G4Media.ro

De unde vin turiștii în Italia: americanii au cheltuit 2,1 miliarde de…

Sursa foto: Unsplash / Henrique Ferreira

De unde vin turiștii în Italia: americanii au cheltuit 2,1 miliarde de euro, în acest an /  Rușii lipsesc cu desăvârșire, iar asiaticii sunt mult mai puțini decât înainte de pandemie

Cifrele legate de turiștii străini care ajung în Italia revin în această vară la datele de dinainte de pandemie, anunță Il Giornale, care citează un studiu realizat de Confcommercio, în colaborare cu Tra Consulting.

Fluxurile din Statele Unite sunt în creștere datorită dolarului mai puternic în raport cu euro, revenind la nivelurile din 2019, cu aproape 4,4 milioane de prezențe în structurile de primire turistică în perioada iulie-septembrie. Au cheltuit, în total, peste 2,1 miliarde de euro, cu 20% mai mult decât în 2019, arată datele. Tendința este foarte asemănătoare în cazul Canadei.

Pe de altă parte, turismul asiatic este în scădere, în timp ce turismul rusesc este practic zero.

Pe plan european, subliniază studiul, sosirile din Spania își recuperează și ele nivelul de dinainte de Covid (cu aproximativ un milion de turiști între iunie și septembrie), în timp ce turismul german își revine doar parțial, cu o scădere de 27% a sosirilor pe calea aerului în iulie, față de 2019. ‘

‘Revenirea, după trei ani, a turismului străin contribuie la consolidarea redresării noastre economice. Cu toate acestea, perspectivele sunt incerte din cauza scăderii consumului, a tulburărilor din transportul aerian și a unei pandemii necunoscute. Sprijinul pentru sectorul turismului trebuie să fie, prin urmare, printre prioritățile viitorului executiv”, a comentat președintele Confcommercio, Carlo Sangalli.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nu asta isi doreau, mai putini turisti? O dorinta indeplinita, sa spuna ms