G4Media.ro

„De ce vă mai zbateți atâta să faceți metodologie-cadru când ei oricum…

„De ce vă mai zbateți atâta să faceți metodologie-cadru când ei oricum mor”, mi-a spus un consilier acum câțiva ani – Myriam, profesoara copiilor din spitale / Povestea oamenilor care se zbat de multe ori cu propriile resurse să țină școala în viață pe secțiile de oncologie pediatrică

Pe 14 septembrie 2020, Alexandra a luat parte la deschiderea primului an școlar din viața ei. Intra în clasa pregătitoare, un moment pe care-l aștepta cu entuziasm și de care s-a bucurat mult. Din ziua aceea, la 6 ani, intra și ea în rândul copiilor mari, care merg la școală. La o zi după festivitate, însă, a ajuns la Spitalul „Marie Curie”, unde a fost internată pe secția de oncologie pediatrică.

A început o luptă lungă și grea cu un cancer agresiv. Timp de 9 luni, micuța a locuit împreună cu mama ei în spital și tot acolo a învățat să scrie și să citească, urmând orele online. În spital a legat și o prietenie specială cu profesoara Myriam Ghenta, care predă germană copiilor de pe secție, și care a dezvoltat școala de spital reușind să treacă peste niște obstacole organizaționale și financiare uriașe, dar și obstacole umane. Nu este singurul om cu suflet care a pus bazele școlilor de spital de azi. La Fundeni mai este un profesor care s-a luptat cu morile de vânt să creeze un sistem educațional special pentru copiii internați acolo – Mihai Benchea. Am vorbit cu Myriam și Mihai despre școlile de spital, obstacolele întâlnite, greutățile, lecțiile învățate de la copii, despre suferință și despre supraviețuire. Povestea micuței Alexandra este povestea unei supraviețuitoare care s-a „agățat de școală ca de viață”, au spus pentru Edupedu.ro mama ei, Maria, și profesoara Myriam.

În spitale, puținii profesori care mai țin școala în viață sunt nevoiți să se adapteze unei metodologii rupte de realitate și de multe ori inaplicabilă, spune ei. După nenumărate demersuri și încercări, au reușit doar să obțină ironii grosolane sau ignorare din partea colegilor lor ajunși în minister, în inspectorat, sau în alte autorități publice.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: arhiva Myriam Gheta

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. … astea sunt “asigurările medicale obligatorii” și gestionate de stat. 0 aptitudini și empatie, 0 performanța, 0 responsabilitate. Dar romanii, ca o gloata fără educație, așteaptă sa le dea statul….

  2. am citit articolul pe Edupedu.ro sincer sunt niste oameni demn de admirat…
    si sotia mea preda intr-o scoala defavorizata, dar artea sunt cu adevat niste eroi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.