G4Media.ro

Denis Pușilin susține că a vizitat orașul Bahmut, epicentrul luptelor din Ucraina

Captura Telegram

Denis Pușilin susține că a vizitat orașul Bahmut, epicentrul luptelor din Ucraina

Șeful ocupației rusești în regiunea ucraineană Donețk, Denis Pușilin, afirmă că a vizitat centrul orașului Bahmut, epicentrul luptelor din Ucraina de luni de zile, potrivit unei înregistrări video postate în această dimineață pe canalul său de Telegram, transmite Le Monde.

Pușilin a postat pe Telegram imagini în care este văzut în echipament de luptă într-o piață acoperită de moloz care pare a fi Piața Libertății din centrul Bahmutului. „Acesta este Artiomovsk-ul nostru (numele rusesc al Bahmutului) fiind eliberat de (grupul paramilitar rus) Wagner. Inamicul nu cruță orașul sau oamenii săi, împingându-i în mașina de tocat carne”, spune el în scurta înregistrare video, nedatată.

În ultimele zile, forțele ucrainene par să fi pierdut teren în centrul orașului. Mai mulți corespondenți de război ruși au transmis imagini de aici care arată un oraș devastat.

Oraș cu aproximativ 70.000 de locuitori înainte de conflict, Bahmut este de luni de zile scena unor lupte teribile. Din cauza duratei bătăliei și a pierderilor grele suferite de ambele părți, orașul a devenit un simbol al luptei dintre ruși și ucraineni pentru controlul regiunii industriale Donbass.

În ultimele luni, trupele rusești au avansat la nord și la sud de Bahmut, tăind mai multe rute de aprovizionare ucrainene și preluând partea sa estică. La 3 aprilie, grupul paramilitar Wagner a anunțat că a preluat controlul „legal” al orașului. În ultimele zile, forțele rusești par să avanseze în centru, alimentând din nou speculațiile că o retragere ucraineană este iminentă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Individul asta cand spune de masina de tocat carne se refera fix la rusii lui care mor cu miile pentru cativa metri castigati. Ca de obicei propaganda de pretutindeni face afirmatii fix inverse decat se intampla cu adevarat 🙂

  2. Penis Dusilin si altii se ingramadesc ca la moaste in acest Bahmut si oricum se filmeaza 2 minute undeva la 5 km de luptele in sine