G4Media.ro

Dezvăluire: Fiul premierului Viktor Orban a absolvit un curs la Academia Militară…

Dezvăluire: Fiul premierului Viktor Orban a absolvit un curs la Academia Militară Regală Britanică / Statul maghiar i-a plătit școlarizarea cu 100.000 de euro

Unul dintre cei trei ofițeri maghiari care au absolvit pregătirea de elită a Academiei Militare Regale Britanice Sandhurst a fost Gáspár Orbán, fiul prim-ministrului Viktor Orbán.

Un asemenea curs costă aproximativ 100.000 de euro, iar banii au fost plătiți de stat, în condițiile în care tânărul Orban depusese jurământul militar de doar două luni. 

Publicația independentă Telex.hu a publicat o anchetă în exclusivitate pe acest subiect, în care au oferit informații despre cursul urmat de fiul premierului pe banii statului maghiar.

Când jurnaliștii de la siteul de știri intependent Telex.hu au întrebat despre acest lucru la conferința de presă online a guvernului, purtătorul de cuvânt le-a schimbat întrebările, eliminând orice mențiune a fiului premierului.

Potrivit publicației, Gáspár Orbán și-a început studiile la Academia militară britanică de elită la doar două luni după ce a depus jurământul ca membru al Forțelor Armate Maghiare.

El a fost unul dintre cei trei soldați maghiari care au avut șansa în acel an să finalizeze cursul de 9 luni cu o bursă de la Ministerul Apărării și a absolvit 11 decembrie 2020.

Jurnaliștii au aflat acest lucru pentru că Academia a publicat lista numelor absolvenților în Daily Telegraph, după o cutumă a instituției de învățământ.

În data de 1 ianuarie, ziarul britanic a scris despre ceremonia ținută în 11 decembrie, iar lista numelor publicate l-a inclus și pe cel al fiului premierului maghiar.

Imagini din timpul ceremoniei au fost publicate pe contul de Facebool al Academiei Militare Regale Britanice:

Telex.hu scrie că Gáspár Orban, în vârstă de 28 de ani, își începuse cariera militară în 2019, când a participat la un antrenament de bază de șase săptămâni la grupul de pregătire a echipajului de luptă al Brigăzii a 2-a a Forțelor Speciale „vitéz Bertalan Árpád” din Forța Ungară de Apărare.

Atunci a depus jurământul și a devenit soldat profesionist. Cotidianul politic Népszava a publicat pentru prima dată știrea că trei cetățeni maghiari au finalizat cursul la Sandhurst în mai 2020, iar Ministerul Apărării din Marea Britanie a confirmat ulterior acest lucru prin intermediul Ambasadei Regatului Unit în Ungaria.

Ulterior, Ministerul Apărării din Ungaria a verificat acest lucru, adăugând că „cererea era deschisă oricărui soldat maghiar cu ambiția și abilitățile adecvate. Participanții au fost selectați de ofițerul adjutant pe baza evaluării integrate a performanței profesionale, a rezultatelor pregătirii și a atitudinii solicitanților. ”

Ministerul Apărării le-a declarat jurnaliștilor că tariful cursului de la Sandhurst depinde de gradul cadetului și de tipul de antrenament.

 • ”Am încercat să îl contactăm pe fiul prim-ministrului atât direct, cât și prin intermediari, dar el a ignorat încercările noastre de a-l contacta. Am trimis mai multe solicitări Ministerului Apărării, Biroul Primului Ministru și Academiei Sandhurst, dar încă nu am primit răspunsuri de la acestea. Ambasada Ungariei din Marea Britanie a răspuns la întrebările noastre doar în termeni generali” se arată în articolul publicației maghiare.

Jurnaliștii au trimis și alte întrebări autorităților maghiare, însă toate au rămas fără răspuns.

La conferințele de presă săptămânale ale guvernului, desfășurate online din cauza pandemiei, întrebările jurnaliștilor sunt citite cu voce tare de către un purtător de cuvânt.

Cele pe subiectul fiului lui Orban au fost însă schimbate.

”Am primit întrebări de la Telex cu privire la cursurile în străinătate ale soldaților maghiari și cu privire la cine a primit burse. Nu suntem în situația de a oferi date personale” a spus purtătorul de cuvânt Alexandra Szentkirályi. Șeful stafului lui Orban, Gergely Gulyás, a adăugat imediat: ”Cel care procesează datele în discuție este Ministerul Apărării”.

Cine este Gáspár Orbán

Potrivit ziarului maghiar citat, Gáspár Orbán se pregătea să fie jucător de fotbal, jucând în echipa de tineret a FC Videoton, unde a avut primul său joc oficial de nivel secund în toamna anului 2010.

În 2011, echipa l-a promovat la profesioniști însă o accidentare i-a pus capăt carierei.

Gáspár a călătorit în Uganda cu organizația de caritate creștină Empower a Child în același an, predând fotbal copiilor, unde, după cum afirmă el, a devenit un adevărat credincios.

„L-am cunoscut pe Iisus Hristos în Africa”, a spus el mai târziu la Radio Golgota.

După întoarcerea în Ungaria, el a fondat Mișcarea Creștină Felház. Trei ani și jumătate mai târziu, Felház și-a încetat activitatea. Între timp Gáspár Orbán a studiat la Facultatea de Drept a Universității Eötvös Loránd, terminând în 2018. Dar, în loc de carieră juridică, a trecut la armată, devenind soldat în vara anului 2019.

Două luni mai târziu, a început pregătirea de elită la Academia Sandhurst cu doi dintre camarazii săi maghiari, plătiți printr-o bursă de la Ministerul Apărării.

Telex.hu este o publicație independentă din Ungaria, formată în principal din jurnaliști ai Index.hu, care au demisionat în masă după ce publicația la care lucrau a suferit o preluare ostilă din partea unui apropiat al guvernului Orban.

Noul portal de știri a fost numit „Telex”, iar cei 70 de foști angajați Index.hu, au promis independență editorială și interacțiune cu cititorii. 

Portalul se finanțează prin donații și publicitate.

Surse informații și foto: Telex.hu

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. incepe si acolo

  • Telex nu este un site independent, este o dezinformare, destul de comuna pe aici.
   Cand liberalii neomarxisti nu mai au subiecte de atac, se reped la familiile demnitarilor si incearca sa creeze scandaluri, asa zise ”anchete” (sic!), artificial, in baza unor chestii dealtfel normale.
   Anchetele astea deobicei se termina cu un mare fas, dar scopul lor adevarat este de a zdruncina incet-incet, increderea de care se bucura persoana respectiva. Altfel spus: manipulare grosolana, metoda f. bine cunoscuta si aplicata de ziaristi si specialisti in comunicare.
   Dealtfel si nepotii Reginei Angliei au urmat cursuri militare prestigioase fara ca vreun ziar onest sa faca scandal.
   Mana lunga a gangsterului finanaciar ajunge peste tot, de la progresistii neomarxisti telex/index pana la g4media si nu numai. 🙂
   poveastea asta e cusuta cu ata alba, echivaleaza cu furtuna din olita.

  • berti, berti

   Că bine zici. Nu e nimic de văzut, să trecem mai departe. Fata cea mare cu facultatea în Elveția, unicul fiu la Sandhurst. Ce contează că taxele nu le- a plătit taică-su deși este unul dintre cei mai bogați oameni în Europa. Neomarxiștii și Soros. Spune-mi cât de ridicol poți să ajungi ?

 2. O fi mai greu sa fii fotbalist decat soldat? Vorbesc din punct de vedere fizic. Adica o accidentare i-a pus capt carierei in fotbal (va dati seama, cariera), in schimb e capabil, din punct de vedere fizic, sa faca fata unui program militar cu siguranta solicitant fizic.

  • În fotbal nu se poate avansa cu proptele politice ca în armată. În fotbal te vede toată lumea dacă faci vreo brânză, în armată…

 3. Nu surprinde pe nimeni ca se intampla asa ceva. Sunt sigur ca nu au fost doar 3 candidati pentru un astfel de program, dar culmea coincidentei, fiului marelui luptator impotriva sorosismului si a agendei Europei Unite, tocmai el a dovedit ca are calitatile extraordinare pentru a fi ALESUL!
  Am spus si o voi mai spune: partidele populiste si extremiste nu se vor zbate niciodata pentru bunastarea unui popor sau natiuni. Mai importanta-i bogatia care trebuie acumulata pentru sine, nicidecum pentru pulime (mi-a iesit si rima).
  Sunt sigur ca daca s-ar scormoni mai mult, s-ar gasi o mizerie putreda.

 4. Se pregateste sa ajunga amiral. Flota NATO de pe Balaton See

 5. Telex asa de independent este ca si Index care în ciuda faptului cã a fost preluat de Fidesz existã bine mersi si si acuma manipuleazã si minte cu acelasi elan .Nu s-a desfiintat ci s-a înmulțit prin înpãrtire ca rîma ,dupã un circ de doi bani.Sînt amîndoi independenti si obiectivi la fel ca si G4M.

 6. Si?Daca facea la Moscova era mai bine?Plozii demnitarilor termina la spiru, titulescu, ecologica, catemir, …iar daca tata a facut 2 fac in acelasi timp, ei fac 3…

 7. Unde-i dezvãluirea ??Informatia asta o putea gãsi oricine pe banalul wikipedia sã nu mai spun cã s_a scris anul trecut ìn mai multe ziare si în Marea Britanie si în Ungaria .

 8. pai na, isi pregateste tata general

 9. Eu am studiat la Langley, dar mi-au platit americanii studiile. Au zis oamenii ca nu e panica, o sa ma achit mai tarziu.

 10. Să nu îmi spuneți că printre lectori era si Soros :))))))

 11. Dar e adevarata sau nu ‘povestea’ cu finantarea fiului din banii statului?

  Nu cumva Orban e un mini dictator corupt pana in maduva oaselor care fura cu succes banii din fondurile europene – adica inclusiv de la taxele pe care le platesti matale, nea Max.
  Presupun aici ca iti platesti taxele, evident.

  N-are cum, Viktorash este cavalerul luminii in lupta impotriva imigrantilor si homsexualilor.

  E totul o facatura a neomarxistilor si a neometalistilor. Soros e cel care a deturnat fondurile, inclusiv pentru Orban jr.

 12. Fitty, iubitzel. De la Fifty dar in jargon.

  Ma simt flatat sa vad cat de multa atentie imi acorzi personal si mult mai putin subiectului.
  Dar din pacate sunt indisponibil.

  Fanteziile despre lupta intre dictatori sunt ridicole. Soros n-a fost niciodata un dictator. Doar un afacerist dubios. Nu a avut niciodata genul de putere sau influenta pe care il are Orban.

  Daca ai fi in stare sa intelegi ironia te-ai scalda in ea pana la gat. Te consideri luptator pentru libertate dar sustii un dictator corupt despre care stii ca e dictator corupt.

 13. Și uite așa se deraiază subiectul articolului. Mantinelă la Șoroș la neomarxiști, la orice numai să nu se pună punctul pe I.
  Unul dintre cei mai bogați oameni în Europa, plătește din banii contribuabililor studiile odraslelor ( sunt 5, deocamdată vorbim numai de doi dintre ei ) : fata cea mare în Elveția, singurul băiat ( fotbalist și influencer religios ratat ) la Sandhurst, academia militară de elită din Anglia. Așa se clădesc ”dinastiile” din rădăcini proletare. Un fost secretar UTC ( KISZ în Ungaria ) – Viktor Orban – fiul unui fost secretar PCR ( MSZMP în Ungaria ), ajuns adulator al perioadei Horthiste, ocolind atent dezinteresul acestuia din urmă pentru bogății, tocmai pregătește noua ”elită” din vecini. Et les autres chantent – vorba lui Apollinaire