sau de Ministerul Educației, așa cum prevede legislația.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ismb inseamna pnl, parca, nu? Asta e un semnal din patea pnl buc pentru alegeri.

  2. Urmează numirea unui director profesor de religie, nu? Ca se umple capitala de astfel de cazuri.