G4Media.ro

Diplomația chineză pregătește vizitele lui Olaf Scholz și Emmanuel Macron, în noiembrie,…

Sursa foto: Twitter / Hamburger Senat

Diplomația chineză pregătește vizitele lui Olaf Scholz și Emmanuel Macron, în noiembrie, la Beijing/ Liderii german și francez îl vor întâlni pe Xi Jinping (South China Morning Post)

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron sunt așteptați să se întâlnească fiecare cu președintele chinez Xi Jinping în călătorii separate în noiembrie. Călătoriile ar fi primele din ultimii trei ani ale liderilor europeni în China, după trei ani de absență impusă de Covid, conform publicației South China Morning Post.

Oficialii chinezi au început o campanie diplomatică pentru a pune bazele unor vizite probabile la Beijing ale liderilor Germaniei și Franței în cursul acestui an. Fostul ambasador al Chinei în Germania, Shi Mingde, a fost la Berlin săptămâna trecută pentru a stabili detaliile primei vizite de stat a cancelarului Olaf Scholz la Beijing în noiembrie, unde se va întâlni cu președintele Xi Jinping, a declarat o sursă familiarizată cu situația.

Și pe fondul speculațiilor potrivit cărora președintele francez Emmanuel Macron va face o călătorie separată pentru a-l vizita pe Xi – tot în noiembrie – diplomații francezi și chinezi s-au angajat într-o serie de întâlniri online și în persoană. Ministrul chinez de externe Wang Yi s-a întâlnit luni cu omologul său francez Catherine Colonna la Națiunile Unite din New York, după ce a vorbit deja cu consilierul diplomatic al lui Macron, Emmanuel Bonne, săptămâna trecută.

South China Morning Post a relatat în iulie că Beijingul i-a invitat pe Macron și Scholz, alături de liderii Italiei și Spaniei.

După ce a respins anterior invitațiile ca fiind „știri false”, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, a declarat miercuri: „În prezent, nu am informații de împărtășit despre acest lucru”.

Nici Parisul și nici Berlinul nu au confirmat călătoriile, ambele spunând că deplasările în străinătate sunt de obicei anunțate cu o săptămână înainte.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. il vor intalni pe

    nu e in limba romana. corect se spune

    se vor intalni cu

  2. Dacă nu mai e Rusia, este China. Se duc în China pentru ca ioropenii au nevoie de tehnologiile chineze, banii chinezești, investițiile chineze în Europa, mai ales în ce privește moristile de vânt pe coclauri și panourile solare. Iată cine va îmbogăți China pentru deceniile ce vor urma-Europa. Iar când se vor supăra chinezii și vor opri exportul de metale rare către UE, Europa va fi în aceeași situație ca azi, când depinde energetic de Rusia. UE si-a făcut un obicei sa depindă de cineva.

  3. Astia doi E pr0.st.i rau nu se lasa. Ii f.te chinezu 24/7/365 si vor supliment, nu am mai vazut asa ceva!!!!

  4. Putler devine un câine turbat încolțit… Poate-și dă „singur”brânci de la etaj într-un moment de luciditate, n-ar fi tocmai imposibil.