G4Media.ro

Declarațiile fiscale ale lui Donald Trump au fost făcute publice/ Fostul președinte…

Sursa foto: JIM WATSON / AFP

Declarațiile fiscale ale lui Donald Trump au fost făcute publice/ Fostul președinte a plătit 750 de dolari impozit pe venit federal în 2016 și 2017, zero impozit în 2020

Fostul preşedinte american Donald Trump şi soţia sa Melanie au plătit 750 de dolari sau chiar mai puţin ca impozit pe venit federal în 2016 şi 2017 şi zero în 2020, conform documentelor făcute publice de comisia fiscală a Camerei Reprezentanţilor, citate vineri de dpa şi Los Angeles Times, transmite Agerpres.

În alţi trei ani, Trump a plătit sume semnificative ca impozit, deşi tot puţin raportat la venituri. Potrivit declaraţiilor fiscale publicate, în 2015 a plătit 641.931 de dolari, în 2018 puţin sub 1 milion şi în 2019 – 133.445 de dolari.

Suma plătită în 2018 se raportează la un venit brut de 24,3 milioane de dolari, cota de impozitare rezultată fiind de 4%, în timp ce contribuabilul mediu a plătit în 2018 suma de 15.322 de dolari ca taxe federale pe venit, cota medie fiind de 13%, potrivit agenţiei fiscale a SUA IRS.

Aceste dezvăluiri vin după ce congresmenii americani au votat marţea trecută în favoarea publicării declaraţiilor fiscale ale fostului preşedinte republican, care duce o luptă juridică de ani de zile pentru a le păstra private.

Donald Trump, care s-a angajat într-o nouă cursă pentru Casa Albă la alegerile care vor avea loc în 2024, nu şi-a făcut publice declaraţiile fiscale, spre deosebire de toţi predecesorii săi începând din anii 1970, ridicând multe semne de întrebare cu privire la conţinutul acestora.

Declaraţiile publicate arată că, în pofida imaginii sale de om de afaceri, Trump a pierdut de fapt milioane de dolari, an după an. Dar, au notat analişti citaţi de media americane, nu este clar cât din aceste minusuri raportate în declaraţiile fiscale de fostul preşedinte poate fi atribuit pierderilor efective înregistrate de afacerile sale şi nu unei utilizări „agresive” a regulilor fiscale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Bagati la puscarie aceasta sluga a rusiei !

  2. Ce sa vezi, briliantul Trump e o mucava. Pe modelul asta nu prea rezulta MAGA. Nicio problema, ramanem cu QANON.

  3. Bezos, Clinton si Biden cat au platit?!

    • Mai mult ca tine bai asta vagian.

    • Jean, ca orice troll PSDisto-AURolaco-putlerist, esti prõşt de puți 👍

    • Jean,ma ta câți copii are,ca ți esti singura dovada!

  4. Scrie in articol ca doar Trump si-a secretizat declaratiile fiscale. Cat despre Clinton si Biden fa o solicitare catre Fiscul american. Sunt profi, raspund cu promptitudine.

  5. 750 dolari pe an? Un amarat cu salariul minim din Romania plateste mai multe impozite…

  6. Toți miliardari au acces la legal fiscal experts care asta fac sa mai găsească o Breșa in sistem legală sau nu prin care sa plătească impozit cit mai mic… vezi cazurile sportivilor care își aleg rezidenta într-un Tax heaven gen Monaco etc

    Dar cum media e 80% leftish se iau toți de Trump … numai despre asta maninca cacao … arătami vreunul care scrie despre evidentele situații in care biden arată cit de senil e hence unfit for the office

    • Daca un roman in Romania care castiga 700 de dolari pe luna, ajunge sa plateasca din toata saracia lui taxe si impozite mai mari decat Trump, atunci ceva e putred in SUA.

    • Chiar așa!
      Ca despre bideu e vba! Leftish… 🤪🤪🥳

    • Lasa putin expunerile din intunericul mintii tale si incearca o gramatica de clasa a 5-a.
      „Aratami”???? E un nume propriu? Ca din context se intelege altceva.
      Exista un numitor comun intre Hauristi,Trumpisti si Putinisti: un iq care bate spre zero.

  7. E ceva ilegal acolo? Revelion plăcut.

  8. Oare folouării dreptardului își secretizează impozitele, așa cum a făcut acest strongman wannabe?

  9. Cine v-a făcut traducerea??? Publicați originalul articolului din presa americană. Voi sunteți proști ori vă prefaceți??????