G4Media.ro

Dat dispărut pe munte, găsit acasă. Salvamontiștii brașoveni au căutat degeaba un…

Dat dispărut pe munte, găsit acasă. Salvamontiștii brașoveni au căutat degeaba un turist, timp de patru ore

Un bărbat a fost căutat ore bune în masivul Postăvarul, în miez de noapte, de o echipă de salvare montană, formată atât din salvamontiști, cât și din jandarmi și polițiști, după ce fusese dat dispărut de partenerul de drumeții, informează RADOR.

Solicitarea pentru intervenție la 112 a fost înregistrată aseară, în jurul orei 22:00.

„Doi prieteni au coborât de la cabana Postăvaru, pe lumină. Unul dintre ei și-a pierdut telefonul și a hotărât să se întoarcă să îl caute, cei doi urmând să se reîntâlnească în stațiune. Nu se cunoșteau de foarte mult timp, nu aveau contacte comune, astfel încât în momentul în care am început căutarea – deși eram aproape siguri că e acasă – nu am reușit să verificăm informația aceasta”, a spus reprezentantul Salvamont Brașov, Cătălin Petrescu.

Salvatorii montani au continuat căutările până în jurul orei 2:00, când au primit confirmarea din partea poliților că cel căutat se afla acasă.

Căutarile s-au întins pe durata a 4 ore, timp în care au fost „periate” mai multe trasee turistice si de bicicleta din zonă.

Cu această ocazie, salvamontiștii atrag atenția turiștilor să se echipeze corespunzător când vor să urce pe munte și să se informeze despre programul telecabinei.

“Temperaturile sunt extrem de scazute în această perioadă. La munte, urcarea în altitudine duce la scăderea și mai mare a temperaturii. Să se informeze foarte bine de programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu în momentul în care decid să urce și să coboare cu acestea. Sunt foarte mulți luați de val care pleacă de lângă instalațiile de tranport pe cablu să viziteze obiective diferite, iar când se întorc le găsesc pe acestea închise”, a adăugat Cătălin Petrescu.

Cei care aleg să coboare de pe munte fără telecabină sunt sfătuiți să își planifice timpul pentru a ajunge la destinație înainte de a se întuneca, iar din rucsac să nu le lipsească, pe lângă echipament potrivit de munte, căciula, fularul și mănușile, pentru că temperaturile scad foarte mult pe munte în această perioadă.

Sursa foto: Salvamont Poiana Brașov / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ars la buzunar direct pentru toate costurile. Putina parnaica nu i-ar strica pentru re-educare.

  2. Uite cum se chibzuiește banul public.
    Omul era in corzi cu gagica pe marginea patului , iar salvamontul cutreiera munții in lung si in lat …

  3. Io zic ca putea sa se intoarca si sa se alature si el cautarilor. Mno.

  4. Mda, mi-am adus aminte de unul care a plecat la București cu mașina proprie și s-a întors acasă cu trenul. Uitase că a venit cu mașina…