G4Media.ro

Deputaților britanici li se recomandă purtarea măștii de protecție, iar vizitarea de…

foto: captură video LBC

Deputaților britanici li se recomandă purtarea măștii de protecție, iar vizitarea de către public a Parlamentului este suspendată

Deputaților britanici li se recomandă purtarea măștii de protecție, iar vizitarea de către public a Parlamentului este suspendată din cauza creșterii numărului de cazuri Covid în parlament. Președinților de comisii li se va cere, de asemenea, să își asume un rol mai ferm în asigurarea conformității deputaților cu regulile privind Coronavirus. “Creșterile recente ale cazurilor de Covid în toată țara se reflectă și în Parlament”, a spus un purtător de cuvânt al parlamentului britanic. Măsurile vor fi revizuite în două săptămâni.

Săptămâna trecută, acoperirea feței a devenit obligatorie pentru personalul angajat al Camerei Comunelor, cu excepția cazului în care au o scutire legală – dar a fost lăsat la latitudinea deputaților individuali să decidă dacă își acoperă fața sau nu.

Parlamentarii nu sunt angajați de autoritățile Camerei Comunelor și nu pot fi forțați să poarte măști – deși au fost încurajați să facă acest lucru de către Speakerul (deputatul care prezidează lucrările Camerei Comunelor) Sir Lindsay Hoyle și de sindicatele care reprezintă lucrătorii parlamentari.

Majoritatea parlamentarilor din opoziție au ales să poarte măști în timpul dezbaterilor comunelor, dar mulți Conservatori nu au făcut-o. Ministrul relației cu parlamentul, Jacob Rees-Mogg a spus că deputații Conservatori nu trebuie să poarte măști pentru că se cunosc bine, iar asta înseamnă că respectă îndrumările guvernamentale.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al parlamentar a spus că prioritatea este “a se asigura că cei de pe proprietate sunt în siguranță. Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a stabilit că riscul de transmitere pe proprietatea Parlamentului este acum mai mare. În consecință, se iau unele măsuri suplimentare pentru a se asigura că numărul de cazuri nu va continua să crească”.

Deputatul Laburist Ben Bradshaw a postat pe Twitter: “Ești dat afară din Parlament pentru că nu porți sacou și cravată. Dacă nu porți mască, o măsură recomandată de sănătate publică pentru a-i proteja pe ceilalți, nu pățești nimic. Ce antediluviană Alice în Țara Minunilor rămâne asta.

BBC

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Acum trebuie sa apara cunoscatorii (spre exemplu stimabilul Bulinaliniutabulina) si sa stabilesca evidenta legatura intre acesti perfizi fii ai Albionului, amazoana Sosoaca si pelerinaje (in limbaj elevat numite „paranghelii cu moaste”), ultimele ca si cauze evidente ale pandemiei.