G4Media.ro

De ce face George Simion „nuntă cu poporul”, ca liderul Mișcării Legionare?…

sursa foto: georgesimion.ro

De ce face George Simion „nuntă cu poporul”, ca liderul Mișcării Legionare? Politologi: „Copiază nunta lui Corneliu Zelea Codreanu” / „Puternice rădăcini în comportamentul legionar” / „Nu mireasa contează, ci uniunea conducătorului cu poporul său”

George Simion se însoară, în 27 august, într-un sat cu câteva sute de locuitori din sudul județului Vâlcea. Evenimentul care în mod obișnuit este unul privat, intim, a fost transformat de liderul partidului extremist AUR într-unul cât se poate de public și grandios, cu accente mitice, după cum rezultă din detaliile publicate de Simion pe site-ul propriu. 

Banii pe care Simion îi va strânge la nuntă vor ajunge la o fundație condusă de un fost angajat guvernamental care a lucrat în subordinea lui Titus Corlățean și Vasile Dîncu, la începutul anilor 2000. Simion susține că fundația, cu profil cultural-media, va înființa un spital mobil cu acești bani.

Pe de altă parte, specialiștii consultați de G4Media consideră că evenimentul nu este unul personal, ci unul politic menit să umanizeze personajul George Simion după lovitura de imagine încasată în urma declanșării războiului din Ucraina și a compromiterii naționalismului anti-european. Politologii consultați de G4Media mai arată că nunta liderului AUR copiază nunta liderului Mișcării Legionare (extremă dreapta), Corneliu Zelea Codreanu.

George Simion a declarat pentru G4Media că asemănările izbitoare dintre cele două nunți sunt ”aberații G4Media”, apoi a închis telefonul: ”Acestea sunt niște aberații G4Media. Dacă ăștia sunt specialiștii consultați de dumneavoastră nu avem nimic de declarat, mulțumesc frumos”. 

 • UPDATE 18.06 La câteva minute după publicarea articolului, Simion a publicat următorul comentariu pe Facebook: “Specialiștii” G4Media au identificat mai multe similitudini între nunta mea și a lui Zelea Codreanu.
  Cea mai importantă: are loc între un bărbat și o femeie

Ulterior, Simion a postat un comentariu la propria postare: ”Tupeul unor așa ziși jurnaliști de a însăila povesti prin care să fim portretizati extremiști depășește orice imaginație: orice spui e răstălmăcit iar titlurile lor sunt “partidul extremist AUR”

Câteva similitudini izbitoare între nunta lui George Simion din 2022 și nunta lui Corneliu Zelea Codreanu din 1925, identificate de specialiștii consultați de G4Media.ro:

 • Ambii s-au căsătorit vara, în spații rurale mici, George Simion în satul Oveselu (comuna Măciuca, județul Vâlcea), despre care nu există nicio informație pe Wikipedia, iar Corneliu Zelea Codreanu în Crângul Petrești de lângă Focșani (Vrancea).
 • Ambii au invitat ”pe toți românii la nuntă”: George Simion se pregătește pentru 11.000 de participanți, la Corneliu Zelea Codreanu istoricii rețin că ar fi participat între 80.000 și 100.000 de oameni.
 • Ambii au pus la dispoziția oamenilor gratuit mijloace de transport până la locul nunții: George Simion a pregătit mai multe autocare, în timp ce la Zelea Codreanu oamenii au venit cu 2300 de căruțe.
 • Ambele cupluri se căsătoresc în costume populare: George Simion a anunțat cu ținuta este obligatorie, iar invitații vor intra pe bază de brățări, la fel ca la marile concerte și festivaluri, dar vor purta cămăși tradiționale. Zelea Codreanu și-a făcut apariția pe un cal, asemenea unui ”uns” eliberator și este de așteptat ca și intrarea lui George Simion ”în scenă” să aibă conotații similare.
 • Ambii și-au transformat nunțile cu Ilinca (viitoare Simion), respectiv Elena (soția lui Codreanu) într-o ”nuntă cu poporul român”, punând complet în umbră viitorul cuplu. În memoria colectivă, ambele evenimente vor fi asociate, de fapt, cu liderii celor două partide extremiste și cu comuniunea lor cu pământul, țara, poporul, ca într-o roman desprins din mitologia populară, de un naționalism radical.

 

george simion nunta3
sursa foto: Captură foto georgesimion.ro
george simion nunta3
sursa foto: Captură foto georgesimion.ro

Politologii Andrei Țăranu și Cristian Pârvulescu au explicat pentru G4Media cum nunta lui Simion copiază nunta lui Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul Mișcării Legionare, de extremă dreapta, și cum nunta capătă o dimensiune simbolică prin faptul că nu mireasa este actorul principal, cum se întâmplă la nunțile obișnuite, ci ”comuniunea conducătorului cu poporul său”.

Andrei Țăranu a vorbit și despre ”zeificarea” lui Codreanu, pe care Simion îl copiază, de către simpatizanții săi și despre cum nunta liderului legionar a devenit un pretext pentru a se întâlni cu membrii Mișcării:

 • ”Corneliu Zelea Codreanu a făcut o nuntă asemănătoare, o nuntă imensă la care au participat nu doar membrii Mișcării Legionare, ci foarte mulți țărani din Basarabia, atunci aparținea României, din Transilvania, într-o mișcare naționalistă, nunta fiind doar un pretext pentru ca foarte mulți dintre membrii și simpatizanții Mișcării Legionare să-l întâlnească pe Corneliu Zelea Codreanu, care și-a construit o formă de zeificare, de transformare din zeu, lucru care mai târziu, după ce a fost asasinat a fost pentru mulți transformat într-un ritual. Modelul pe care ni-l propune George Simion nu este nou, are puternice valențe și rădăcini în comportamentul legionar pe care cei de la AUR îl tot neagă deși este foarte evident. În al doilea rând, la fel ca și în cazul anterior, numele miresei nici nu este foarte important, nu mireasa este, așa cum se întâmplă într-o nuntă tradițional românească, eroul principal, ci legătura dintre mire și poporul român, transformat într-un fel de martori la această uniune simbolică dintre conducător și poporul din care face parte.

Politologul Andrei Țăranu nu consideră că nunta a avut scop electoral pentru că a fost anunțată când George Simion ”nu se dusese pe tobogan”, iar AUR ”nu stătea atât de rău în sondaje ca astăzi”:

 • ”Dar poate să devină un ingredient de formulă politică, dar eu i-aș păstra în primul rând o dimensiune simbolică. George Simion de multe ori a avut comportamente preluate din vechea mișcare legionară și pe care a încercat nu cu foarte multă dibăcie să le ascundă. Sigur că poate să revigoreze AUR, dar în primul rând să îl păstreze pe linia de plutire, decât să-l crească”.

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat pentru G4Media că nunta i-a atras atenția din primul moment din care a auzit de ea pentru că detaliile și organizarea au semănat izbitor cu nunta lui Corneliu Zelea Codreanu:

 • ”De la început mi-a atras atenția în legătură cu nunta lui Corneliu Zelea Codreanu, de asemenea un eveniment care a fost foarte expus, care a fost tradus în limbaj simbolic, care dacă nu mă înșeală memoria a beneficiat de sprijinul unor importanți oameni de artă, regizorul Acterian, a fost o punere în scenă, ca tot ceea ce făcea Codreanu. Era o scenă de poveste, o întâlnire între Făt Frumos și Ileana Cosânzeana, în spiritul basmelor românești, o interpretare evident profund naționalistă. Și vedem acum că pur și simplu se transpune evenimentul la aproape 100 de ani”.

Pîrvulescu a mai declarat că evenimentul nu este nicidecum unul privat, ci unul politic, gândit strategic de mai multe persoane ca să joace rolul unui colac de salvare în contextul în care AUR și George Simion au scăzut semnificativ în sondaje după ce Rusia a invadat Ucraina:

 • ”Nu este un eveniment privat, dacă era un eveniment privat nu existau comentarii. Este un eveniment politic, este gândit ca un eveniment politic, de promovare, în încercarea de a se apropia de spiritul românilor dispuși să accepte acest lucru. Și spre deosebire de alți colegi, eu nu cred că adeziunea la AUR și la naționalism este rezultatul manipulării, ci al alegerii efective, a existat o transmisie generațională a legionarismului. Și când el a devenit frecventabil și datorită relațiilor cu lumea neoprotestantă în general, cu alianța evanghelică, a început să se manifeste acum și nu trebuie să uitați că legionarismul a fost un eveniment de masă sau dacă vreți al doilea după țărănism, doar că țărănismul avea multe naivități și nu era suficient integrat. Deci legionarismul a fost prima formă de manifestare totalitară de masă”.
 • ”Corneliu Zelea Codreanu a fost foarte comentat în presă, ceea ce se întâmplă și acum. Pur și simplu folosesc mitologia populară românească. În mare măsură eu leg legionarismul de romantism, nu doar de Eminescu, ci de romantism în general, care pune foarte mult accent pe irațional, pe trăire. Aici nu este naivitate, este o construcție deliberată, nu sunt convins că Simion este autorul acestei construcții, eu bănuiesc că este vorba de o construcție mult mai elaborată și aș putea crede, fără să pic în teoria conspirației, că este vorba de un laborator de psihologie socială și politică care lucrează la toată această operațiune. E un colac de salvare, după războiul din Ucraina și compromiterea naționalismului anti-european românesc, a radicalismului anti-european, acum încearcă să-l umanizeze, adică exact ce făcea Corneliu Zelea Codreanu acum aproape 100 de ani”.
corneliu zelea codreanu nunta
sursa foto: Captură YouTube/ Cristian Alexandrescu
george simion nunta3
sursa foto: Captură foto georgesimion.ro

Cristian Pîrvulescu a explicat și că George Simion are nevoie de o ”umanizare” ca personaj politic care a promovat exclusiv un discurs al urii, anti-european și revanșard. Politologul mai arată și că Simion va ieși cu imaginea îmbunătățită după povestea nunții și chiar cu 1-2 procente în plus în sondaje, cu condiția ca televiziunile să promoveze evenimentul și să nu se întâmple nimic nou în Ucraina:

 • ”Politica este un spectacol, presupune actori. Cred că în condițiile astea e cu atât mai folositoare această relație public-privat. Se încearcă o umanizare a personajului, pentru că nu era așa, nu? Exprima ură, frustrare, dorința de revanță a poporului. Acum e un om obișnuit care are o nuntă de poveste. Aici lucrează o echipă, cel puțin o echipă de promovare clasică, dacă nu mai mult de-atât (…) Ce va fi după? Depinde ce se va întâmpla în săptămâna aceea și dacă va reuși să țină prima pagină sau nu. Vor fi mesaje țintite pe diferite tipuri de grupuri de pe rețelele de socializare. La ce mă aștept este că în cazul în care va ocupa spațiul mediatic este să avem o creștere în sondaje, de 1-2%. Deci el o să iasă mai bine după povestea asta, doar dacă nu se întâmplă ceva în Ucraina. Depinde de televiziunile care joacă cartea naționalismului cât vor promova evenimentul. Televiziunile trebuie să-l promoveze și apoi rețelele sociale trebuie să-l preia. Nu sunt suficiente doar rețelele sociale, televiziunile joacă un rol foarte important pe tema acestor idei”.

George Simion și-a transformat site-ul personal pe care îl folosea politic într-un site cu și despre nuntă, organizat de profesioniști, în detaliu, cu informații de la brățările de acces și transport la darul de nuntă, voluntari și unde susține că are de gând să direcționeze banii pe care îi va primi la nuntă.

nunta george simion dar de nunta
sursa foto: Captură foto georgesimion.ro

Darul lui Simion de la nuntă ajunge la o fundație condusă de un fost angajat guvernamental în subordinea lui Titus Corlățean și Vasile Dîncu

În privința darului de nuntă, Simion susține că este opțional, iar oamenii pot da bani fie direct la nuntă, fie în contul bancar al unei fundații despre care liderul AUR susține că va construi un spital mobil cu banii de nuntă.

 • ”Cei care vor să ofere o sumă de bani, am prefera să o facă la petrecere sau prin cont bancar către Fundația aleasă de noi, iar banii vor merge pentru oamenii necăjiți care nu au posibilitatea de a beneficia de asistență medicală”.

Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni este înființată în 1999 de Eugen Popescu care, în 2001, a devenit șeful Departamentului pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, o structură în cadrul Guvernului condusă inițial de Titus Corlățean și care ulterior a intrat în subordinea Ministerului Informațiilor Publice, condus de Vasile Dîncu, actual ministru al Apărării. Conform Hotnews, în tot acest timp în care Eugen Popescu a fost angajat guvernamental, fundația sa, coordonată de soția lui, a încasat numeroase contracte din partea unor instituții sau firme de stat, cum ar fi SNP Petrom, CEC, Banca Comercială Română, Ministerul Informațiilor Publice, Ministerul Tineretului și Sportului ș.a.

Pe de altă parte, Adevărul scria cum Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni a primit de la Guvernul PSD, în 2004, două contracte de peste 20.000 de euro pentru înființarea unei agenții de presă pentru românii din Diaspora. Agenția este Romanian Global News și este funcțională și astăzi și promovează personaje precum George Simion, Dana Budeanu sau Cristian Terheș și articole despre sterilizarea cu forța a femeilor sub paravanul vaccinării sau despre cum persoanele vaccinate de COVID-19 mor în număr mai mare tocmai din cauza serului inoculat.

Petrecere cu brățări ca la marile concerte și festivaluri, deși evenimentul se vrea unul conservator

Petrecerea de nuntă în aer liber este numită ”serbare câmpenească”, iar invitații din toată țara pot participa gratuit, cu singura condiție să obțină o brățară de acces, care e tot gratuită. Pentru a obține brățara, participanții trebuie să se logheze pe Whatsapp și primesc îndrumări despre cum pot descărca aplicația în cazul în care nu o au instalată.

Apoi se deschide o fereastră de Whatsapp cu un număr de telefon asociat cu partidul AUR, cu site-ul și contactul partidului, dar care are ca poză de profil imaginea viitorului cuplu Simion, semn că aceștia își asociază evenimentul cu partidul politic. În josul ferestrei apare un mesaj prestabilit astfel încât utilizatorii trebuie doar să apese butonul de trimitere: ”Vreau să particip la nunta Ilincăi și a lui George SIMION”. 

nunta george simion whatsapp1

Între ”cântăreții” care au acceptat să vină, susține Simion, sunt Carmen Șerban, Nicolae Voiculeț, Theo Rose și Raluca Diaconu, iar meniul va consta în sarmale și grătar pentru toți cei 11.000 de invitați. Gigi Becali a declarat că va trimite 2 tone de brânză la nunta lui Simion, pentru a pune în meniu și mămăligă cu brânză.

În privința transportului, oamenii primesc drum gratuit cu autocarele puse la dispoziție de organizatori din Craiova, Drăgășani sau Râmnicu Vâlcea, ”pentru a evita blocajele în trafic”. Oamenii primesc asigurări că parcările unde își vor lăsa mașinile vor fi păzite:

 • ”Pentru a evita blocajele în trafic, recomandăm ca participanții să lase mașinile personale în trei orașe apropiate de eveniment (Craiova, Drăgășani și Râmnicu Vâlcea) de unde pot continua deplasarea cu autocare puse la dispoziție de către noi. Parcările unde rămân mașinile voastre sunt păzite”.

Ieșirile cu caracter legionar ale liderilor AUR

Similitudinile dintre partidul extremist AUR, liderii săi și legionarii (extremă dreapta) nu sunt o întâmplare, ba dimpotrivă, alianța a înregistrat numeroase derapaje prin mai multe figuri publice din prim planul AUR: Claudiu Târziu (fost co-președinte), Sorin Lavric (senator), Darius Pop (deputat), sau Călin Georgescu (propus premier de George Simion).

Fie că a fost vorba de elogierea legionarilor, minimalizarea Holocaustului sau expresii folosite de legionari, liderii AUR au înregistrat o serie de episoade în care au scandalizat opinia publică, ba chiar au dus la deschiderea de dosare penale în urma ieșirilor acestora.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a publicat în iulie 2022 un raport de monitorizare a antisemitismului în România, iar documentul dedică un spațiu larg acțiunilor și poziționărilor partidului extremist AUR.

Spre exemplu, Darius Pop, deputat AUR de Maramureș, i se adresează lui George Simion, cu apelativul”Căpitanul”, folosit în trecut de legionari, și este un admirator al lui Ion Antonescu. Detalii, aici. 

Senatorul Sorin Lavric a fost criticat de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România care a avertizat Senatul României că Lavric a adus un omagiu lui Valeriu Gafencu, membru activ al Mișcării Legionare. Lavric a avut și alte ieșiri scandaloase, fie când a adresat fragmente jignitoare femeilor, episod care i-a adus excluderea din Uniunea Scriitorilor și o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, fie când a criticat dur ”globaliștii” în cadrul unui interviu, spunând că viitorul ”națiunilor creștine” și al ”statelor suverane” depinde de cine va câștiga războiul din Ucraina: Putin sau globaliștii.

Claudiu Târziu a înregistrat unul dintre cele mai revoltătoare derapaje atunci când, de la tribuna Parlamentului, a spus: ”Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele” și l-a amenințat pe deputatul Alexandru Muraru care este și consilierul premierului pe probleme de Xenofobie și Antisemitism: ”O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verși în capul AUR”. Târziu a fost luat în vizor și când partidul pe care îl conducea alături de Simion a minimalizat Holocaustul într-un comunicat de presă spunând că ”este o temă minoră”. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au deschis dosar penal in rem, dar ulterior l-au clasat spunând că ”fapta nu există”. Târziu susține că nu are simpatii legionare, dar el s-a fotografiat în iulie 2016 cu Șerban Suru, șeful Mișcării Legionare, și a participat la o conferință organizată de acesta din urmă. Evenimentul se intitula: „Prigonirea Legionarilor de regimul comunist – trecut și prezent!”, conform aktual24.ro.

Nu în cele din urmă, George Simion nu a avut o problemă să-l numească președinte de onoare pe Călin Georgescu care îi califica public drept ”eroi” pe șeful legionar Corneliu Zelea Codreanu și pe autorul Holocaustului din România, Ion Antonescu, și care făcea apologia ”înțelepciunii rusești”. Referitor la Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu, Georgescu a spus că ”față de martiri nu poate să aibă păreri” și că ”îngenunchează în fața poporului român”. Georgescu a mai spus că poporul român nu este ”anti nimic” în general, în momentul în care a fost întrebat despre Holocaustul din România și antisemitism. Detalii, aici.  Declarațiile sale s-au sfârșit cu un val de indignare în spațiul public și un dosar penal pentru promovarea cultului vinovaților de genocid și crime de război.

Liderul AUR, George Simion, s-a delimitat de Georgescu, dar s-a remarcat prin agresivitatea fizică și violența pe care o coboară la nivel de normalitate, inclusiv la tribuna Parlamentului, față de ministrul Energiei Virgil Popescu, dar și în alte episoade în care fie a dat buzna în instituții publice, fie s-a dus în fața caselor politicienilor, însoțit de oameni, pentru ”a le cere explicații”. Recurgerea la violență fizică și verbală este una dintre trăsăturile principale ale legionarilor și ale modului în care aceștia înțelegeau să își desfășoare activitatea politică.

A contribuit Cristian Andrei Leonte

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

74 comentarii

 1. Superbă fata, nu știu ce-o fi văzut la Georgica!

  • @ Flo
   Ai probleme la mansarda?

  • Au inceput sa faca scurt postacii AUR :))

  • Să-l văd întâi cum dă jos un steag rus și apoi poate să aducă nițel cu Codreanu; dar sunt sigur că Simion e doar un imitator ieftin, vândut și pus pe căpătuială. Cum să vrei sa te asemeni cu Codreanu dar să ți cu rușii?? E o inepție!

  • Casa de beton… in Siberia!!! Haurolacii, nu uitati de rochita pentru simion, a dobandit „proportii” de cand e parlamentar! Si sa-l cheme si pe ambasadorul Rusiei… ca doara ai Rusiei sunt haurolacii… Iar despre fata… georgica e „solvabil”… ca sa te mariti cu un haurolac, trebuie sa nu ai creier si/ sau sa „urmezi banii”…

 2. Sa trăiți șefu!

 3. Foarte bun articolul.

  • @Vivi – Yes, indeed, un articol bun. Sa ne fereasca universul sa ajungem un stat legionar. Sper ca votantii sa-si foloseasca neuronii. Nu am nimic impotriva tovarasului Simion dar, sa nu reactivam legionarismul…

 4. Va vad un om informat, care cerceteaza singur si nu isi formeaza convingerile pe baza unor articole superficiale.

  Ne mai puteti da exemple de oameni politici care si-au facut nunta cu „tot poporul alaturi”, in afara de George Simion si Corneliu Zelea Codreanu?

 5. Corect. Efort demn de o cauza mai buna. Dar deh, daca asa trebuie…

 6. Vad ca tu deja te-ai prins in hora popilor.

 7. Bun! Sa inteleg ca daca nunta se tinea la Monaco, sau printr-un castel nobiliar din Austria, era politically correct?!

 8. Să mai râdem și noi. Cea mai importantă asemănare e că are loc intre un bărbat și o femeie. Un articol magistral care mă convinge că Usr deja a renunțat să mai lupte cu USL și acum se zbate pentru locul 3 cu Aur. Cu asemenea aberații nu prindeți loc pe podium.

 9. Reptilienii sunt primiti la nunta?

 10. Noi fratii de la UDMR putem veni la nunta?

 11. De PSD-isti nu va intrebam ca e evident raspunsul. 😏

 12. Fiecare votează ce consideră , prima condiție să voteze valabil , adică să nu ștampileze de mai multe ori .

 13. galeristu prorus in loc sa iasa din dulap se inchide in el si inghite si cheia pă ascuns…😁🤣😉😂😁🤣😉

 14. Mai era unul care invita tot poporul roman. La țepe, în piața Victoriei. Repede l-ați uitat.
  Mai era un altul care își acuza „dujmanii” ca sunt „legionari” și a chemat ortacii la plantat de panseluțe. L-ați uitat și pe ala.

  Problema clasei politice românești în ceea ce îl privește pe g. Simion e calitatea execrabila a „elitei” de la butoane. Încercați să comparați un discurs al lui Ciuca sau al lui Citu sau al lui l Orban cu un discurs al lui Simion.

  • te-a facut din vorbe, este?

  • @alin
   Nu m-a făcut din vorbe. Nu l-am votat și nici nu cred ca îl voi vota.
   Dar ideea de a îl eticheta în mod constant drept legionar seamănă a operațiune de intoxicare.
   În schimb calitatea execrabila a actualei „clase” conducătoare sare în ochi: în prim ministru care cică are doctorat se bâlbâie și nu poate lega 3 idei de te întrebi cum a luat capacitatea. Precedentul prim ministru cu pete foarte albe în CV atunci când deschidea gura parca era în drum spre doza de metadona. În plus exista o mare discrepanta între promisiuni (programe de guvernare) și realitate (prețuri). De asta mesajul lui g s își găsește adepți, chiar și printre oameni cu capul pe umeri. În plus mișcarea legionara e o chestie pe care din ce în ce mai putini au cunoscut-o pe viu. Nu prea mai trezește spaima. Am zis-o mai devreme a încercat și Iliescu asocierea dușmanilor politici cu legionarii si nu prea a funcționat.

  • @anonim, cine il eticheteaza ca „legionar”? lumea il eticheteaza ca pe un ipo.crit, deoarece una spune si alta face, iar eu personal l-am mai etichetat si ca pe un homose.xual, desi, recunosc, n-am nicio dovada.

   De acord cu tine asupra clasei politice, dar aveti optiuni mai bune la vot (nu exista perfectiune, nu cautati asa ceva)

   „De asta mesajul lui g s își găsește adepți, chiar și printre oameni cu capul pe umeri.” – Nu te supara, oamenii in randul carora mesajul lui g s isi gaseste adepti nu sunt cu capul pe umeri. Poate dau impresia, dar nu sunt. Majoritatea sunt oameni cu o teribila sete de sange, oameni care se simt nedreptatiti (de tara, de compatrioti, de sistemul social, de clasa politica), si pe buna dreptate se simt asa. Dar aia nu ii face oameni cu capul pe umeri. Echilibrul lipseste.

 15. E blonda și au aceleași idealuri…..sa strige din galeria aurolacii,și să se impreuneze toți cu 10 clase!

 16. Codreanu era chipeș și carismatic. Simion suferă la aceste capitole.

 17. La puscarie cand ajungi ?

 18. @ Naruto
  Poate ne explici si noua cum de „patriotul” Simion, vocal in toate situatiile, nu a scris sau spus absolut nimic despre declaratiile scandaloase facute de Viktor Orban in Romania?
  Prietenii (lui Putin) stiu de ce…

 19. Asta seamana cu un fel de spirala!

 20. G Simion se viseaza Vickor Orban al Romaniei

 21. AUR,AUR MASIV! NU avem alternativa!RENASTEREA NATIONALA(nu nationalista!) este O MARE NECESITATE in actualul moment istoric.

 22. Punetil sa vorbeasca pe expertul Demetriade de la CNSAS. Doar el stie adevarul despre legionari.

 23. @Naruto, cum sa fie bre „aberatii” cand ati aplaudat ca focile in fata ambasadei rusiei?

 24. hauristii de serviciu … e mare foamea mai baieti? sau va ajung firimiturile primite de la nea ciolacu?

 25. nu esti membru de partid, esti doar un „id.iot util”

 26. Avram a citit doar partea care i-a convenit din cartile de istorie

 27. portofelu’ conteaza Bango, pentru restul exista „scule”

 28. ba chiar exista, te doare mintea in ce baga bani statul roman

 29. Vreau și eu la nunta lui George Simion!Să mănânc sarmale cu mămăligă și brânză de la Becali!Forță AUR!Trăiască România Mare!

 30. Cu trotineta avem voie sa venim?

 31. Pot sa aduc un prieten USR-ist cu mine?

  • Poti.
   (Oricum sunt aliati de nadejde in daramarea de guverne. Doar ideologic sunt diferiti, punctul lor comun e extremismul.)

  • Sigur, din ce tin minte USR a negociat cu AUR votarea Motiunii de cenzura elaborata de PSD pentru caderea guvernului USR-PNL-UDMR.

  • ia uite-i, cum sar ei ca grauntele de malai bagate la microunde cand aud de usr … aveti alergie la dreptate mai baieti? va place actualul sistem mafiot?

  • nu fi nebun, usr e decat o cantitate neglijabila. voi sunteti ca lgbt istii, nu i baga nimeni in seama si atunci lasati coada in spate doar doar

  • „decat” la intrebare si pe subiect vreau sa-mi raspunzi, nu ma lua cu „lgbt” ca nu toti usr-istii sunt fani lgbt … ai alergie la dreptate, pap.use? iti place actualul sistem mafiot? zi ma, crezi ca o duc bine romanii?

 32. INSTIGARE LA DISCRIMINARE RELIGIOASA ,REPREZINTA „CUVINTELE DEBITATE”
  OMUL VREA O NUNTA RELIGIOASA, CU CE VA DERANJEAZA ?
  MAI BINE A-TI CITI RECOMANDARILE -ONU – CU PRIVIRE LA EDUCATIA SEXUALA A COPIILOR INTRE 0-6 ANI,
  SIGUR NU O SA ACCEPTATI ASA CEVA,ORICAT VA VE-TI DA CU VALUL.
  AUR-UL NU MAI REPREZINTA O OBTIUNE LA VOT ,DECI NU CRED CA MERITA ATATA ATENTIE,
  SE POATE CA VOI SA FACETI „RECLAMA NEGATIVA” CU SCOPUL DE A RADICALIZA ELECTORATUL,
  STITI BINE CA ASA AJUTATI FORMATIUNEA AUR.

  • Domle cenzura e în floare,democrația se muncă pe pâine și noi suntem țara lui Tândală că și Păcală muncă în țeri streine.

 33. Vinul cine îl procură?

  Pare un detaliu nesemnificativ dar curiozitatea nu omoară.

 34. Dar luna de miere e cu Lulea şi cu Târziu 😉

 35. Paralela cu Zelea Codreanu este mult prea complicata pentru ca sustinatorii partidului de tinichea sa inteleaga ceva.
  Hai sa vorbim pe intelesul lor:
  Au explodat preturile, lumea o sa moara de foame si de frig, solutia lui Simion este o nunta de tip reality show pe modelul patentat de Monica Columbeanu sau Bianca Dragusanu. Sigur, exista un apetit pentru barfe mondene dar nimeni nu se asteapta ca solutiile la problemele reale sa vina de la Cruduta sau Laurette.
  Simion n-are solutii si n-a avut niciodata solutii pentru nimic si atunci incearca sa distraga atentia cu un gest de bomba sexy in cautare de rating si senzational.

 36. Asta nu e nuntă ,ci maschează .un eveniment politic,electoral.Urmărește întărirea poziției lui de lider al partidului, refacerea credibilității partidului, atragerea de emoție publică prin cultivarea patriotismului revanșard,a curentelor naționaliste,anti globaliste,anti-UE și nu este exclus să transforme evenimentul într-o manifestare de dezordine socială,de violență, de diversiune,de atragere a autorităților într-o capcană pentru a se victimiza.Nu este exclus să aibă un plan premeditat în direcția aceasta,culoarul îi e favorabil pe fondul actualei situații de criză economică,energetică, a degradării nivelului de trai,Simion e specialist în manifestări de masă violente și de aceea eu cred că autoritățile ar trebui să fie în stare de alertă pentru a contracara orice astfel de manifestări.

 37. Ce ne puteti spune despre nunta lui Ernesto Che Guevara cu Aleida March Torres? Sau de nunta lui Mao?

 38. Barfe tip Kanal D despre George simion, cu parfum de epocă și invenții cu legionarii :)))

 39. Mirele și nuntașii să ne pupe-n cur! :)))))

 40. Lider un golănete lătrău,altfel un neisprăvit,o adunătură de alți neisprăviți și vagabonzi,asta este AUR!

 41. Ce c.acat de legionar mai e si neispravitul asta? Legionar,platit cu ruble si aplaudac la Ambasada Sovietica. 🤣🤣🤣

 42. Andreea! Corect este : ” ca și liderul legionar” , exprimarea, ” ca liderul legionar” ta este o cacofonie. Dar nu mă mir.

 43. Desigur că este un eveniment folosit pentru PiAr cum zic cunoscătorii. E amuzant că vă sperie.

 44. E dinaia tradionalista.

 45. omul se retrage din politica din care inca nu a iintrat. Face o nunta mare sa-si cumpere inapoi partamentul vandut pentru AUR. Becali trkmite branza ? Si mamaliga cine ? Sarmale la nunta poporului ? Care popor lângă un trădător ? Or fi oltenii trădători ? NU CRED !!!

 46. Eugene , te duci ba la nunta?