G4Media.ro

Dezbaterile finale în dosarul Colectiv încep vineri, la Curtea de Apel București/…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Dezbaterile finale în dosarul Colectiv încep vineri, la Curtea de Apel București/ Cristian Popescu-Piedone, condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni

Curtea de Apel Bucureşti a programat pentru vineri începerea dezbaterilor finale din dosarul „Colectiv” în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni pentru abuz în serviciu, transmite Agerpres.

Magistraţii au stabilit ca ultimele termene din acest dosar să fie programate vineri, luni şi marţi, după care vor delibera şi pronunţa o decizie finală.

Procesul se află în faza de apel, după ce, pe 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Totodată, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Daniela Niţă – patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists – a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani.

Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, a primit 8 ani de închisoare, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – 7 ani, Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare. În cazul Ramonei Moţoc, instanţa a dispus prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015.

De asemenea, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel de persoanele condamnate, dar şi de către procurori.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Fortza Piedone , rupe-le capatanile.

  2. Judecatorii o sa se c(a)caie din nou ani de zile, pana c(a)canarul c(o)rupt Piedone termina mandatul sau gaseste o chichita prin care scapa.

    • Cei care fac tergiverare, nu o fac gratis…

    • Draga domnule Piedone nu e vinovat .Cei din conducerea clubului și impresarul firmei nu au respectat legea care spune așa : Atunci cînd ai un eveniment mare tu ca și Manager al trupei trebuia sa verifici cît de mare e locația , daca are ieșire de urgență și extinctoare care funcționează .Doi la ora evenimentului in poarta clubului trebuiau să fie cel puțin două mașini de pompieri poliție jandarmerie și două ambulanțe .Managerul trupei trebuia cu o lună înainte să trimită în scris atît la poliție cît și la jandarmerie și ambulanță ora de desfășurare a evenimentului și cite persoane vor fi .In nici o locație nu ai voie sa umpli sala peste capacitate .Minorii nu aveau ce sa caute la acel eveniment neînsoțiți de părinți sau diriginți așa spune legea .Da ? Și am uitat .La ora evenimentului ar fi trebuit să fie cineva din conducerea clubului acolo așa se procedează .Și focuri de artificii nu se fac înăuntru in nici o locație .

    • @ catalina Aţi omis cu bună ştiinţă cel mai important aspect, baza legală, documentele, modul legal/ilegal/nelegal în care au fost obţinute toate avizele şi în baza cărora funcţiona agentul economic. Principalul vinovat este statul român, prin reprezentanţii săi, indiferent că e vorba de autorităţi locale sau centrale, funcţionari. Fiţi sigură că toate actele necesare erau semnate. Realitatea de pe teren era alta, asta a provocat catastrofa. Este exact situţia întâlnită la tot pasul în România, autorităţile se activează şi te „ajută” sau închid ochii în funcţie de atenţii, pile, grupuri de interese, atenţii. Sau sunt prea incompetenţi, analfabeţi şi nesimţiţi ca să mai înţeleagă/respecte/aplice legea şi semnează în consecinţă. Pentru că sunt cu gândul doar la parvenire.

  3. Încă nu s-a terminat circul pentru fraieri?

  4. Pai haideți să vă spun cum stă treaba .Nu Piedone e de vina da? Ci cei din conducerea clubului mina in mina cu managerul trupei .Sa ne înțelegem .Am fost și eu cindva administratorul unei agenții de evenimente.Dar cînd organizezi un spectacol te duci sa vezi locația daca are ieșire de urgenta daca are extinctoare care funcționează .Ce capacitate are sala clubul restaurantul etc .Da ? Niciodată nu umpli sala peste capacitate .Doi înainte de eveniment cu o lună ești obligat prin lege sa anunți in scris poliția jandarmeria și salvarea și să ceri să iasă în decor la eveniment așa spune legea .Trei la ora evenimentului tu trebuie sa ai in decor cel puțin două ambulanțe două mașini de pompieri și poliție și jandarmerie .Patru la ora evenimentului cei din conducerea clubului ar fi trebuit să fie de față sau un reprezentant din stafful clubului .Cinci niciodată înăuntru nu ai voie sa faci focuri de artificii .Șase .Nu primarul e de vina .Atunci cînd acești oameni și-au deschis clubul trebuiau să anunțe instituțiile statului adica politie pompieri etc să iasă în decor pentru avize .Doar că patronii clubului au tăcut ca porcu .Da ? Și atunci despre ce vorbim ? A și să nu uit copii și adolescenții nu aveau ce sa caute la aceea ora in club neînsoțiți de părinți sau diriginți citiți legea .

  5. De ce nu publicați ce am scris ? Pentru că am spus adevărul ? Pentru că tun cu domnul Piedone și dreptatea ?

    • Il scapa fratii cu pensii speciale pe Piedone ca e baiat de valoare! Are bani, putere, terenuri, e smecher mare!

    • Toate obţinute doar din munca de la stat. 😀

  6. Forta Piedone !
    Nu te lasa influentat de pacalici de la CURCUBEU ONG
    La puscarie cu proprietari clubului si cu ONG’isti de la CURCUBEU

  7. De când a venit Piedone in sectorul 5 s-a continuat si a înflorit același principiu: sfanta șpaga…de aceea au apărut multe afterschool-uri in apartamente din blocuri, dughene dubiose la colțuri si scari de blocuri unde sunt magazine cu de toate, borduri de ciment pe domeniul public…etc